Restaurant De Wachter

Meer informatie

Dam 35
2952 AB Alblasserdam


Menukaart van Restaurant De Wachter

Laatst bijgewerkt op 26.02.2025
Klassiek gesorteerd
Irish Mór oester no. 3
Strikte selectie van een hoogwaardige kwaliteitsoesters uit Ierland. De oester heeft een prachtige dikke gladde schelp met een mooie diepe cup en is vol en romig van smaak.
4,50
Koud gerookte Schotse wilde zalmfilet en zalm tartaar
met een sorbet van piccalilly | dilleolie | zoetzure peentjes | creme van avocado en geroosterde grapefruit
21,50
Geroosterde aubergine met dashi,
gedroogde cherrytomaatjes | kruiden-crumble en zwarte olijven
19,50
Steak tartaar van het Black Angus rund
met een tosti van eenden Lever | aardappeLkaantjes en biesLook | gebakken kwarteleitje | truffelmayonaise en een creme van geroosterde ui
24,50
Terrine van ganzenlever en Iberico ham
met briochebrood compote van kweepeer | aceto balsamico en truffelvinaigrette
25,50
Salade van kreeft met gebakken Coquille st Jacques,
marshmallowvan komkommer | olijvenmayonaise | gepekelde radijs en een dressing van kreeftenolie | yuzu en dragon
28,50
Krachtige ossenstaartbouillon
met eendenlever | bosui | groene tuinkruiden en Madeira
13,50
Licht gebonden romige kreeftensoep
met ravioLi van kreeft | Stellendamse garnalen | venkel en Pernod
13,50
Galantine van kwartel, pistache
warme witte koolsalade met kummel | spekjes en een saus van kriekenbier
22,50
In gistbeslag gefrituurde gamba’s
met een saus van gamba’s | tomaat | chilipeper en gekonfijte appel
22,50
Europese kreeft met seizoen-groenten
gegratineerd met bearnaisesaus en een saus van schaaldieren
29,50 Halve
52,50 Hele
Runderentrecöte met Lardo, rode wijnsaus
geroosterde uitjes | een duxelles van Champignons en aardappeLtaart
38,50
Zacht gegaarde kalfswang
met een mousseline van aardappel een garnituur van wortel en selderij | een saus van Moutarde de Meaux en dragonolie
34,50
Eendenborstfilet met een bitterbal van gekonfijte eendenbout
gebakken witlof | polenta met ras el hanout en een saus van citrus en rode fruitpeper
35,50
Tournedos van het Black Agnus rund
met truffeljus en bearnaisesaus
38,50
Gebakken eendenlever
9,50
Dikke friet met mosterdmayonaise
4,50
Op de huid gebakken Skrei-filet
met schorseneren | mousseline van aardappel | schuimige kreeftensaus en vanilleolie
34,50
Gebakken Rogvleugelfilet met beurre noisette
een garnituur van kappertjes | tomaat en gefrituurde bimi & botersaus van aceto balsamico
32,50
Gebakken zeeduivelfilet
met Lamsoren | gedroogde tomaatjes | vadouvanrisotto | witte wijnbotersaus en peterselieolie
36,50
Vijf internationaal kazen
Een keuze uit nationale en internationale kazen van dit seizoen samengesteld door onze kaasaffineur van “Kaasfort Amsterdam”
17,50
Citroen-merenguetaartje
met hangop van boerenlandyoghurt en roomijs van mascarpone
13,50
Luchtige ijsparfait van maanzaad
met een bodem van praline | karamel-chocoLade | compote van blauwe bessen en sabayon
13,50
Crème brûlée met vanille
met een cremeux van braam | crumble van koffie en ijs van tonkabonen
13,50
Warme chocolade moelleux met kastanje roomijs
mousse van witte chocolade | sinaasappel en een crumble van gekarameliseerde hazelnoten
13,50
Menu Du Chef is een dagelijks wisselend menu samengesteld uit de mooiste ingrediënten van het seizoen die de markt op dit moment te bieden heeft.
Drie gangen
49,50
Vier gangen
59,50
Vijf gangen
69,50
Zes gangen
79,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant De Wachter is 26.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.