Grand Café De Douairière

Meer informatie

Steenstraat 156
5831 JK Boxmeer


Menukaart van Grand Café De Douairière

Laatst bijgewerkt op 17.03.2025
Klassiek gesorteerd
Pompoensoep
stevige soep van pompoen – cress gekarameliseerde buikspek
6,75
Franse uiensoep
traditionele uiensoep – dragon – gruyère-crouton
6,75
Bisque d’homard
kreeftensoep – kreeftenvlees – schuim van rouille – focacciatoast
9,75
Maasheggenbrood
boxmeers brood van bakker fijneböl – zeezoutboter – pesto – aioli
5,75
Beef teriyaki
biefstukpuntjes – teriyakimarinaade – sesam – granaatappel – rode ui – pickle – teriyakimayo
16,50
Carpaccio
rundercarpaccio – oude kaas – pijnboompitjes – kerstomaatjes – basilicummayo
16,50
Pollo
gepaneerde kip – gerookte kip – bacon – parmezaan – vadouvannmayo
16,50
Poisson
verschillende soorten vis – gamba’s – ei – kappertjes – saffraancrème
17,50
Paddenstoelen
paddenstoelen – pompoen – lotuswortel – gepocheerd ei – parmezaan – walnoot – vijg
16,50
Chef’s Choice
dagelijks wisselend hoofdgerecht
19,50
Chef’s Choice & Soep
combinatie van onze Chef’s Choice en een soep naar keuze: Pompoensoep – Franse Uiensoep – Bisque d’Homard
24,50
Fish&Chips
gepaneerde visfilet – remouladesaus
18,50
Kipsaté
gemarineerde kipsiesjes – satésaus – gebakken uitjes
18,50
Hamburger
burger van rund – bacon – cheddarkaas – srirachamayo – ingemaakte rode ui
18,50
Vegan Curry
veganistische Thaise curry – groentegarnituur – naanbrood
17,50
Maasheggenbrood
boxmeers brood van bakker fijneböl – zeezoutboter – pesto – aioli
5,75
Oesters
verse oesters – ponzu-sojasaus – rode ui – dille – wijnazijnparels
3,50
Mini-kroketjes
variatie van verschillende kroketjes – dipsauzen: sriracha, truffel, vadouvan
9,50
Antipasti-plateau
maasheggenbrood – tapenades – ibericoham – reypenaer – olijven
17,50
Griekse pita
hummus – sesam – chilliflakes – griekse pita – verse olijfolie
8,75
Portie olijven
groene olijven – zwarte olijven – knoflook
4,75
Rundercarpaccio
rundercarpaccio – oude kaas – pijnboompitjes – krokante lotuswortel – basilicummayo
12,50
Eendenborst
huiseerookte eendenborst – zoetzure rode kool – gekarameliseerde appel – hazelnoot – verse vijg
14,50
Bombe scampi
bombe van rivierkreeft en gamba’s – gelei van groene appel – kreeftenschuim
13,50
Paling
gerookte paling – bietenlak – pompoen – crumble van roggenbrood – augurkenschuim
14,75
Panna cotta
panna cotta van bospaddenstoel – lotuswortel – kingboleet – beukenzwam – pompoen
12,50
Rendang
babi bun – rendang van hert – bosui – teriyaki-dressing
9,75
Mini-pizza
flammkuchen – rode biet – geitenkaas – rucola – mozzarella – crème fraîche
9,75
Bisque d’homard
kreeftensoep – kreeftenvlees – schuim van rouille – focacciatoast – cress
9,75
Hertensukade
zachtgegaarde hertensukade – bataatpuree – rode kool met vijg – pistache – vadouvan-jus
25,50
Varkenshaas
varkenshaas – buikspek – romige zuurkool – gekarameliseerde appel – chorizo – baconjus
23,50
Kreeftenrisotto
risotto met bisque – gamba’s – salty fingers – kataifi – borage-cress
24,50
Risotto funghi
risotto met paddenstoelen – rucola – koekje van parmezaan – rode bietenolie
23,50
Wellington
bladerdeegtaartje – pompoen – geitenkaas – cranberries – duivelles van paddenstoel – spinazie – jus van salie
23,50
Ossenhaas
tournedos – beukenzwammetjes – morielje-botersaus
33,50
Heilbot
filet van heilbot – kruidenkorst – dahl – beurre blanc van mossel – tandoori-olie
27,50
Brisket
zachtgegaarde brisket van rund – gekarameliseerd met rietsuiker – saus van maasheggenkruiden
29,50
Portie friet
portie gekruide friet, van Pataad uit Haps, met mayonaise
3,75
Seizoensgroenten
portie extra groenten
3,75

vegetarisch vegetarisch

Specialiteitenmenu
voorgerecht – paling met bietenlak – tussengerecht – rendang op een bao bun – hoofdgerecht – ossenhaas met morieljesaus – dessert – stroopwafelmousse en stoofpeer
62,50
Affogato
heldro vanille-ijs – Licor 43 – warme espresso – chocoladesaus – amaretti-biscuit
9,00
Stroopwafelmousse
mousse van stroopwafel – stoofpeer – stroopwafel – karamelsaus
8,50
Kers & Choco
crèmeux van yoghurt en witte chocolade – ganache van kersen en cranberries – kersen – yoghurtcrisp
8,50
Heldro chocolade
heldro vanille-ijs – chocoladekruellen – sinaasappelrasp – chocolade-karamelschots – chocoladesaus
8,00
Kaasplankje
vier soorten binnen- en buitenlandse kazen – vijgenbrood – frambozenconfiture van Johnnie Choco
9,50
Zoete lekkernij
ambachtelijke bonbons van ‘Johnnie Choco’ – kleine crème brûlée – naar keuze: koffie, thee, cappuccino of espresso
8,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Grand Café De Douairière is 17.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.