De Botanist - Bar & Kitchen

Meer informatie

Tolbrugstraat 19
4811 WN Breda


Menukaart van De Botanist - Bar & Kitchen

Laatst bijgewerkt op 17.12.2024
Klassiek gesorteerd
11:30 - 01:00
Luxe notenmix van ‘NOTEN & NOTEN’
5,00
Gemarineerde knoflookolijven
met geroosterde paprika
5,50
Naanbrood
met kruidenyoghurt en rucolapesto
8,80
Holtkamp ambachtelijke
draadjesvleesbitterbal 6st
8,80
Oma Bobs vegan
draadjesvleesbitterbal 6st
8,50
Oosterse kipsigaren
met tom kha kaimayo
9,50
11:30 - 01:00
Rendang Croquettes 6st
8,50
Truffel Croquettes 6st
8,50
Kreeft Croquettes 4st
8,50
Chorizo Croquettes 6st
8,50
Thai green currybites 8st
8,50
Croquettes mix 10st
13,50
11:30 - 22:30
Borrelplank
Naanbrood met smeersels, oude kaas, bruschetta, olijven, bitterballen en kipsigaren
21,80
Vegaplank
Naanbrood met smeersels, nacho’s met guacamole, olijven, thai green currybites en truffelkroketjes
20,80
Seacuterie
Naanbrood met smeersels, zalmsalade, pepermakreel, oesters naturel en kreeft croquettes
26,20
Charcuterie
Brood met smeersels, diverse hammen, fuet en paté
18,60
De Botanist Deluxe borrelplank
Selectie van bovengenoemde snacks
31,80
Krokante kipgyoza
met gyozasaus en tom kha kaimayo
10,80
Nacho’s
met pulled chicken, cheddarguacamole, chilliroomkaas en pico de gallo
17,20
Vegan Nacho’s
met Mexicaans vegan gehakt, vegan kaas, guacamole en pico de gallo
17,20
Oester naturel
4,60
Oester met sojaparels en passievruchtgel
5,20
11:30 - 16:00
Botanist Tosti
Focacciatosti met geitenkaas, honing, appel, spinazie en walnoten Supplement bacon 3.5
10,50
Mortadella
Dun gesneden mortadella met stracciatellakaas, pistache en pestomayo
14,80
Spannish Eggs
3-gebakken eitjes met tomaat, oregano en manchego kaas Supplement chorizo 3.5
11,80
Toast Burrata
Focaccia met burrata, tomatenhummus, gegrilde groenten en basilicum Supplement Parmaham 3.5
15,00
Katsu Sando
Oosterse krokante kip met koolsla, ijsbergsla en tonkatsusaus
14,80
Smashed avocado
Toast brood met avocado gekookt ei, granaatappel, zaden en citroenmayo Supplement gerookte zalmsalade 3.5
14,50
Gerookte pepermakreel
Oosterse gerookte makreel met atjar, wasabinoten en wasabimayo
14,20
Surf-Turf-Earth
Katsu Sando en gerookte pepermakreel op brood en een pastinaaksoepje
18,60
Rundvleeskroket
2st. op brood met truffelmayo
12,60
Mediterraanse groentekroket
2st. op brood met kerriemayo
12,60
Pastinaak soep
met geroosterde amandelen, dragonolie en foccaciatoast en aioli
10,80
Noordzee vissoep
met focacciatoast en aioli
12,80
De Botanist salade
met vijgencompote, gemarineerde paddo’s, geroosterde pompoen walnoten en zaden
15,50
supplement burrata
5,50
17:00 - 21:30
Naanbrood
met kruidenyoghurt en rucolapesto
8,80
Naanbrood
met muhammara, feta, . pijnboompitten, granaatappel en olijfolie
9,40
Warme lepelkaas
met truffelhoning, cranberry, walnoot en foccaciatoast
12,40
Burratta met meloen en tomaat, olie van lava’s en pistachekruim
Ceviche van Koolrabi met mango en kokos
13,40
Tataki vegan
zalm met sesam, ponzu en popcorn van rode biet
13,00
Vega steak tartaar Aubergine,
tomaat en za’atar met gepofte rijst en cress salade
11,00
Carpaccio van ribeye
met krokante kappertjes, Parmezaan, paddenstoelen en truffelolie
13,80
Krokante kipgyoza
met gyozasaus en tom kha kaimayo
11,00
Rilette van kabeljauw
ansjovis mayo, gepofte spelt en vinaigrette van sinaasappel
14,80
Wasabikroepoek
met tartaar van tonijn, furikake en wasabimayo
14,20
Ceviche van zeebaars met paarse
aardappel, palmhart, rode ui en granaatappel
13,60
Italiaanse frietjes
met Parmezaanse kaas en truffelmayo
6,00
Mexicaanse frietjes
met pulled chicken en cajunmayo
7,00
Japanse frietjes
met kimchi, furikake en mayo
7,00
Hollands frietje mayo
5,00
Bimi met
Teriyakisaus en sesam
6,50
Gegrilde seizoensgroente
met een kruidenolie
6,50
Oester naturel
4,60
Oester met sojaparels en passievruchtgel
5,20
Krokante sprinkhaan
met wasabimayo
2,80
Krokante softshell crab
met wasabimayo
13,80
17:00 - 21:30
Tagliata Tartufo
Italiaanse steak met rucola, Parmezaan en truffeljus supplement Foie gras 7.5
15,80
Mejillones al Nero di Sepia
Mosselen met chorizo, zwarte tagliatelle en knoflookschuim
16,00
Carrillada Iberica
Gestoofde iberico varkenswang met aardappel-truffelpuree, aardappelkaantjes en jus
15,60
Shakshuka
Stoverij van zoete aardappel, harissa, tomaat en ei met kruim van kalamataolijven
14,80
17:00 - 21:30
Picanha
Dungesneden picanhasteak met chimichurri
14,80
Solomillo de diamante
Gegrilde diamanthaas met gerookte paprika, zoete ui en choronsaus
15,80
Salmon con chile y miel
Chili-honing glazed zalm met avocado-mangosalsa
15,80
Taco vegetariano
BBQ pulled mushrooms, guacamole, pickled rode ui en tabascopopcorn
13,60
17:00 - 21:30
Vegan Wellington
met rode bietensalade, dragonolie en jus van bieten-cepes
16,40
Grillet Havaborr
Hele zeebaars van de grill met venkel, grapefruit en dille
18,60
Grillad orret
Gegrilde forel met bloemkoolcreme en gekarameliseerde witlof
15,60
Hertenstoof
Stoverij van hert met rode kool, pastinaak en stoofpeertje
16,40
17:00 - 21:30
Korean chicken
Kippendij met noedelsalade, kimchi en sesam
15,80
Thaise risotto
met gele curry, kokos en cashewnoten
14,20
Nasu Dengaku
Geglaceerde aubergine met miso van
11,00
1. Gang e grill met granaatappel en sesam
Porc Steak
Oosters gemarineerde porc steak met crumble van ui, knoflook en peterselie
16,80
17:00 - 22:00
Poire ‘Belle Hélène’
Gepocheerde peer met vijgen, krokante amandel en vanille-ijs
9,80
Vegan carrotcake
Limoenyoghurt, gel van bospeen en kokosijs
9,80
Sweet Taco
Zoete taco gevuld met melkchocolademous, spiced pumpin, banaan en krokant pompoenzaad
10,20
Grand dessert
Proeverij van bovenstaande desserts
25,80
Chocolade Churros
Gevulde chocolade churros met kaneelsuiker en vanille-ijs
8,60
La Bohéme Bonbons
3,00 2 stuks
6,00 4 stuks

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Botanist - Bar & Kitchen is 17.12.2024. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.