Herbergh Het Wapen van Friesland

Meer informatie

It Plein 2
8835 XB Easterlittens


Menukaart van Herbergh Het Wapen van Friesland

Laatst bijgewerkt op 25.03.2025
Klassiek gesorteerd
Stokbrood met kruidenboter
4,50
Stokbrood met olijventapenade
4,50
Stokbrood
met tapenade van Friese droge worst
4,75
Littenser broodplankje
Stokbrood met combinatie van bovengenoemde drie
7,00
Steak tartaar van osseworst
9,25
Gerookte zalm op een krokante cracker
met Komkommermayonaise en pijnboompitten
9,75
Carpaccio
met pesto, kappertjes en parmezaanse kaas
10,50
Proeverij van verschillende voorgerechten (warm en koud)
(minimaal 2 personen )
11,75
Tomatensoep
5,50
Friese uiensoep
6,00
Mosterdsoep met spekjes
6,00
Nachos
met gesmolten kaas, tomaat, rode ui crème fraiche en guacemole
7,50
In knoflook gebakken champignons
met toast
8,50
Warme geitenkaas omwikkeld
met spek
9,00
Gebakken gamba’s
met knoflooksaus
9,00
In roomboter en knoflook gebakken mosselen
9,75
Bloedworst
met gebakken appel en stroop
9,75
Zalmfilet
21,00
Gebakken gamba’s (15 stuks)
met knoflooksaus
20,50
Heekfilet
21,00
Gevulde Paprika
1 helft met champignons en brie en 1 helft met gebakken rijst met groente
18,50

vegetarisch vegetarisch

Ravioli gevulde
met gorgonzola en walnoten met roomsaus
19,00

vegetarisch vegetarisch

Stoofpotje van groente
met feta en rijst
18,50

vegetarisch vegetarisch

Portie zoete aardappelfriet
met truffelmayonaise
5,25

vegetarisch vegetarisch

18,75
Kipspies
met cherrytomaatjes en courgette
19,50
Varkenshaas saté
19,50
Mixed grill met knoflooksaus
Spies met varkenshaas Spies met kipfilet, Spies met rundvlees
20,00
Spareribs
20,50
20,50
Littenser stoofpotjes
(naar de legende van het paaltje van Easterlittens, 1 pot met lamstoof + 1 pot met runderstoof)
20,75
Kalfslever
met spek en ui
21,00
Entrecôte van friese dubbeldoelkoe
23,50
Ossenhaaspuntjes
met gamba’s en knoflooksaus
23,75
Ossenhaaspuntjes
met knoflooksaus
24,75
Portie zoete aardappelfriet
met truffelmayonaise
5,25
Gebakken champignons
2,50
Gebakken ui
2,50
Gebakken spek
2,75
Gebakken champignons en ui
2,50
Gebakken ui en spek
3,00
Gebakken champignons en spek
3,00
Gebakken champignons, ui en spek
3,25
Champignon roomsaus
2,75
Pepersaus
2,75
Jachtsaus
(saus op basis van champignons, spek en rode wijn)
2,75
Hollandaise saus
(saus op basis van witte wijn, boter en ei)
2,75
Knoflooksaus
2,50
Chilisaus
2,25
Pindasaus
2,50
Kruidenboter
2,50
BBQ-saus
2,25
Truffelmayonaise
2,25
Sorbet
Vanille-, aardbeien- en bananen ijs, vruchtjes, aardbeiensaus en slagroom
7,00
IJs Boerenjongens
Vanille ijs met boerenjongens en slagroom
7,00
IJs Walnoten
Vanille ijs met walnoten, karamelsaus en slagroom
7,00
Dame Blanche
Vanille ijs met warme chocoladesaus en slagroom
7,00
Met advocaat +
0,50
Banaan Royal
Vanille-, bananen- en chocolade ijs, banaan, warme chocoladesaus en slagroom
7,75
Crème Brûlée
Custard met een laagje gekaramaliseerde suiker
7,00
Met slagroom +
0,50
Griekse yoghurt
met honing en walnoten
7,00
Chocolade taartje
Warm ‘bommetje’ van chocola met slagroom
7,00
Met een bol vanille ijs +
0,50
Proeverij Dessert
Een greep uit ons gehele toetjes assortiment in mini vorm
8,75

De bewerkingsstatus van de menukaart van Herbergh Het Wapen van Friesland is 25.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.