Ege

Meer informatie

Rivierstraat 36
5615 KB Eindhoven


Menukaart van Ege

Laatst bijgewerkt op 16.12.2024
Baslangiclar ve Ara sicaklar Koude en Warme voorgerechten
101. SICAK PASTIRMA
Onder de zon gedroogde, gekruide ossenhaas met gesmoorde groenten
10,50
102. IZGARA SUCUK
Gegrilde Turkse knoflookworst
10,75
103. MEZE
Op speciale wijze bereide meze`s van de chef in drie kleine schaaljes
11,50
104. ICLI KOFTE
Op speciale Turks wijze bereide buitenzijde met bulgur, gevuld met gekruid kalfs gehakt
12,50
105. ELMALI KARİDES
Garnalen met appel en appel-yoghurt saus
13,50
106. MİDYE GÜVEÇ
Op speciale wijze bereide ovenschotel met mosselen
13,75
107. KALAMAR DOLMASI
Gevulde calamares met buffelkaas, ui, basilicum, dille en pikante saus
13,75
108. KARİDES GÜVEÇ
Op speciale Turkse wijze bereide ovenschotel met gamba's
15,50
109. HÜRREM DOLMASI
Gefrituurde aubergine gevuld met kwartel filet en rodewijnsaus
16,50
110. AHTAPOT BACAGI IZGARA
Op speciale wijze bereide gegrilde octopus geserveerd met humus
17,50
201. MERCİMEK ÇORBASI
Rode linzen soep
6,50
202. SİGARA BÖREĞİ
Deegrolletjes gevuld met Turkse kaas, kruiden en yoghurtsaus
7,75
203. CACIK
Op speciale wijze bereide ingedikte yoghurt met komkommer, knoflook en diverse kruiden
9,75
204. ÇILBIR
Op speciale Turkse wijze bereid ei in yoghurt saus met paprika dresssing
9,75
205. TAZE BAHARATLAR MÜCVERİ
Verse gemengen kruiden bouquet met verse kaas bereidt en geserveerd met tzatziki
11,50
206. ÇINGENE HUMUSU
Gegrillde knoflookworst, kofte en octopus op een bed van humus
11,75
207. SOĞUK PASTIRMA
Onder de zon gedroogde, gekruide ossehaas geserveerd met meloen, gedroogde tomaten en Turkse nomad (Tulum) kaas
12,50
208. HİNKAL
Op speciale wijze bereid deeg gevuld met kalfsgehakt
13,75
209. KABAK ÇİÇEGİ DOLMASI
Op speciale wijze bereide courget bloemen gevuld met gemengde Turkse kazen en diverse kruiden
14,50
210. KAVAL KEMİGİ IZGARASI
Op speciale wijze bereide gegrilde mergpijp; een delicatesse
15,75
301. KEBABİYE
Pittig gekruid gegrild gehakt aan een spies met zacht pikante tomatensaus en yoghurtsaus
23,50
302. EGE ŞİŞ
Op speciale wijze bereide gemarineerd, mager, mals, licht gegrild vlees aan een spies van de grill
24,50
303. KALEM PİRZOLA
Op speciale wijze bereide gegrilde lamskoteletten
26,50
304. KARISIK IZGARA
4 soorten vlees aan de spies van de grill: pittig gekruid gegrild gehakt, lamskotelet, gehaktballen, en stukjes kalfvlees
27,50
305. SULTANİGÂH
Op speciale wijze bereide lamshaas met saffraan, honing en gedroogde zuidvruchten
27,50
306. BULGUR YATAGINDA KÜŞNEME
Op speciale wijze bereide mager, mals, lichtgegrilde lamshaas op een bed van fijne gekruid bulgur
28,50
308. KUZU FİLETOSU
Op speciale wijze bereide mager, mals gegrilde lamsfilet
29,75
307. ISPANAKLI BONFILE
Op speciale wijze bereide mager, mals, licht gegrilde ossehaas met licht pikante romige spinazie
32,50
309, YÖRUK LOKUMU
Op speciale wijze bereide mager, mals, licht gegrilde ossehaas met met romige gebakken gemengde champignons
32,50
310. KÜLBASTI
Op speciale wijze bereide ossehaas met groenten, bereid in bakpapier op de grill
32,50

vegetarisch vegetarisch

311. KUZU GÖBEĞİ
Op speciale wijze bereide mager, mals gegrilde lamsfilet, krachtige aromamet een mix van morrelen, oesterzwammen en gemengde champignons
34,50
401. LEVREK IZGARAIZGARADA SOMBALIĞI
Op speciale Turkse stijl bereide gegrilde zeebaarsfilet
24,50
402. IZGARADA SOM BALIGI
Op speciale wijze bereide zalm van de grill met zacht romige saus
25,50
403. JUMBO KARİDES IZGARA
Gegrilde grote wilde witte scampis met olijfolie en knoflook bereid
26,50
404. SAFRAN SOSLU DİL BALIGI FİLETOSU
Op speciale Turkse stijl in witte wijn bereide tongfilet met safraan saus
27,50
405. SEBZE YATAGINDA KILIÇ BALIGI
Op speciale wijze bereide zwaardvismoten van de grill, geserveerd met in de pan bereide groente en romige sinasappel saus
28,50
406. IZGARADA TONBALIĞI
Licht gegrilde tonijnmoten, geserveerd met een romige uiensaus
29,50
407. TONBASTI
Op speciale wijze bereide gegrilde tonijn moten met groente, bereid in bakpapier op de grill
31,50
Olijven
2,75
Brood
2,75
Yogurt
3,75
Portie friet
5,75
Pilav (rijst)
5,75
501. KARNIYARIK
Gefrituurde aubergine gevuld met kruidig gehakt
24,50
502. BEYKOZ KEBABI
Gefrituurde aubergine gevuld met diverse groenten en lamsvlees
26,50
505. İMAM BAYILDI
Aubergine gevuld met diverse groenten en diverse kruiden
22,50

vegetarisch vegetarisch

506. YUFKA KEBABI
Gevuld filodeeg met diverse groenten en diverse kruiden
23,50

vegetarisch vegetarisch

507. DOLMA
Tomaten gevuld met rijst en diverse kruiden
23,75

vegetarisch vegetarisch

601. EGE SALATASI
Gemengd middellandse zee sla, tomaat, komkommer, ui, peterselie, olijven, granaatappelsap en olijfolie
9,50
602. DOMATES SALATASI
Tomaat, feta kaas, ui, peterselie, olijven, granaatappelsap en olijfolie
9,75
603. TULUM PEYNİRLİ SALATA
Gemengd middellandse zee sla, Turkse nomad kaas (Tulum peynire), tomaat, komkommer, ui, peterselie, olijven, granaatappelsap en olijfolie
9,75
604. HELLIM PEYNİRLİ SALATA
Gemengd middellanse zee sla, gegrilde Turkse Hellim kaas, tomaat, komkommer, ui, peterselie, olijven, granaatappelsap en olijfolie
10,50
605. AYVALIK SALATASI
Brocolli, lente ui, peterselie, mint, vers fruit, rode bonen, maïs granaatappelsap en olijfolie
11,50
606. İZMİR BÖRULCESİ SALATASI
Izmir haricots, tomaat, komkommer, lente ui, peterselie, vers fruit, granaatappelsap en olijfolie
11,75
607. URLA SALATASI
Tomaat, rode ui, peterselie, olijven, garnalen, granaatappelsap en olijfolie
12,75
701. COCUK DONDURMASI
Kinderijs met slagroom
6,50
702. DONDURMALI SICAK HELVA
Warme sesam pasta (helva) met ijs en slagroom
7,50
703. KUPA DONDURMA
Ijs met slagroom
7,50
704. BALLI YOĞURT
Ingedikte Turkse yoghurt met honing en walnoten
7,50
705.KAHVE KOKTEYL
Koffie met Turkse mokka-likeur, Turkse cognac en slagroom
8,50
706. İNCİR DOLMASI
Gekarameliseerde gedroogde vijgen met walnoten vulling, ijs en slagroom
8,75
707. BAKLAVALI DONDURMA
Laagjes bladerdeeg met honingspijs en nootjes, geserveerd met ijs en slagroom
8,75
708. MEYVALI DONDURMA
IJs met verse vruchten en slagroom
9,50
709. DONDURMA KIZARTMASI
Op speciale wijze bereide gefrituurde vanilla ijs
10,75

De bewerkingsstatus van de menukaart van Ege is 16.12.2024. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.