Gaudim

Meer informatie

Kloosterplein 5
4811 GN Breda


Menukaart van Gaudim

Laatst bijgewerkt op 17.03.2025
Klassiek gesorteerd
Pa amb tomàquet
brood met tomaat
5,50
Safata d’aperitius
borrelplank met diverse van onze tapas prijs p.p.
8,50
Ous estrellats amb encenalls de pota negra
gebakken aardappeltjes met ei en pata negra ham
7,50
Amanida Russa
Russische salade
8,00
Pa amb all i oli
brood met aïoli
5,50
Pa amb tomàquet, escalivada i seitons
brood met tomaat, geroosterde groenten en gemarineerde ansjovis
6,50
Olives Gordales, recepta de l’àvia
gemarineerde grote pitloze olijven, naar oma’s recept
7,00
Olives farcides de picada de l’Empordà
gefrituurde olijven met gehaktvulling uit Ampurdan
7,25
Taula de formatges
kaasplankje
12,50
Patates braves ‘Gaudim’
aardappelen gevuld met pittige tomatensaus en aïoli en geraspte kaas
4,50
Patates braves
gefrituurde aardappelen met aïoli en bravassaus
4,50
Pebrots de Padró
Padron pepertjes, milde peper
6,50
Truites de gambetes
gefrituurde garnalencakejes gemaakt met kleine garnalen
6,00
Bacallà daurat
kabeljauwstukjes met gebakken ui en aardappel
8,50
Seitons fregits
gefrituurde ansjovisjes
6,50
Seitons amb vinagre
gemarineerde ansjovis
4,50
Croquetes de gambes
gambakroketjes
6,50
Croquetes de pernil ibèric
kroketjes met Ibérico-ham
8,00
Croquetes de formatge blau amb espinacs
kroketjes met spinazie en blauwe kaas
6,50
Bomba de la Barceloneta
gefrituurde aardappelbol met gehaktvulling en pikante saus
3,25
Embotits
dun gesneden fijne vleeswaren
10,00
Plat de pernil serrà
bordje Serrano-ham
9,50
Plat de pernil pota negra
bordje pata negra-ham
17,50
Tàrtar de tonyina amb alvocat i melmelada de tomàquet
tonijntartaar met avocado en tomaten marmelade
9,50
Bacallà fregit amb samfaina
gefrituurde kabeljauw met Catalaanse ratatouille
14,50
Gambes a la plantxa amb vinagreta de síndria i pebrots
gamba’s gebakken op de plancha met vinaigrette van watermeloen en geroosterde paprika
18,00
Cloïsses amb all i julivert
kort gestoofde venusschelpen met knoflook en peterselie
15,00
Polp confitat sobre paté de formatge de la Garrotxa
octopus met crème van Garrotxa kaas en paprika, lauwwarm geserveerd
10,50
Sarsuela
rijkgevulde visschotel met vis en schaal- en schelpdieren
18,50
Cigrons amb xoriço fregit, gambes i pop
gebakken gamba’s met octopus, kikkererwten en gebakken chorizo
17,50
Orada confitada amb arròs negre, pollastre i sipia
gekonfijte dorade met zwarte rijst, kip en inktvis
10,50
Mandonguilles amb calamars
gehaktballen met inktvis
6,75
Vichysoisse amb cloïsses i xistorra
preicreme met venusschelpen en uitgebakken chistorra worst
10,00
Peix
vis
35,00
Carn
vlees
26,50
Mar i muntanya
vis en vlees
30,00
Amanida de Xató
salade met kabeljauw, salsa romesco, tonijn, ansjovis en olijven
11,50
Mandonguilles amb calamars
gehaktballetjes met inktvis
6,75
Costelles de xai amb all i oli
lamskoteletjes met all i oli
18,50
Presa iberica, patates i pesols
mals schouderstuk van het Ibérico varken gebakken als steak met gekruide aardappel en doperwten creme
16,50
Puntes de filet amb xistorra i bolets
ossenhaaspuntjes met chistorra worst en paddenstoelen
12,50
Filet ibèric sobre crema de poma i gingebre, xips
Iberische varkenshaas met saus van appel en gember, chips
15,50
Estofat de mongetes amb cansalada viada, sobrassada, i pollastre
stoofpotje met witte bonen, gerookt spek, sobrassada en kip
9,50
Escalivada amb formatge de cabra, oli d’oliva de romaní
geroosterde groenten, geitenkaas, rozemarijnolie, koud geserveerd
6,50
Espinacs estofats amb panses i pinyons
gestoofde spinazie met rozijnen en pijnboompitten
6,50
Albergínies al forn amb carxofas a la brasa, tomàquet i formatge Garrotxa
aubergine uit de oven met gegrilde artisjok, tomaat en Garrotxa kaas
7,50
Samfaina amb ou i llorer
groentes met ei en laurier
6,50
Amanida amb puntes d’espàrrecs amb tomàquet i fonoll rapat
salade van aspergetips met tomaat en geschaafde venkel
7,50
Braç de Gitano, maduixes marinades i salsa de vainilla
biscuitrol met aardbeien en vanillesaus
9,50
Xuixo de Girona amb gelat de taronja de sanguine i mel
xuixo met bloedsinaasappel ijs en honing
7,50
Crema Catalana
Catalaanse crème
5,50

vegetarisch vegetarisch

Xocosecret
chocolade ‘geheim’
7,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Gaudim is 17.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.