Hotel Texel

Meer informatie

Postweg 134
1795 JS De Cocksdorp


Menukaart van Hotel Texel

Laatst bijgewerkt op 24.03.2025
Klassiek gesorteerd
OESTERS VAN ‘T WAD
duindoornparels | zeekraal | citroen • kimchi van Texelse kool • Black Angus tartaar | selderijcrème
5,00
KNABBELS OP OLIJFHOUT
chips van eigen aardappel | macadamia noten mix | artisjok | olijf | tomaat
9,00
GROENTEBROODJES VAN EIGEN GRAAN
broodje met gerookte zeezout en opgeslagen dennenboter
7,50
WADDENGARNALEN
zeegroenten | wortel crostini | appel | espuma wijnsuggestie: Caves Gales Cuvée Première Rosé Brut
17,50
DUTCH YELLOW TAIL KINGFISH
rode biet | mierikswortel | kombucha van Denise | Pastinaak | inktvis wolk | kroepoek wijnsuggestie: Casa de Vila Verde Galodoro Alvarinho / mocktailsuggestie: Botanical Kombucha met duindoorn dragon
14,50
TEXELSE BLACK ANGUS ABERDEEN
à la minute gerookte tartaar | carpaccio | tataki wijnsuggestie: Barón de Ley Reserva Tres Viñas
14,50
EIERLANDSE GANZENBORST
shiitake van Novalishoeve | hazelnoot | kastanje | schorseneren | appelstroop wijnsuggestie: Cabriz Encruzado Reserva
14,50
DRY AGED RODE BIET
huisgemaakt roggebrood | Texelse yoghurt schuim | sesam | bieten glacé | aardpeer krokant wijnsuggestie: Apostelhoeve Cuvee XII
14,50
BOOMSTAMMETJE
geitenkaas | appelstroop | noten crumble | shiitake van Novalishoeve | Texelse cranberry | schorseneren wijnsuggestie: Weingut Seeger Grauer Burgunder
14,50
PROEVERIJ VAN DE CHEF
vanaf 2 personen rijk gevulde etagère opgebouwd met verschillende elementen vanuit bovenstaande gerechten wijnsuggestie: Joan Sardà Blanc Mariner
17,50
BOS
paddenstoelenbouillon | ravioli met orekees | baby mais | enoki | bosui wijnsuggestie: Weingut Seeger Blauer Spätburgunder
9,50
POLDER
buikspek | zoete aardappel gnocchi | aardpeer | mosterdzaad bloedworst | mosterdjus wijnsuggestie: Barón de Ley Reserva Tres Viñas
13,50
ZEE
hollandaise | rivierkreeft | coquille | courgette | shiso purper | aardappelkaantjes | truffel wijnsuggestie: J. Lohr Cypress Chardonnay
10,50
OP DE SCHOP
een wisselend stuk Black Angus Aberdeen | gerookte aardappel van eigen boerderij | seizoensgroenten wijnsuggestie: Tenuta Sant’Antonio Valpolicella Ripasso Monti Garbi
32,50
BURGER
een stevige hamburger van de Texelse Black Angus Aberdeen | aardappel broodje van eigen aardappel oesterzwam | wezenparelkaas | piccalilly biersuggestie: Texels Skuumkoppe
17,00
TEXELS LAM
rack | filet | procureur | aardappelmousseline | pompoen uit eigen tuin | béarnaise wijnsuggestie: Rocca delle Macie Chianti Classico
29,50
NATUURLIJK SWARTE TOER
swarte toer geitenkaas uit Friesland | rode biet | zilte broccoli | mosterdzaad wijnsuggestie: Tenuta Sant’Antonio Valpolicella Ripasso Monti Garbi
24,50
AARDSE GROENTE
knolselderij | cantharel | artisjok | aubergine | bospaddenstoelen | gerookte amandelen cocktailsuggestie: Grijze graaf / wijnsuggestie: Weingut Seeger Blauer Spätburgunder
17,00
GROENTEBURGER
een stevige groente burger van seizoensgroente uit eigen moestuin | aardappel broodje van eigen aardappels | oesterzwam | wezenparelkaas | citroen peper mayonaise biersuggestie: Tesselaar Eilandkriebel
17,00
WAT DE ZEE ONS BRENGT
truffelaardappel | spitskool | venkel | wortel | bisque hollandaise
26,50
NOORDZEEBAARS
zoete aardappel | venkel | lichte zuurkool | gerookte vissaus wijnsuggestie: J. Lohr Cypress Chardonnay
26,50
NOORDZEETONG
linzen | spitskool | peterseliewortel | beurre noisette wijnsuggestie: Barón de Ley Reserva Tres Viñas
47,50
LITTLE GEM
Texelse rustiek kaas
5,50
WITLOF
sinaasappel | roomboter | kaas
5,50

vegetarisch vegetarisch

SALADE
gemengde salade | groente van eigen land
5,00
TEXELSE PASTA
volkoren pasta van de broeders Lap | paddenstoelen
5,50
BOUTIQUE FRIET
frieten van eigen boerderij | huisgemaakte mayonaise
5,00
KRIEL
van eigen oogst aardappelen | huisgemaakte mayonaise
5,00
GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL
crème fraîche | cresses
5,00
VAN DE KAASTROLLEY
Nederlandse kazen | kletzenbrood | gekarameliseerde noten | jam | Texelse mosterd wijnsuggestie: Taylor's Port 20 year old Tawny
17,50
OP SIEN TESSELS
Texelse yoghurt | duindoorn hangop | Texelse cranberry | Hoornderring | Texelstroompje wijnsuggestie: Muscat de Frontignan
10,50
SUKELAAD
voor een ultieme chocolade beleving | tonkaboon | sorbet | crumble dit gerecht heet minimaal een ‘Texels kwartiertje’ aan voorbereidingstijd nodig dranksuggestie: Texels Kwartiertje van de Lepelaar
10,50
VOLGENS HET SEIZOEN
peer | hazelnoot mousse | pastinaak creme | kaneel dranksuggestie: Tesseltje
10,50
TEXELSE BRANDING
voor de koffe liefhebbers een smakelijk dessert met diverse koffe bereidingen dranksuggestie: PX Nectar
10,50
IJS UIT EIGEN KEUKEN
drie bolletjes ijs naar keuze kaneel | boerenjongens | pure chocolade | Texelse koffe | aardbei | Texelse yoghurt | vanille
7,00
DESSERT PROEVERIJ
vanaf 2 personen voor wie niet kan kiezen. Etagère opgebouwd met verschillende elementen van bovenstaande desserts
14,50
CHOCOLADETAART
dulce de leche | zeezout
5,50
APPELTAART
chocolade garnituren | gedroogde appel
5,50
DUINDOORN CHEESECAKE
meringue | cranberry
5,50
bol ijs +
2,00
slagroom +
0,75
FRIANDISES
keuze uit 5 huisgemaakte friandises van de trolley met keuze uit: Texelse Branding koffe | Legends tea | Flora tea | speciaalkoffe (+5)
12,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Hotel Texel is 24.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.