Brasserie Vieux Paris

Meer informatie

Velperplein 30
6811 AH Arnhem


Menukaart van Brasserie Vieux Paris

Laatst bijgewerkt op 07.01.2025
Klassiek gesorteerd
(kleine wijzigingen onder voorbehoud) Omwille van de kwalitett maximaal 4 verschillende gerechten per tafel per gang Los te bestellen: Oesters "Gillardeau" (romie vol) met vinalgrette en citroen C 4,25 per stuk, (zln niet in het menu te bestellen) 3-gangen keuze menu € 39,75 voor-, hoofd- en nagerecht (wij zijn uitsluitend menu restaurant)
Petit Bisque de homard "Vieux Paris"
(klein huisgemaakt kreeftensoepje met dragon-crème en rivierkreeftjes)
Soupe à l'oignon gratinée à la "Vieux Paris"
(uiensoep (gemaakt met huisgemaakte fond) met draadjesvlees, gegratineerd met kaas)
Salade fromage de chèvre enrobé de bacon, servi chaud avec vinaigrette aux framboises
(kleine salade met warme geitenkaas gewikkeld in spek uit de oven en frambozendressing)
Fagotti à la crème de gruyère, brûlée au parmesan (veg)
(kleine pasta tasjes gevuld met ricotta en rucola in room met gruyère kaas, gegratineerd met Parmezaan)
Assiette de poisson: saumon fumé, truite et maquereau, crevettes sauce cocktail et croquette gamba
(visbordje: gerookte zalm, forel en makreel, garnaaltjes en rivierkreeftjes in cocktailsaus en gamba kroketje)
Gambas grillées au beurre d'ail persil
(gamba's (gepeld en in schaaltje) uit de grill in huisgemaakte knoflook-peterselieboter)
Boudin noir, jambon de cerf fumé, pommes calvados, paté de gibier et jus porto rouge
(bloedworst, gerookte herten ham, appeltjes in calvados, wildpaté mousse en rode portjus). (lauwwarm geserveerd)
Macaron (L) avec paté foie de canard, anguille fumée, chutney d'oignons et coulis d'abricot
(hazelnoot macaron (L) huisgemaakt, met eendenleverpaté, gerookte paling, uienchutney en abrikozencoulis)
Bouchée à la reine "comme ma mère"
(koninginnenpasteitje met kippenragout zoals mijn moeder hem maakte)
Bifteck rôti servi en tranches, pesto, pignons de pin et vieux fromage Hollandais
(gebraden runder-kogelbiefstuk met pesto, pijnboompitten en oude kaas) (geserveerd als carpaccio)
Steak tartare cru
(rauwe rundertartaar, uitjes, kappertjes, augurkjes, (het klassieke eimengsel) om naar eigen smaak te mengen)
6 Escargots de Bourgogne au beurre d'ail persil
(6 slakjes gegratineerd met huisgemaakte knoflook-peterselieboter) (12 stuks + € 7,50)
Coquilles St.-Jacques gratinées classique
(coquilles St.-Jacques met zeekraal, prei, Noilly prat saus, gegratineerd met gruyère) + € 7,50
(incl. aardappel/groenten en kropsla) (biefstuk - ossenhaas - spies - rib-eye wordt medium-rare gebakken)
Filet de sébaste avec sauce vin blanc aneth
(roodbaarsfilet met witte wijn dillesaus)
Magret de canard jus à l'orange
(eendenborst (rosé gebakken) van de Green Egg geserveerd met sinaasappeljus)
Fauxfilet de veau avec sauce Roquefort
(kalfs rib-eye (doorregen entrecôte) van de Green Egg met roquefortsaus)
Langue de bœuf au haricots blanc à la sauce tomate Madère et une espuma Hollandaise (préféré de chefs)
(rundertong met witte bonen in tomaat Madeirasaus met aardappelkroketjes en schuimige Hollandaisesaus) (rochette des van de manda van deur un g met truffeius)
Brochette de steak de bœuf de marcreuse avec jus aux truffes
(biefstukspies van diamanthaas van de Green Egg met truffeljus)
Rôti de bœuf "Vieux Paris" avec jus au poivre
(runder ribeye "aan het stuk rosé gebakken", getrancheerd als rosbief, geserveerd met peperjus)
Civet de chevreuil
(stoofpotje van hert)
Tomates du four farcis au pesto risotto avec des champignons gratinées au parmesan (veg)
(tomaatjes uit de oven gevuld met romige risotto, pesto en champignons gegratineerd met Parmezaanse kaas)
Tournedos "madame" avec jus porto rouge, jus truffe ou sauce Stroganoff
(lady tournedos (ossenhaas) 150 gr. van de Green Egg met rode portjus, truffeljus of Stroganoffsaus) +
5,50
Tournedos "XXL" avec jus porto rouge, jus truffe ou sauce Stroganoff
(tournedos (ossenhaas) 225-250 gr. van de Green Egg met rode portjus, truffeljus of Stroganoffsaus) +
9,50
Steak de chevreuil sauce porto rouge et canneberge
(herten biefstuk (jes) 180 gr. (rood gebakken) van de Green Egg met cranberry-portsjus +
4,50
Steak de Thon "aller/retour"
(kort geschroeide tonijnsteak (sashimi kwaliteit) (lauw-warm) van de Green Egg met basilicum-limoen-wasabi-mayo) +
6,50
Verandering van saus:
los of in plaats van te bestellen +
3,50
Petit de luxe
( tramile va tagroocsges e g/aas s et stratllatela iousjes, vitte chocolado, donkore chocolado
Pain perdu
(wentelteefje van briochebrood met, karamelsaus, ljs en slagroom)
Crème brülee
(vanille pudding van bourbon vanille met gebrand suikerlaagje)
Profiteroles fourrées à la glace vanille et sauce au chocolat chaud
(huisgemaakte soesjes gevuld met vanille-ijs, met warme huisgemaakte chocoladesaus)
Crêpe Suzette
(flensje met sinaasappel-grand marnier-saus, vanille-ijs en slagroom)
Tarte fine aux pommes
(Frans appeltaartje uit de oven met licht gezouten karamel en een bolletje vanille-ijs en slagroom)
Coupe Colonel
(citroensorbetijs met wodka)
Baba au rhum (voor de echte Francofiel)
cakeje gedrenkt in rum met een toef slagroom met de fles rum ernaast zoals in Frankrijk, om zelf de sterkte te bepalen)
Plateau de fromages
(kies zelf uw kaasbordje samen van onze kaasplank)
Irish coffee
(whisky)
French coffee
(cognac)

veganistisch veganistisch

Italian coffee
(amaretto)
Café ou thé avec cognac ou calvados ou liqueur
(koffie of thee met huis-cognac, huis-calvados of likeurtje)

De bewerkingsstatus van de menukaart van Brasserie Vieux Paris is 07.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.