Restaurant de Blauwe Sluis

Meer informatie

Krommenhoek 11
5236 BE 's-Hertogenbosch


Menukaart van Restaurant de Blauwe Sluis

Laatst bijgewerkt op 10.02.2025
Klassiek gesorteerd
Traditioneel
met fijngesneden sjalot en rode wijnazijn
3,50
Asian style
met oosterse dressing
3,70
Spicy
met verse citroen en tabasco
3,70
Bulldog
met Gin en komkommer
3,90
Oesterproeverij van de 4 bovenstaande
14,00
Broodje van de bakker
met verschillende dips (per 2 pers)
4,50
Dungesneden Pata Negra (50 gram)
13,00
Verse Tomatensoep ( mogelijk)
De tomatensoep van De Blauwe Sluis wordt uitsluitend bereid met verse tomaten, ui en selderij. Deze wordt geserveerd met gebakken gehaktballetjes. *Ook te bestellen zonder gehaktballetjes
7,50
Knoflooksoep van Dennis
Deze romige knoflooksoep wordt gemaakt van gerookte knoflook en spekjes Favoriet van Chistine. Geserveerd met een kaascrouton
8,00
Kreeftensoep
Romige kreeftensoep met rivierkreeftenvlees, zeekraal en een scheutje cognac
10,50
Salade gegrilde tonijn
Een heerlijke salade met verse gegrilde tonijn, avocado, zeekraal, komkommer, wakame en een frisse sesamdressing.
17,00
Vissalade “De Blauwe Sluis”
Onze topper! Aangemaakte salade met rauwkost en zeekraal, gevuld met gerookte zalm, Noorse garnalen en gerookte rivierpaling
18,00
Vitello Tonnato
Dungesneden kalfsrosbief met een zachte tonijn-creme, kapperappeltjes, rode ui en verse tonijn
16,00
Burrata
Burrata van Verheijen op een bedje van rucola met gekleurde cherrytomaatjes, gegrilde courgette, pijnboompitjes en balsamico crème.
14,00
Pizza tonijn
Krokante bodem ingesmeerd met roomkaas, belegd met dungesneden verse tonijn, wasabi- creme, wakame, soja-parels en furikake
17,00
GARNALENCOCKTAIL
Noorse garnalen, zwemmend in romige cocktailsaus, met guacamole en diverse slasoorten
12,00
Escargots De Blauwe Sluis
Een half dozijn slakken gevuld met kruidenboter, spekjes en Parmezaanse kaas, geserveerd met een stokbroodje.
13,00
Gamba’s in knoflook olie met chili
Heerlijke gamba’s in een pikante knoflook-olie met zeekraal, taugé en bosui, geserveerd met brood
15,00
Verse Carpaccio van Hollands rundvlees
Dun gesneden carpaccio van Hollands rundvlees, gegarneerd met Old Amsterdam, uitgebakken spekjes, croutons en een heerlijke truffel-crème
15,00
Paling op toast
Gefileerde paling op toast op een bedje van diverse slasoorten, geserveerd met frisse dille-crème.
14,00
“Van alles een bietje”
Bourgondische schaal van streekproducten en lekkernijen uit de keuken van “De Blauwe Sluis” - laat je gewoon verrassen
18,00
Voor 2 personen
35,00
Kalfswang met sjalottenjus
Boterzachte kalfswangen, gegaard in eigen jus met sjalotten, geserveerd met knolselderijpuree
28,00
Ossenhaaspuntjes met yakitorisaus
Van de beste ossenhaas gesneden puntjes, op eigen wijze gebakken in oosterse Yakitorisaus, roergebakken groenten en taugé.
30,00

vegetarisch vegetarisch

Saté van Reggie
Een spies van gemarineerde kippendijen zwemmend in Reggie’s satésaus, geserveerd met taugé, atjar en cassave. Met liefde serveren we dit gerecht als eerbetoon aan Reggie. Reggie was een geestige en gepassioneerde kok, die vanaf het begin van deze eeuw op geheel eigen wijze smaak en kleur gaf aan De Blauwe Sluis.
24,00
Ribeye van de grill
Deze graan-gevoerde Black Angus ribeye (300gr) is botermals. Door de marmering van vet heeft deze een mooie volle smaak. Wij grillen de ribeye en serveren deze met chimichurri. Wij serveren de ribeye medium-rare, indien u anders wenst kunt u dit aangeven bij het bedienend personeel.
37,00
Carpaccio XXXL
Dun gesneden mega carpaccio van Hollands rundvlees, gegarneerd met Old Amsterdam, uitgebakken spekjes, croutons en een heerlijke truffel-crème
23,00
Sticky Spare Ribs Ook extra pikant te bestellen
Langzaam gegaarde spare-ribs uit eigen zoete ketjapmarinade, mals en vlezig, zoals het hoort! Geserveerd met chilimayo.
25,00
“De allerbeste Biefstuk
Een tournedos van ossenhaas (±220 gr.) van slagerij Ebergen uit Lith, van het Limousinrund; gebakken in roomboter en geserveerd met rode portsaus.
36,00
Tonijnsteak van de grill
Een mooie rosé gegrilde tonijnfilet met sesamzaadjes en verse zeekraal. Geserveerd met wasabi-mayo, ingelegde gember en sojasaus.
27,00
Vis-trio “Uit Scheveningen”
Vistrio bestaande uit Zalm, Heilbot en Kabeljauw filet overgoten met zachte kreeftensaus.
26,00
Gamba’s pasta
Spaghetti met een zachte kreeftensaus, roergebakken groenten, zeekraal en gamba’s.
26,00

vegetarisch vegetarisch

Vitello Tonnato XXL
Dungesneden kalfsrosbief met een zachte tonijn-creme, kapperappeltjes, rode ui en verse tonijn
20,50
’n Braoj Paling
Als je geboren bent aan de Maas dan ben je opgegroeid met de geur en de smaak van vis, gekookt, gebakken of gerookt. Wij bakken de paling in de roomboter met onze eigen samengestelde kruidenmix.
33,00
Thaise Groenten-Curry
Dit recept is rechtstreeks overgevlogen vanuit Chiang –Mai, waar ze meester zijn in het bereiden van diverse curry’s. Speciaal voor onze vegetarisch etende gast hebben wij een vegetarisch gerecht samengesteld welke bestaat uit diverse verse groenten, peulvruchten, cashewnoten, gele curry en kokosmelk. Geserveerd met een bolletje witte rijst en Naan.
21,50

vegetarisch vegetarisch

Vegetarische Tempeh-wrap
Vegetarische wrap met Miso en Yuzu, gevuld met gebakken tempeh, bloemkoolroosjes, teriyaki glaze, salade en zoetzure groenten
20,50

vegetarisch vegetarisch

Maaltijdsalade geitenkaas
Een samengestelde salade met een warme geitenkaascrouton, geserveerd met diverse tomaatjes, noten, en een compote van rode ui
18,00
“Mega visstick”
Gepaneerde megavisstick met frietjes, appelmoes en mayonaise
8,50
“Kroket of frikandel met”
Gewoon lekker: frikandel of draadjesvleeskroket met frietjes, appelmoes en mayonaise
7,50
Extra snack
2,50
“Kinder-spare ribs”
Een kleine portie Spare Ribs met frietjes, appelmoes en mayonaise
12,00
kinder-Biefstuk
Onze bekende biefstuk (110gram), gebakken in de roomboter met frietjes, appelmoes en mayonaise
18,00
Kinderijsje
Vanille-ijs geserveerd in een vrolijke beker die mee naar huis genomen mag worden, geserveerd met slagroom en discodip.
6,00
Dame Blanche
Vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom
7,50
Guilty Pleasure
Cookie dough ijs met extra cookie dough en karamel fudge, geserveerd met warme chocoladesaus en slagroom
9,00
Hemelse Modder van Tante Toos
Tante Toos was meer dan 30 jaar de spil op De Blauwe Sluis waar alles om draaide. Huisgemaakte chocolademousse geserveerd met slagroom. Dit gerecht zal nooit meer van onze dessertkaart verdwijnen!
8,50
Pornstar martini creme brûlée
Crème brûlée van passievrucht en vanille, geserveerd met bloedsinaasappelijs en slagroom
9,50
Chocoladeproeverij
Warme chocoladecake, chocolade-ijs en witte chocolademousse
10,50
Kaasplènkske van de Bossche Mért
Vroeger mochten we vaak met moeders mee naar de Bossche Mért.Één van de hoogtepunten was het uitje naar ‘de kaas-meneer’. Wij laten ons iedere week verrassen door een samenstelling van diverse Hollandse en buitenlandse kazen van Verheijen.
13,50
Schaaltje Macarons voor bij de koffie (5 stuks)
6,00
Scroppino
Verfrissende Italiaanse drank met Limoncello, Prosecco en citroen-sorbetijs
8,50
Ijskoffie Deluxe
Met caramel en Slagroom
6,50
Als ambassadeur van Graham’s Port serveren wij vol trots een mooie selectie Portsoorten:
Six Grapes (ruby)
7,50
The Tawny (7 Years)
7,50
Tawny
10,00
Tawny
20,00
Sweet Emotion Muscat de Rivesaltes Blanc
7,50
Pedro Ximinez Sherry
7,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant de Blauwe Sluis is 10.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.