Van der Valk Hotel Akersloot

Meer informatie

Geesterweg 1A
1921 NV Akersloot


Menukaart van Van der Valk Hotel Akersloot

Laatst bijgewerkt op 27.02.2025
Klassiek gesorteerd
Steak tartaar
Klassiek gemarineerd met sjalot, mosterd, bieslook, worcestersaus met een 63 graden crème van eidooier, truffelmayonaise en kaaskletskopjes
16,75
Carpaccio van dry-aged gerookte gele biet*
Dun gesneden dry-aged gele biet met appel, rode bietencrème, rucola,granaatappel en zwarte peper vinaigrette * vegan
15,00
Rundercarpaccio
Dun gesneden ossenhaas met gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, gemengde pittenmix en een kletskop van Parmezaanse kaas. Keuze uit truffelmayonaise of basilicumpesto
16,50
Burrata
Burrata met een salade van tijgertomaatjes, basilicumolie, pompoencrème, gerookte zwart zeezout en aceto balsamico
16,50
Paling van dilvis
Warm gerookte paling, boeren aardappelsalade, crème fraîche en kaantjes van chorizo
18,50
Crab ‘Delicious’
Snowcrab, mango, avocado, kreeftenmayonaise en een gefrituurde soft shell crab
18,50
Luxe visplateau
Ebi Katsu, gerookte zalm, Noorse garnalen salade en tonijn tataki
18,50
Baguette
wit gebakken stokbrood met kruidenboter
8,00
Luxe broodplankje
Rustiek brood met kruidenboter, chili roomkaas en aïoli
10,75
De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten
Aziatische Iberico ribfingers
Met witte koolsalade, zoetzure komkommers, pittige rijstcrackers en hoisinsaus
15,00
Mediteraanse gamba's
gewokt met Spaanse rode peper, bosui, knoflook en sjalot
15,00
Gyoza van groenten en indiase curry
Gestoomde Japanse dumpling met bosui, rode peper, sesam, unagilak en gefrituurde kataifideeg
15,00

vegetarisch vegetarisch

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
Thaise Tom Kha Kai
Met koriander, kip, Spaanse peper, bosui, shiitake en limoen op basis van gevogelte bouillon
10,00
Geroosterde paprika-tomatensoep
Van Pomodori-tomaten en geroosterde rode paprika’s met zongedroogde tomaatjes en basilicum crème fraîche, geserveerd met een kaasvlinder op basis van groenten bouillon
8,75

vegetarisch vegetarisch

Franse uiensoep
Van gesauteerde uien, geserveerd met een kaasvlinder op basis van runderbouillon
8,75
Mexicaanse maïssoep
Met geroosterde maïs, feta, koriander en chili paprika olie op basis van groenten bouillon
8,75

vegetarisch vegetarisch

Diverse verse salades te bestellen als zowel hoofdgerecht als voorgerecht
Salade geitenkaas
geitenkaas van 'De Meibloem', twee geitenkaas kroketjes en dadelbrood met vijgenchutney op een frisse salade van rode biet, cherrytomaatjes, appel, noten en honing
15,00
Hoofdgerecht
20,00
Caesar salade
salade van Romeinse sla, croutons, ei, rode ui, Parmezaanse kaas, gebakken spek, cherry tomaatjes, Caesardressing en Japanse Karaage kipnuggets
15,00
Hoofdgerecht
20,00
Salade carpaccio
frisse salade met dungesneden ossenhaas, gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas, rucola, pittenmix en truffelmayonaise
15,00
Hoofdgerecht
20,00
Salade tataki van verse tonijn
frisse salade met dun gesneden tataki van verse tonijn, gedroogde tomaatjes, haricots verts, ei, rode ui, zwarte olijven en een sesam-sojadressing
18,00
Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
New Holy Moly Meat Burger
vegan New Meat burger geserveerd op een vegan brioche bun met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, BBQ saus, Violife vega cheddarkaas en gefrituurde uienringen
25,00

vegetarisch vegetarisch

Ravioli van truffel en eekhoorntjesbrood
met gegrilde eryngii paddenstoel, oude Rotterdamse kaas, rucola, gedroogde tomaatjes en truffelroomsaus
25,00

vegetarisch vegetarisch

Pasta bolognese
Conchiglie rigate pasta met rundergehakt, tomatensaus, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas
20,00

vegetarisch vegetarisch

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
Gebakken scholfilet
met remouladesaus en wortelcrème
23,75
Gebakken snoekbaars filet van Dil
Met citrus risotto, spaghetti van paarse wortel, gekonfijte paddenstoelen en salsa verde
27,50
Gebakken zalmfilet
Met rode bietencrème, mini bosbietjes, couscous salade, mosterdzaad en Hollandaise saus
27,50
Combinatie van coquilles en the duke of berkshire buikspek
Gelakt met unagilak, rode bietencrème, mango salsa, avocadocrème, honing sesam kletskop en popcorn shoots
27,50
Gebakken sliptongetjes (2 stuks)
Met remouladesaus, salade van venkel, paprika en zeekraal en pompoencrème
25,00
Gebakken sliptongetjes (3 stuks)
Met remouladesaus, salade van venkel, paprika en zeekraal en pompoencrème
29,50
Authentiek bereid op onze eigen grill
Saté Ajam
gemarineerde spies van kippendijen met satésaus, huisgemaakte atjar, cassave kroepoek, gado gado salade, gefrituurde uitjes en seroendeng
25,00
Burgerlicious
Geserveerd op een pretzel bol met ijsbergsla, komkommer, tomaat, augurk, Alkmaarse kaas, gebakken bacon, gebakken ei, BBQ saus en gefrituurde uienringen
26,50
Huli Huli Butterfly chicken
"road kil" maiskip van de grill, tropische marinade, pofpieper met kruiden crème fraîche en Argentijnse salsa
26,50
Mixed Grill
Varkenshaas spiesje, kipfilet, lams saucijs, biefstuk en een runder tartaar geserveerd met maïs en sweet chilli mayonaise
32,50
Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
Tournedos Akersloot
met bospaddenstoelenmix en kruidenboter (200 gram)
37,50
Optie gebakken eendenlever (50 gram) +
7,50
Tournedos du chef
met een saus naar keuze (200 gram)
37,50
Optie gebakken eendenlever (50 gram ) +
7,50
Schnitzel Du Chef
met een saus naar keuze
24,50
Schnitzel old Alkmaar (200 gram)
Met gebakken uien, spek en champignons, gegratineerd met Old Alkmaar kaas
26,50
Cordon Bleu Alkmaar
gevuld met ham en kaas met een saus naar keuze
25,50
Kalfslever
geserveerd met een tarte tartin van rode ui en uitgebakken spek en appelcompote
26,50
Varkenshaas du Chef
met een saus naar keuze
26,50
Roerbak surf en turf
roergebakken ossenhaaspuntjes en gamba's met verschillende roergebakken groenten, basmati rijst, limoen en een Oosterse sesamsaus
27,50

vegetarisch vegetarisch

Kalfs Ossobuco (325 gram)
Met aardappel gnocchi, chorizo, zilveruitjes en saliejus
28,50
Sauzen en garnituren om uw culinaire ervaring compleet te maken
Sauzen
Keuze uit: pepersaus, satésaus, stroganoffsaus, rode port saus, remouladesaus, Alkmaarse kaassaus, bearnaisesaus, knoflooksaus of champignonroomsaus
3,75
Bijgerechten
4,75
keuze uit:
-Jasmijnrijst
2,50
-bospaddenstoelenmix, gebakken uien, portie gebakken spek
4,75
-bourgondisch garnituur (spek, ui, bospaddenstoelenmix)
4,75
Crema Catalana
Gekarameliseerde flan van vanille, kaneel, citroen met sinaasappelsorbetijs
11,50
Cometé chocolate orange*
Chocolade bol gevuld met vegan melkchocolade, karamel en sinaasappel gelei
12,50
Akerslootse sorbet
Limoensorbetijs, frambozensorbetijs, vers fruit en slagroom
12,50
Lemon curd meringue pie
Taartje met een vulling van lemon curd, roodfruit compote en roodfruit compote en Tony’s witte chocolade framboos roomijs
12,50
New Style Dame Blanche
Vanille roomijs met slagroom, witte chocolade bol en apart geserveerde warme chocolade saus
12,50
Vers fruit
Salade van verschillende soorten vers fruit uit het seizoen
9,50
Mont Blanc
Vanilleroomijs met advocaat en slagroom (bevat alcohol) - 2 bollen 7,50
8,50
Dame noire
Chocolade roomijs met slagroom en een bakje vanillesaus - 2 bollen 7,50
8,50
Dame blanche
Vanille roomijs met slagroom en een bakje chocoladesaus - 2 bollen 7,50
8,50
Combi coupe
Keuze uit: limoensorbetijs, frambozen sorbetijs, witte chocolade frambozenijs, vanille roomijs, sinaasappelsorbetijs, chocolade roomijs met slagroom - 2 bollen
7,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Van der Valk Hotel Akersloot is 27.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.