De Ballenbar

Meer informatie

Hannie Dankbaarpassage 16, Stand 8
1053 RT Amsterdam


Menukaart van De Ballenbar

Laatst bijgewerkt op 21.06.2025
Klassiek gesorteerd
The original
Oer-Hollandse bitterbal. Heerlijk gegaard vlees van Hollandse runderen. Met de nostalgische smaak van oma’s suddervlees.
Vis, schaal- en schelpdieren
Geïnspireerd op de Franse vissoep. De basis is een stevig getrokken bouillon van krab en kreeft. Met een Hollandse garnaal, een gamba en een snufje chilipeper.
Oriëntaalse bitterbal
Kruidige bitterbal met Thaise soep als inspiratiebron. Basis van krachtige kippenbouillon met groene curry en kokosroom. Een beetje citroengras en limoen voor een frisse twist.
SPINAZIE CASHEW
Vegetarisch met oude kaas, spinazie, cashew en komijn Bitterbal op basis van Nederlandse oude kaas. Verrassend gecombineerd met spinazie, cashewnoten en een vleugje komijn.

vegetarisch vegetarisch

Vegetarisch met truffel en pastinaak
De vergeten groenten die wij níet zijn vergeten: pastinaak. Bitterbal van Nederlandse bodem met een beetje truffel, wat de bal een exclusieve smaak geeft.

vegetarisch vegetarisch

Vegetarisch met geitenkaas en kruiden
Kunnen ze je ’s nachts wakker maken voor geitenkaas? Dan mag je deze vegetarische bitterbal boordevol smaak niet overslaan. Favoriet van onze Franse gasten.

vegetarisch vegetarisch

Vleesvrije draadjes bitterbal
Vegan bitterbal op basis van tarwebloem met plantaardige soja en een krachtige groentebouillon. Verrassend door de structuur van vlees, maar 100% vegan.
Keuzestress? Ga dan voor de proeverij!
Een verrassende mix van 5 bitterballen: rund, bouillabaisse, Thom kah kai, oude kaas/spinazie en truffel/pastinaak

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Ballenbar is 21.06.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.