Restaurant Gusta

Meer informatie

Postweg 134
1795 JS De Cocksdorp


Menukaart van Restaurant Gusta

Laatst bijgewerkt op 24.03.2025
Klassiek gesorteerd
OESTERS VAN ‘T WAD 5 p.st.
1. Gang duindoornparels | zeekraal | citroen
2. Gang kimchi van Texelse kool
3. Gang Black Angus tartaar | selderijcrème
KNABBELS OP OLIJFHOUT
chips van eigen aardappel | macadamia noten mix | artisjok | olijf | tomaat
9,00
GROENTEBROODJES VAN EIGEN GRAAN
broodje met gerookte zeezout en opgeslagen dennenboter
7,50
WADDENGARNALEN
zeegroenten | wortel crostini | appel | espuma wijnsuggestie: Caves Gales Cuvée Première Rosé Brut
17,50
DUTCH YELLOW TAIL KINGFISH
rode biet | mierikswortel | kombucha van Denise | Pastinaak | inktvis wolk | kroepoek wijnsuggestie: Casa de Vila Verde Galodoro Alvarinho / mocktailsuggestie: Botanical Kombucha met duindoorn dragon
14,50
TEXELSE BLACK ANGUS ABERDEEN
à la minute gerookte tartaar | carpaccio | tataki wijnsuggestie: Barón de Ley Reserva Tres Viñas
14,50
EIERLANDSE GANZENBORST
shiitake van Novalishoeve | hazelnoot | kastanje | schorseneren | appelstroop wijnsuggestie: Cabriz Encruzado Reserva
14,50
DRY AGED RODE BIET
huisgemaakt roggebrood | Texelse yoghurt schuim | sesam | bieten glacé | aardpeer krokant wijnsuggestie: Apostelhoeve Cuvee XII
14,50
BOOMSTAMMETJE
geitenkaas | appelstroop | noten crumble | shiitake van Novalishoeve | Texelse cranberry | schorseneren wijnsuggestie: Weingut Seeger Grauer Burgunder
14,50
PROEVERIJ VAN DE CHEF
vanaf 2 personen rijk gevulde etagère opgebouwd met verschillende elementen vanuit bovenstaande gerechten wijnsuggestie: Joan Sardà Blanc Mariner
17,50
BOS 9.50
paddenstoelenbouillon | ravioli met orekees | baby mais | enoki | bosui wijnsuggestie: Weingut Seeger Blauer Spätburgunder
POLDER
buikspek | zoete aardappel gnocchi | aardpeer | mosterdzaad | bloedworst | mosterdjus / wijnsuggestie: Barón de Ley Reserva Tres Viñas
13,50
ZEE
hollandaise | rivierkreeft | coquille | courgette | shiso purper | aardappelkaantjes | trueel / wijnsuggestie: J. Lohr Cypress Chardonnay
10,50
Aan de westkust van Texel grazen de Black Angus Aberdeen runderen in alle rust in het duingebied. Zij onderhouden de natuurgebieden. Als het einde van hun dienst nadert serveren wij met gepaste trots en respect voor natuur en dier de Black Angus Aberdeen in zijn geheel.
OP DE SCHOP
een wisselend stuk Black Angus Aberdeen | gerookte aardappel van eigen boerderij | seizoensgroenten / wijnsuggestie: Tenuta Sant’Antonio Valpolicella Ripasso Monti Garbi
32,50
BURGER
een stevige hamburger van de Texelse Black Angus Aberdeen | aardappel broodje van eigen aardappel oesterzwam | wezenparelkaas | piccalilly
iersuggestie: Texels Skuumkoppe
17,00
TEXELS LAM
rack | filet | procureur | aardappelmousseline | pompoen uit eigen tuin | béarnaise / wijnsuggestie: Rocca delle Macie Chianti Classico
29,50
Het eiland kent zoveel smaken. De zandgronden en zilte zeelucht maken het de telers op het eiland niet gemakkelijk. Sterke gewassen en zilte smaken vormen het smaakpallet van de groente op het eiland en de basis van onze gerechten.
NATUURLIJK SWARTE TOER
swarte toer geitenkaas uit Friesland | rode biet | zilte broccoli | mosterdzaad / wijnsuggestie: Tenuta Sant’Antonio Valpolicella Ripasso Monti Garbi
24,50
AARDSE GROENTE
knolselderij | cantharel | artisjok | aubergine | bospaddenstoelen | gerookte amandelen cocktailsuggestie: Grijze graaf / wijnsuggestie: / Weingut Seeger Blauer Spätburgunder
17,00
GROENTEBURGER
een stevige groente burger van seizoensgroente uit eigen moestuin | aardappel broodje van eigen aardappels | oesterzwam | wezenparelkaas | citroen peper mayonaise biersuggestie: Tesselaar Eilandkriebel
17,00
Ooit was de visserij één van de grootste inkomstenbron voor eilanders. Op zondagavond was het een orkest aan misthorens bij het verlaten van de haven. Op vrijdag na het lossen in de afslag van Den Helder druppelde de kotters één voor één binnen. Vandaag de dag staat de visserij onder druk, de afgelopen paar jaar is de Texelse vloot behoorlijk uitgedund. Hiermee is vis een steeds exclusiever ingrediënt aan het worden. Onze Noordzee vis is nu nog afkomstig van de Nederlandse vloot.
WAT DE ZEE ONS BRENGT
truffelaardappel | spitskool | venkel | wortel | bisque hollandaise
26,50
NOORDZEEBAARS
zoete aardappel | venkel | lichte zuurkool | gerookte vissaus / wijnsuggestie: J. Lohr Cypress Chardonnay
26,50
NOORDZEETONG
linzen | spitskool | peterseliewortel | beurre noisette / wijnsuggestie: Barón de Ley Reserva Tres Viñas
47,50
LITTLE GEM
Texelse rustiek kaas
5,50
WITLOF
sinaasappel | roomboter | kaas
5,50

vegetarisch vegetarisch

SALADE
gemengde salade | groente van eigen land
5,00
TEXELSE PASTA
volkoren pasta van de broeders Lap | paddenstoelen
5,50
BOUTIQUE FRIET
frieten van eigen boerderij | huisgemaakte mayonaise
5,00
KRIEL
van eigen oogst aardappelen | huisgemaakte mayonaise
5,00
GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL
crème fraîche | cresses
5,00
VAN DE KAASTROLLEY
Nederlandse kazen | kletzenbrood | gekarameliseerde noten | jam | Texelse mosterd
17,50
OP SIEN TESSELS
Texelse yoghurt | duindoorn hangop | Texelse cranberry | Hoornderring | Texelstroompje / wijnsuggestie: Muscat de Frontignan
10,50
SUKELAAD
voor een ultieme chocolade beleving | tonkaboon | sorbet | crumble dit gerecht heefft minimaal een ‘Texels kwartiertje’ aan voorbereidingstijd nodig dranksuggestie: Texels Kwartiertje van de Lepelaar
10,50
VOLGENS HET SEIZOEN
peer | hazelnoot mousse | pastinaak creme | kaneel dranksuggestie: Tesseltje
10,50
TEXELSE BRANDING
voor de koffe liefhebbers een smakelijk dessert met diverse koffe bereidingen dranksuggestie: PX Nectar
10,50
IJS UIT EIGEN KEUKEN
drie bolletjes ijs naar keuze kaneel | boerenjongens | pure chocolade | Texelse koffe | aardbei | Texelse yoghurt | vanille
7,00
DESSERT PROEVERIJ
vanaf 2 personen / voor wie niet kan kiezen. Etagère opgebouwd met verschillende elementen van bovenstaande desserts
14,50
CHOCOLADETAART
dulce de leche | zeezout
5,50
APPELTAART
chocolade garnituren | gedroogde appel
5,50
DUINDOORN CHEESECAKE
meringue | cranberry
5,50
+bol ijs
2,00
+slagroom
0,75
FRIANDISES
keuze uit 5 huisgemaakte friandises van de trolley met keuze uit: Texelse Branding koffe | Legends tea | Flora tea
12,50 + speciaalkoffe
5,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Gusta is 24.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.