Streekrestaurant de Hofkaemer

Meer informatie

Hof 18
5571 CC Bergeijk


Menukaart van Streekrestaurant de Hofkaemer

Laatst bijgewerkt op 17.03.2025
Klassiek gesorteerd
U kunt kiezen: 1 broodje: 5,00 2 broodjes 10,00 3 broodjes 15,00
Teuten omelet
Goed gevuld en met bruin brood (op verzoek ook vegetarisch mogelijk)
7,00

vegetarisch vegetarisch

Uitsmijter de Hofkaemer
Twee gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
7,00
Uitsmijter de Hofkaemer 3 eieren
Drie gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
8,50
Uitsmijter de Hofkaemer 4 eieren
Vier gebakken eitjes op bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
10,00
Teutenkost
Gebakken bloedworst (Corné van Roessel) met appeltjes, spek, ei en bruin brood.
8,00
Panneke lever
Twee sneetjes brood met gebakken lever (Puur weidevlees, Thea en Ben Bruurs, Baarschot), spek en ui.
8,00
Broodje hamburger
Hamburger van Lakenvelder runderen (natuurvlees, Riel).
9,00
12-Uurtje t Hof
Twee sneetjes bruin brood met ambachtelijke achterham van Elshorst Puur uit Baarschot en boerenkaas (Ruurhoeve, Hoogeloon), rundvleeskroket uit Tilburg, huzarensalade en een gevuld Lekker’nei (Kempisch streekproduct uit Oirschot).
9,00
BRGK
Oftewel ham (Corné van Roesel, Goirle), kempenham (Hooiberg, Bladel), zalmsalade (Paul Meulendijks, Helmond) en Alphenaer geitenbrie op Hofkaemer brood, kommetje Geert soep en zoete aardappelsalade.
10,00
Worstenbroodje
Van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
4,00
Pittig groentebroodje (veganistisch)
Groenten in deeg First Class Bakery Bergeijk i.sm. De Groene Bakker.
4,00

veganistisch veganistisch

Hofkaemer brood
Exclusief voor de Hofkaemer gebakken broodje door bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel met huisgemaakte kruidenboter en tappenade (vegetarisch).
4,00

vegetarisch vegetarisch

Pannenkoek of poffertjes
Voor de kinderen (vegetarisch).
4,50

vegetarisch vegetarisch

Bittergarnituur
Acht stuks rundvlees bitterballen (Bourgondiers van Ad van Geloven uit Tilburg).
8,50
Borrelgarnituur
Bitterbal, kipnugget, kaassoufflé en mini frikandel 8 stuks.
8,50
Oesterzwam Bitterballen
Oesterzambitterballen (veganistisch) gemaakt door Jacqueline van Eerd uit Tilburg 8 stuks.
9,50

veganistisch veganistisch

Kaasplankje de Ruurhoeve
Verrassende kazen van de Ruurhoeve uit Hoogeloon (vegetarisch). Kaasplankje wordt geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
8,00

vegetarisch vegetarisch

Streekplankje
Streekplankje met droge worst van Corné van Roessel uit Goirle en boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon.
8,00
Divers kaasplankje
Onze verdwaalde Teut brengt Geert verrassende kazen (vegetarisch). Kaasplankje wordt geserveerd met noten vijgen brood van bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel.
11,00

vegetarisch vegetarisch

Bierplankje
Diverse soorten worst, ham en Hofkaemer grand cru bierkaas.
12,50
Brabantse borrelplank
Oesterzwambitterbal (Tilburg), La Trappe Isido’r kaasbitterbal, Hofkaemer grand cru bierkaas, alphenaer geitenbrie, groentesticks, tomaat mozarella.
11,00
Knoflookchampignons (plantaardig)
In knoflook gemarineerde champignons (Joheko, Dongen) uit de oven.
10,50
Alphenaer salade (vegetarisch)
Gemengde salade, Alphenaer (geitenbrie uit Alphen), walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven) en honing (natuurtuin ’t Loo).
10,50

vegetarisch vegetarisch

Salade Bonne Femme (vegetarisch)
Gemengde salade met gebakken uien (Adrie Oppers, Middelbeers), champignons (Joheko, Dongen) en honingmosterd dressing (honing, natuutuin ’t Loo).
10,50

vegetarisch vegetarisch

Hofkaemeradelijk
Oftewel een klein proeverijtje. Genieten van o.a. droge worst van Corné van Roessel, Kempenham van de Hooiberg uit Bladel, boerenkaas van de Ruurhoeve uit Hoogeloon, geitenkaas van de Saanenhof uit Heeze, gevuld Lekker’nei, gerookte meerval (Oirschot), rijpelaal (Helmond), bloedworst, ambachtelijke achterham en een Hofkaemer brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel).
12,00
Kipsalade
Gemarineerde kip (Kapteijns, Diessen) op gemengde salade.
12,00
Salade de Hofkaemer à la Kempengoed
Gemengde Teutensalade met Kempenham (Hooiberg, Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.
12,00
Carpaccio (runderen, Henk Broeders, Berkel Enschot)
Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon), pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.
14,50
Vissalade “Kempen en Peel” (frisse salade)
Gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gerookte forel (Rijpelaal), Hollandse garnalen (Solt, Groningen) en cocktailsaus (jenever graanbranderij de IJsvogel, Arcen).
14,50
Hofkaemer brood (bakkersfamilie van Heeswijk uit Luyksgestel)
Onze salades zijn ook lekker met een Hofkaemer brood, huisgemaakte kruidenboter (met echte boter, Mathijssen, Udenhout) en huisgemaakte tappenade van biologische kikkererwten (Bree, België) met dille, knoflook en amandel.
4,00
Knoflookchampignons (plantaardig)
In knoflook gemarineerde champignons (Joheko, Dongen) uit de oven.
10,50
Cocktail Pancetta
Geroosterde pastinaak, gele wortel en prei met flinterdun gesneden pancetta (rustig gegaard en licht gerookt buikspek, Brandt & Levie).
10,50
Salade bonne femme (vegetarisch)
Gemengde salade met gebakken uien (Adrie Oppers, Middelbeers), champignons (Joheko, Dongen) en honingmosterd dressing (honing, natuutuin ’t Loo).
10,50

vegetarisch vegetarisch

Salade de Hofkaemer
Gemengde teutensalade met kempenham (Hooiberg Bladel), boerenkaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) en tuinkruidendressing.
12,00
Carpaccio
Over(h)eerlijke carpaccio van runderen (Henk Broeders, Berkel Enschot). Ouderwets lekker met oude kaas (kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon) pijnboompitjes, kappertjes en huisgemaakte pestodressing.
14,50
Vissalade “Kempen en Peel”
Frisse salade met gerookte meerval (de Stroom, Oirschot), Rijpelaal (gerookte paling, Helmond), gerookte forel (Rijpelaal), garnalen (Solt, Lauwersoog) en cocktailsaus (jenever de IJsvogel, Arcen).
14,50
20,50 Als hoofdgerecht
Witlofsoep (plantaardig)
Pureesoep met witlof (Adrie Oppers, Middelbeers) met prei.
6,00
Linzensoep (plantaardig)
Gekruide soep met linzen, kerrie en een pepertje.
6,00
Rode bieten soep (plantaardig mogelijk)
Gevulde rode bieten soep met geitenkaas (Saanenhof, Heeze) en gerookte meerval (Jack van der Schoot, Oirschot).
6,00
Geert soep
Geen dag hetzelfde, vraag maar aan Geert.
6,00
Trio van soep
Keuze van de chef van 3 verschillende soepjes. Op verzoek vegetarisch mogelijk.
6,00

vegetarisch vegetarisch

8,50
Hoofdgerechten worden geserveerd met verse friet (aardappelhandel Bladel, van Sambeek) gebakken in plantaardige olie, biologische mayonaise, 2e aardappelgarnituur, verse groenten (Adrie Oppers, Middelbeers) en salade.
Paddenstoelen lasagne (vegetarisch)
Lasagne met oesterzwam, shiitake, kastanjechampignons, eryngi (Joheko, Dongen) gegratineerd met kaas (Ruurhoeve, Hoogeloon).
19,50

vegetarisch vegetarisch

Wrap Teriyaki (plantaardig)
Jacked fruit gemarineerd in teriyakisaus. Roergebakken met prei, wortel en bleekselderij.
19,50
Meerval (Jack van der Schoot, Oirschot)
Gebakken gekruide meerval (stevige eiwitrijke zoetwater witvis). Met een mierikswortel crème.
21,50
Skrei (Noorse kabeljauw)
Op de huid gebakken skrei met winterpostelein en tomatensalsa.
21,50
Boeuf bourguignon
In rode wijn gestoofd rundvlees (Walhoeve, Goirle) met wortel, ui en spekblokjes. Geserveerd met winters stamppotje.
21,50
Pulled Chicken (Kapteijns, Diessen)
Brabants kippenvlees gegaard in tomatensaus met ui en knoflook.
20,50
Pasta bolognaise
Verse eipasta uit Haps met half om half gehakt. Gehakt van Puur weidevlees uit de Kempen (Elshorst Baarschot) en Lakenvelder runderen (natuurvlees Van ’t Zandeind Riel).
19,50
Kip Shaslick
Gekruide kipfilet (Kapteijns, Diessen). Met spek, ui en prei.
20,50
Varkenshaas medaillons
Medaillons in spek gewikkeld met gebakken champignons. Van den Elshorst Puur, weidevlees uit de Kempen (Ben en Thea Bruurs, Baarschot).
20,50
Seitan Burger (veganistisch)
Veganistische burger van tarwe oftewel The Wheat Pray Love Burger. Met een licht pittige plantaardige Sriracha saus.
20,50

veganistisch veganistisch

Biefstuk van de haas
Over(h)eerlijke biefstuk met pepersaus (Henk Broeders, Berkel-Enschot). Runderen krijgen o.a. bierborstel van La Trappe.
28,50
Noten vijgentaart
Huisgemaakte taart met walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven), vijgen, krenten, rozijnen en slagroom.
8,00
Chocolade karamel cake (veganistisch & glutenvrij)
Donkere chocolade met karamel, hazelnoten en kokos.
8,00

veganistisch veganistisch

Griekse yoghurt
Griekse yoghurt (Qarc, Bladel), met honing (natuurtuin ’t Loo) en walnoten (Hanne Hoeve, Westerhoven).
8,00
Dame Blanche
Ambachtelijk vanille-ijs met warme chocoladesaus.
8,00
Coupe ‘De Hofkaemer’
Stel uw eigen coupe samen door 3 bolletjes te kiezen uit de smaken; peer, rood fruit, straciatella, salted caramel, mokka, hazelnoot of vanille-ijs. Met slagroom.
8,00
2 bolletjes met slagroom
5,50
Dessert ’t Hof
Als u niet kunt kiezen, maken wij u ’t Hof door een proeverijtje van diverse lekkernijen op speciale wijze te presenteren.
10,00
Kinderijsje
Voor de kleine eters onder ons, 2 bolletjes van onderstaande smaken; peer, rood fruit, straciatella, salted caramel, mokka, hazelnoot of vanille-ijs. Met slagroom.
5,50
Divers kaasplankje
Onze verdwaalde Teut is iedere keer weer op zoek naar verrassende nieuwe kazen.
11,00
Kaasplankje De Ruurhoeve
Verrassende kazen uit Hoogeloon.
8,00
Kinderpannenkoek of portie poffertjes
4,50
Kinderpasta;
verse eipasta uit Haps, gehakt en tomatensaus, De volgende kindermenu’s serveren wij met verse frietjes, biologische mayonaise en appelmoes.
9,00
Frikandel
6,00
Kroket
6,00
Kipnuggets
6,00
Vissticks
6,00
Kaassoufleetjes
6,00
9,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Streekrestaurant de Hofkaemer is 17.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.