Versbakkerij Savonije WC Stadsveld

Meer informatie

Zweringweg 218
7545 DA Enschede


Menukaart van Versbakkerij Savonije WC Stadsveld

Laatst bijgewerkt op 24.07.2025
Klassiek gesorteerd
Rondwit
Rondwit wordt in een bus (broodblik) gebakken
2,90
Knipwit
Knipwit wordt in een bus (broodblik) gebakken. Voor het bakken wordt het deeg aan de bovenkant ingeknipt om de karakteristieke hartvorm te krijgen
2,95
Casinobrood wit
Casinobrood wordt in een bus (broodblik) gebakken, dat met een deksel gesloten wordt. Het vierkante brood is heel geschikt voor tosti's en sandwiches
3,10
Lampionbrood
Lampionbrood wordt in een dichte ronde vorm gebakken
3,10
Boerenwit
Wittebrood of witbrood is brood gebakken van tarwemeel waar de kiem en de zemel geheel uit zijn gezeefd
3,10
Tijgerbrood wit
Tijgerbrood is een brood dat zijn naam dankt aan de bovenste korst die op een tijgerhuid zou lijken
3,10
Tijgervloerbrood wit
Wit brood waarbij de bovenkant van het deeg wordt bestreken met een papje van water, rijstebloem en/of paneermeel, olie, gist, suiker en zout. Hierdoor gaat het bovenste laagje "scheuren"
3,10
Maanzaad vloer
Vloerbrood maanzaad wordt niet in een broodblik, maar op de vloer van de oven gebakken en gedecoreerd met blauw maanzaad
3,10
Sesam vloer
Vloerbrood sesamzaad wordt in blik gebakken en gedecoreerd met sesamzaad. Het geeft het brood een fijne nootachtige smaak
3,10
Strengel
Een heerlijk ambachtelijk gebakken witbrood
3,10
Weense snijder (Wener snijder)
Een karakteristiek wit vloerbrood. Na het rijzen, direct voor het bakken, worden met een scherp mesje ondiepe, schuine sneden in het deeg aangebracht
3,10
Tarwerond
Tarwerond wordt in een bus (broodblik) gebakken
2,90
Tarweknip
Tarweknip wordt in een bus (broodblik) gebakken. Voor het bakken wordt het deeg aan de bovenkant ingeknipt om de karakteristieke hartvorm te krijgen
2,95
Casinobrood bruin
Casinobrood wordt in een bus (broodblik) gebakken, dat met een deksel gesloten wordt. Het vierkante brood is heel geschikt voor tosti's en sandwiches
3,10
Lampionbrood
Lampionbrood wordt in een dichte ronde vorm gebakken
3,10
Tarwevloerbrood
Tarwevloerbrood wordt niet in een broodblik, maar op de vloer van de oven gebakken
3,10
Tarwevloerbrood tijger
Tijgerbrood is een brood dat zijn naam dankt aan de bovenste korst die op een tijgerhuid zou lijken
3,10
Maanzaad vloer
Maanzaadbrood is een verzamelnaam voor brood met een maanzaadafwerking
3,10
Sesam vloer
Sesambrood is een verzamelnaam voor brood dat bedekt is met sesamzaad
3,10
Tarvo
Tarvo is een merknaam voor een lichtbruine soort brood, dat gekenmerkt wordt door een zachte korst, en het feit dat er geen korrels of pitjes in het brood zitten
2,95
Boeren
Een heerlijk ambachtelijk gebakken boeren bruinbrood
3,10
Boeren sesam
Een heerlijk boeren tarwebrood afgewerkt met sesamzaad
3,10
Fijn volkoren
Fijn volkoren is gemaakt van 100% volkorenmeel
3,10
Fijn volkoren knip
Knipbrood is brood dat een speciale vorm heeft gekregen door het aanbrengen van een zogenaamde knip in het deeg
3,15
Fijn volkoren vloer
Vloerbrood wordt gebakken op de (stenen) vloer van de oven
3,15
Fijn volkoren vloer sesam
Fijn volkoren is gemaakt van 100% volkorenmeel. Het brood is gedecoreerd met sesamzaad
3,15
Grof volkoren
Grof volkoren is gemaakt van 70% volkorenmeel en 30% gebroken tarwekorrels (de korrel is op een grove steen gemalen)
3,10
Grof volkoren maanzaad
Een grof volkorenbrood afgewerkt met maanzaad
3,15
Grof volkoren sesam
Grof volkoren is gemaakt van 70% volkorenmeel en 30% gebroken tarwekorrels (de korrel is op een grove steen gemalen)
3,15
Wadden hoog sesam
Rondwit sesam wordt in een bus (broodblik) gebakken en afgewerkt met sesamzaad
3,20
Wadden vloer
Luchtig meergranenbrood bereid met verschillende granen als tarwe, rogge, gerst en haver
3,20
Wadden zonnepit
Waddenbrood afgewerkt met zonnebloempitten
3,20
Waddenbrood hoog
Luchtig meergranenbrood bereid met verschillende granen als tarwe, rogge, gerst en haver
3,20
Waddenvloerbrood sesam
Een heerlijk waddenbrood op de vloer gebakken en afgewerkt met sesamzaad
3,20
Dubbel donker
Een meergranen brood met een robuust karakter. De geroosterde mout geeft dit brood haar kenmerkende donkere kruim. De rijke mix van granen en zaden geeft ook nog een hoger gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren
3,65
Juttersbrood
Meergranen vloerbrood met mout en zaden
3,65
Meergranenbrood
Brood verrijkt met meerdere soorten granen en zaden
3,65
Spekkelbrood
Tarwebrood met zonnebloempitten en soja
3,65
Vikorn
Vikorn bevat als meergranenbrood al veel belangrijke voedingsstoffen. Daar bovenop zijn de drie B-vitamines, vitamine C en ijzer toegevoegd
3,65
Waldkorn
Waldkorn wordt gebakken van een rijke mix van granen en zaden, is een voedzaam bruinbrood met belangrijke voedingsvezels en bouwstoffen. Het brood heeft een luchtige kruim
3,65
Speltbrood
Dit brood is gemaakt van spelt, een graansoort, net als tarwe en rijst. Het onderscheidt zich van andere "bedekte" granen doordat het kaf niet met de korrel vergroeid is. Het resultaat is een onderscheidend brood met een enigszins nootachtige smaak
3,65
Kaas-uienstokbrood
Dit ambachtelijke bereide kaas-uien stokbrood past prima bij de borrel en is ook heerlijk als bijgerecht
3,50
Krentenwegge extra
Wie in het oosten van het land te gast is, wordt vaak onthaald met zo’n langwerpige snede vers brood, rijkelijk gevuld met krenten en rozijnen en besmeerd met roomboter
4,25
Krentenwegge extra
Wie in het oosten van het land te gast is, wordt vaak onthaald met zo’n langwerpige snede vers brood, rijkelijk gevuld met krenten en rozijnen en besmeerd met roomboter
62,50
Puddingbroodje
Een roombroodje of puddingbroodje is een Nederlandse lekkernij bestaand uit een zoet wit puntbroodje of kadetje met een roomvulling en bestrooid met poedersuiker
1,95
Rozijnenwegge
3,50
Stokbrood wit
Knapperig gebakken wit stokbrood
1,75
Tarwe stokbrood
Stokbrood wordt op de plaat of vloer van de oven gebakken. Vòòr het bakken wordt met een scherp mes een aantal schuine sneetjes in het deeg aangebracht
1,75
Witte bol zacht
Dagverse zachte witte bol
0,45
Witte bol zacht maanzaad
Bolletje gedecoreerd met maanzaad
0,45
Witte bol zacht sesam
Zachte bol gedecoreerd met sesamzaad
0,45
Puntje, wit zacht
Zacht, langwerpig broodje dat op de (bak)plaat wordt gebakken
0,45
Bruine bol
Een heerlijk zacht en smakelijke bruine bol
0,45
Bruine bol maanzaad
Een ambachtelijk gebakken bruin bolletje afgewerkt met maanzaad
0,45
Bruine bol sesam
Een bruine bol afgewerkt met sesamzaad
0,45
Croissant
Een croissant is een broodje van gerezen bladerdeeg dat voor het bakken in de vorm van een halve maan wordt gerold. De croissant is het traditionele ontbijtbroodje van Frankrijk
0,99
Kadetje
Een zacht rond broodje. Na het rijzen van het deeg wordt er met de hand of een stokje een inkeping ingemaakt
0,45
Maïsbroodje
Het maïsbroodje is een meergranenbroodje van tarwe (voor de luchtige structuur) en maïs met bovenop een decoratie van maïsgries
0,65
Mueslibol
Volkorenbroodje met een vulling van vruchten (zoals krenten en rozijnen) en verschillende soorten noten en (soms) gedecoreerd met geplette tarwe
0,90
Ruwe bolster bolletje
Zacht vers bolletje gemaakt van witbrood op ambachtelijke wijze gebakken, luchtig van structuur, lekker en zeer gezond
0,65
Tarwebolletje vlokken
Een lekker zacht tarwebolletje afgewerkt met vlokken
0,45
Tijgerbolletje
Een heerlijk zachte tijgerbol wit
0,45
Vikornbol
Een heerlijk zacht vikornbolletje
0,65
Ciabatta
Ciabatta is een typisch Italiaans streekbrood uit het gebied rond Como in de Noord-Italiaanse regio Lombardije
0,80
Harde maanzaadbol
Krokante bol afgewerkt met maanzaad
0,45
Harde sesambol
Krokante bol afgewerkt met sesamzaad
0,45
Italiaanse bol
Italiaanse bol wordt ook wel lunchbol genoemd. Het broodje is twee keer zo groot als een gemiddeld Nederlands broodje en heeft een krokante korst
0,85
Kadet
Een heerlijke krokante vers gebakken kadet
0,45
Kampioentje
Heerlijke krokant broodje van tarwebloem en een mix van zaden en granen, gedecoreerd met maanzaad en sesamzaad
0,65
Puntje, wit krokant
Krokant, op de (bak)plaat of vloer gebakken broodje
0,45
Tijgerbolletje wit
Krokant wit rond broodje waarbij de bovenkant van het deeg wordt bestreken met een papje van water, rijstebloem en/of paneermeel, olie, gist, suiker en zout. Hierdoor gaat het bovenste laagje "scheuren"
0,45
Frikandel de luxe
Bladerdeeg gevuld met een lekkere Hollandse frikandel
2,15
Ham-kaascroissant
De croissant is het traditionele ontbijtbroodje van Frankrijk. Deze croissant is gevuld met ham en kaas
1,95
Kaasschnek
Heerlijk broodje gemaakt van croissantdeeg en gevuld met gesmolten kaas en kleine stukjes ui
1,95
Saucijs met kaas
Vers en ambachtelijk gebakken kaasbroodje
2,20
Saucijzenbroodje
Een saucijzenbroodje is een broodje van bladerdeeg, dat gevuld is met een rolletje gekruid gehakt
2,15
Uienkruier
Een uienkruier is een Nederlands broodgerecht en hartige snack. De basis is een plat zacht en luchtig witbrood waarop gebakken ui wordt gelegd. Daarna wordt het geheel nog afgebakken
1,10
Broodje brie
Heerlijk vers broodje belegd met brie
2,95
Broodje eiersalade
Heerlijk vers broodje belegd met eiersalade
2,95
Broodje gerookte zalm
Heerlijk vers broodje met gerookte zalm
2,95
Broodje gezond
Vers broodje gezond
2,95
Broodje ham
Een vers broodje belegd met ham
2,25
Broodje kaas
Vers broodje belegd met kaas
2,25
Slagroomtaart
Zachte cake, romige slagroom en een frisse fruitige vulling maken deze taart tot een waar feest
18,95
Slagroomtaart rond
Slagroomtaart, rijkelijk gevuld en afgewerkt met vruchten en chocolaatjes
10,95
Vruchtentaart vierkant
Boterzacht moscovisch gebak gevuld met luchtige slagroom en frambozen-cassismousse. Aangezet met gebrande amandelen
19,95
Vruchtentaart rond
Boterzacht moscovisch gebak gevuld met luchtige slagroom en frambozen-cassismousse. Aangezet met gebrande amandelen
11,95
Chipolatataart
Taart opgebouwd uit luchtige cake, gevuld met chipolata en afgewerkt met een dun laagje marsepein
19,95
Chipolatataart rond
Goed gevulde chipolatataart afgemaakt met perfecte en echte marsepein
24,95
Appeltaart
Ovenvers krokant gebakken Weens deeg en vorstelijk gevuld met verse appels, kaneel en rozijnen
28,95
Appeltaart speciaal
Een appeltaart met slagroom
29,95
Aardbeienschelp
Frisse aardbeien in combinatie met gele room en bladerdeeg
2,80
Appel speciaal
Een heerlijk luxe appelgebakje met slagroom
2,60
Appelpunt
Deze appelpunt wordt gemaakt van zanddeeg (boter, bloem en suiker) en is rijkelijk gevuld met heerlijke appels
2,60
Bananensoes
Soes gevuld met Zwitserse room, verse bananen en slagroom
2,60
Berenklauw
Chocolade bakje met slagroom gegarneerd met vruchtjes
2,60
Deense luxe met vruchten
Een krakeling met crème Suisse en rijkelijk belegd met fruit
1,95
Hazelino
Hazelnootschuim met mokkacréme en hazelnootjes
2,60
Kwark vruchtenpunt
Een heerlijk luchtige kwarkpunt
2,60
Kwarkpunt rum-rozijnen
Een heerlijke kwarkpunt bereid met rum en rozijnen
2,60
Moorkop
Soes met chocolade en slagroom
2,60
Open soes
Open soezen zijn twee gestapelde doorgesneden soezen die gevuld worden met slagroom. Vervolgens worden ze nog eens met slagroom opgespoten en afgegarneerd met een stukje fruit, een chocolaatje en wat poedersuiker
2,60
Petit Fours
Een petitfour is een klein gebakje. Er zijn verschillende soorten petitfours: cake gevuld met slagroom, chipolata of crème en bedekt met een laagje marsepein of glazuur. Bavarois in diverse vormen en smaken
1,95
Slagroompunt
Zacht moscovich gebak met roomvulling en slagroom
2,60
Tompouce
Bladerdeeg gevuld met banketbakkersroom en afgewerkt met een laagje roze fondant
2,60
Turko
Hazelnootschuim met mokka/botercrème en Turkse hazelnoten
2,60
Vers fruit schelp
Vruchtenschelpje van bladerdeeg, gevuld met gele banketbakkersroom met daarop een assortiment van heerlijk fruit
2,60
Vruchtenslof
Hardwener bodem met room en verse vruchten
10,95
Slagroomschnitte
Een rijk gevulde slagroomschnitte voor 5-6 personen
9,95
Vruchtenschnitte
Cakegebak afgewerkt met vers fruit
10,95
Appelkoek
Kleine koek met een frisse appelvulling
1,95
Gevulde koek
Een gevulde koek is een ronde koek, gemaakt van boterdeeg en met een zoete vulling van amandelspijs
1,40
Heertje
Een heertje bestaat uit dezelfde ingrediënten als een gevulde koek maar wordt in een ronde vorm gebakken
1,40
Kozakken
Een Kozak is een soort koek uit het oosten van Nederland, met name in de regio Twente. De koek is meestal rechthoekig van vorm waarbij de buitenkant van chocolade is en waarbinnen zich een vulling bevindt. De koek is omringd met marsepein
2,25
Kwarkbolletje
Een kwarkbolletje is een bijzondere combinatie van brood, cake en kwark, vormgegeven in een klein bolletje en gevuld met rozijnen en knapperige brokjes suiker
0,90
Oublie
Oublie gevuld met luchtige mokkacrème
2,25
Walnotenhansje
Heerlijke boterkoek met walnotencaramelvulling en stukjes walnoot
5,95
Aardbeien roomcake
Een heerlijke luchtige cake met aardbeien en room
4,50
Boerencake
Succes gegarandeerd met deze boerencake die rijk en vol van smaak is
7,50
Kaneelcake met amandelschuim
Heerlijk malse blokjes kaneelcake
5,45
Kruidkoek
Een heerlijke kruidkoek. Vetarm en vrij van geraffineerde suikers
3,95

De bewerkingsstatus van de menukaart van Versbakkerij Savonije WC Stadsveld is 24.07.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.