Oer-Hollandse bitterbal. Heerlijk gegaard vlees van Hollandse runderen. Met de nostalgische smaak van oma’s suddervlees.
Vind ik lekker!
BOUILLABAISSE
Vis, schaal- en schelpdieren
Geïnspireerd op de Franse vissoep. De basis is een stevig getrokken bouillon van krab en kreeft. Met een Hollandse garnaal, een gamba en een snufje chilipeper.
Vind ik lekker!
THOM KAH KAI
Oriëntaalse bitterbal
Kruidige bitterbal met Thaise soep als inspiratiebron. Basis van krachtige kippenbouillon met groene curry en kokosroom. Een beetje citroengras en limoen voor een frisse twist.
Vind ik lekker!
OUDE KAAS
SPINAZIE CASHEW
Vegetarisch met oude kaas, spinazie, cashew en komijn Bitterbal op basis van Nederlandse oude kaas. Verrassend gecombineerd met spinazie, cashewnoten en een vleugje komijn.
De vergeten groenten die wij níet zijn vergeten: pastinaak. Bitterbal van Nederlandse bodem met een beetje truffel, wat de bal een exclusieve smaak geeft.
Kunnen ze je ’s nachts wakker maken voor geitenkaas? Dan mag je deze vegetarische bitterbal boordevol smaak niet overslaan. Favoriet van onze Franse gasten.
vegetarisch
Vind ik lekker!
VEGAN/PLANTBASE
Vleesvrije draadjes bitterbal
Vegan bitterbal op basis van tarwebloem met plantaardige soja en een krachtige groentebouillon. Verrassend door de structuur van vlees, maar 100% vegan.
Vind ik lekker!
De PROEVERIJ
Keuzestress? Ga dan voor de proeverij!
Een verrassende mix van 5 bitterballen: rund, bouillabaisse, Thom kah kai, oude kaas/spinazie en truffel/pastinaak
Vind ik lekker!
De bewerkingsstatus van de menukaart van De Ballenbar is 21.06.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.