Restaurant De Basiliek

Meer informatie

Solwerderstraat 45-47
9901 BB Appingedam


Menukaart van Restaurant De Basiliek

Laatst bijgewerkt op 04.03.2025
Klassiek gesorteerd
Verrassing van de Chef
3 gangenmenu
42,50
4 gangenmenu
55,00
5 gangenmenu
65,00
6 gangenmenu
75,00
7 gangenmenu
85,00
Salade van aardappel
Gecombineerd met een crème van gerookte wortel en Garam masala, afgetopt met mosterdkaviaar en een truffel vinaigrette
14,00

veganistisch veganistisch

Gegrilde koningsoesterzwam
Met geroosterde bloemkool, een crème van bloemkool en een crumble van noten
14,00

veganistisch veganistisch

Rouleau van gepofte prei en zeewier
Met een schuim en olie van prei
14,00

veganistisch veganistisch

Lasagne van knolselderij en zoete aardappel
Met een saus van gerookte knolselderij en kombu
22,00

veganistisch veganistisch

Gepocheerde peer
Met sorbet van peer en brownie met een vleugje kaneel
13,00

veganistisch veganistisch

Volledig menu
De hierboven genoemde gerechten zijn zowel los, als in volledig menu te verkrijgen.
59,00

veganistisch veganistisch

Dry aged bieten tartaar
Met een wafel van biet, gecombineerd met een gerookte crème fraîche, gefrituurde kappertjes en dragonolie
16,00
Carpaccio van de damster zuivel koe
Gecombineerd met kaas van de Damsterzuivel en vlees, truffelmayonaise en pijnboompitten
17,00
Dun gesneden coquilles
Gebrand met een crème van vadouvan en gefermenteerde radijsjes, gecombineerd met een dressing van vanille en een tuille van inktvis
18,00
Steak tartaar
Van lokaal rund, met rasp van gedroogde eidooier, kaviaar en een truffel vinaigrette
30,00
Romige soep van zoutkamper garnalen
Gevuld met gerookte paling en crème fraîche
12,00
Mosterdsoep
Met biologische spekjes en bieslook
9,50
Knolselderij
In zoutkorst gegaard met een crème van gerookte zoete uien, een crumble van geroosterde noten en saus van gepofte puntpaprika
24,00

vegetarisch vegetarisch

Ravioli
Gevuld met aardpeer en truffel, geserveerd met een saus van tomaat en rozemarijn, afgetopt met geraspte fenegriek kaas van de Damster zuivelboederij
24,00

vegetarisch vegetarisch

Kabeljauwfilet
Zacht gegaard, geserveerd met een krachtige saus van garnalen
27,00
Rode poon filet
Met een schuim van kerrie, knoflook en gember, gecombineerd met een saus van gerookte tomaat
27,00
Vis van de afslag
Dagverse vis
27,00
Kalfssukade
Zacht gegaard, gecombineerd met een tapenade van Groninger droge worst en een jus van kruidnagel
28,00
Ossenhaas
Van de houtskooloven, met een ravioli gevuld met ossenstaart en een jus van zwarte knoflook
38,00
Hollandse boerderijeend
Gebakken filet samen met een rouleau van gekonfijte eendenbout, geserveerd met een saus van gerookte rode biet
28,00
Gekarameliseerde appel
Met gezouten karamel, ijs van groene appel en bavarois van rozijnen met een vleugje Prunelle likeur
13,00
Gepocheerde peer
Met ijs van kaneel, geserveerd met een meringue van hibiscus en een saus van steranijs en vanille
13,00
Walnotentaart
Gecombineerd met vanille-ijs en een mousse van koffie
13,00
Grand dessert
Nagerecht voor 2 personen
26,00
Terrine van kazen
Met kazen van de Damster zuivelboerderij, geserveerd met huisgemaakte brioche en marmelade
16,00
Carpaccio
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en Blaarkopkaas
13,50
Gerookte zalm
Met citrusmayonaise, gepickelde komkommer en kappertjes
13,50
Steak tartaar*
Met gemarineerde appel van de Eikemaheert en truffelmayonaise
13,50
Vegan broodje
Met wortelhummus, zoetzure groentes en geroosterde pompoenpitten
10,50
Geitenkaas*
Met walnoten en honing
12,00
Bourgondische kroketten*
2 bourgondische kroketten met mosterd
12,00
Kipsaté
Met pindamayonaise en krokante uitjes
13,50
Gegratineerde brie
Met honing van de Eikemaheert, walnoten en gepickelde rode ui
13,50
12 uurtje ‘de Basiliek’
Mosterdsoep met spek, een broodje carpaccio, gerookte zalm of huisgemaakte hummus en een broodje met een bourgondische kroket. Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
14,00
Maaltijdsalade
Keuze uit gerookte zalm, carpaccio, of huisgemaakte hummus Met keuze uit ambachtelijk boeren wit- of bruin brood of glutenvrijbrood
13,50
Saté de Basiliek
Saté van kippendijen met atjar, seroendeng, boerenfriet en salade
21,50
Runderstoof
Met boerenfriet en salade
21,50
Vis van de dag
Met boerenfriet en salade
21,50
Chefsmenu
3-Gangen (voor-, hoofd- en nagerecht)
42,50
Chefsmenu
4-Gangen (voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht)
52,50
Borrelplank 'de Basiliek' (2 personen)
Diverse lokale worsten en hammen, kazen, olijven, warme hapjes geserveerd met huisgemaakt zuurdesembrood en smeersels
25,00
Bourgondische bitterballen
6 stuks
7,00
Tomatensoep
Met kruidenolie
7,00
Mosterdsoep
Met spekjes en bosui
7,00
Huisgemaakte appeltaart
5,00
Huisgemaakte cheesecake
5,00
Broodje ham of kaas
5,00
Bordje frites
Met frikandel, kroket of kipnuggets
7,50
Kindertosti
Ham en kaas
5,50
Pannenkoek
Met stroop en poedersuiker
5,50
Coupe de Basiliek
3 bollen huisgemaakt sorbetijs met slagroom
7,50
Kindersorbet
2 bolletjes huisgemaakt sorbetijs met slagroom
5,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant De Basiliek is 04.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.