De Mallemolen

Meer informatie

Oosthaven 72
2801 PG Gouda


Menukaart van De Mallemolen

Laatst bijgewerkt op 02.04.2025
Klassiek gesorteerd
Carpaccio van het Waardse rund
Geserveerd met gemengde salade, schilfers van Parmezaanse kaas, uitgebakken spekjes en truffelmayonaise
12,50
Lauwwarme gerijpte geitenkaas
Gegratineerd met honing, walnoten en rozemarijn, begeleid door een salade van rucola, gebakken partjes peer en honingdressing
10,50
Parade van Noorse zalm
Salade met geplukte zalmfilet, gegaard in de rookoven, geserveerd met een salade van bleekselderij, appel, bieslook en mierikswortelcrème Roosje van gerookte zalm begeleid door bieslookmayonaise Tartaartje van gemarineerde zalm met dillecrème
13,50
Proeverij van boerderijeend
Bitterbal van eendenrilette geserveerd met cranberrydip Salade met gerookte eendenborstfilet en dressing van rinse appelstroop Op de huid gebraden eendenfilet begeleid door gemarineerde pruimen en portsaus
13,50
Gebraden kwartelborstjes
Geserveerd met gebakken kwarteleitje, op een salade met geroosterde pastinaak, uitgebakken pancetta, stukjes appel en dressing van appelstroop
13,50
Carpaccio van gegaarde knolselderij
Geserveerd met een salade van rucola, appel, rozijnen en crunch van walnoten, begeleid door crème van Aceto Balsamico
10,50
Duet van scampi’s
Gepelde scampistaartjes gestoofd in romige knoflook-kruidensaus Kroketje van scampi’s met chilimayonaise
13,50
Krokant gebakken kalfszwezerik
Geserveerd met gemarineerde pruimen en saus van rode port
15,75
Drieluik van warme vegetarische voorgerechtjes
Kroketje van 1 jaar oude Stolwijkse boerenkaas met mosterd-dille mayonaise Uiensoep begeleid door een kaaskrokantje Stoofpotje van paprika, aubergine en courgette met glazuur van Aceto Balsamico
13,50

vegetarisch vegetarisch

Gebakken coquilles St. Jacques
Begeleid door knolselderijmousseline en truffelroom
15,50
Uiensoep
Begeleid door een kaaskrokantje van 1 jaar oude Stolwijkse boerenkaas
7,00
Romige soep van Dijonmosterd
Geserveerd met uitgebakken spekjes
7,00
Rucolastamppot begeleid door gegratineerde gerijpte geitenkaas
Geserveerd met geroosterde rode biet en schuim van Aceto Balscamico met een vleugje honing
23,75

vegetarisch vegetarisch

Torentje van spinazierisotto, geroosterde pastinaak en gorgonzola
Begeleid door partjes gebakken peer, crunch van walnoten en saus van rode port
23,75

vegetarisch vegetarisch

Op de huid gebakken kabeljauwfilet
Geserveerd met truffelmousseline, geroosterde rode biet en truffelroom
25,50
Gebakken coquilles St. Jacques
Begeleid door zalf van pompoen en pastinaak, geserveerd met salie beurre blanc
25,00
Parade uit zee begeleid door Hollandaisesaus
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met gegrilde bospeen Gebakken Noorse zalmfilet op roergebakken spinazie Gebakken coquilles St. Jacques met kruidenrisotto
26,50
Op de huid gebraden filet van boerderijeend
Begeleid door zalf van pompoen en pastinaak, gebakken appelpartjes en saus van Aceto Balsamico en honing
25,50
Tournedos van de ossenhaas
Geserveerd met aardappelmousseline, mix van geroosterde paprika, aubergine en courgette met glazuur van Aceto Balsamico, begeleid door een jus van rode ui
32,50
Gegrilde runderentrecote
Geserveerd met knoflookmousseline, roergebakken spinazie en rodewijnsaus
27,50
Proeverij van kalfsvlees met Madeirasaus
Krokant gebakken kalfszwezerik begeleid door gebakken appelpartjes Gestoofde kalfswang op knolselderijmousseline Rosé gebraden kalfsmedaillon met roergebakken spinazie
31,50
Plateau van verschillende buitenlandse kazen
Geserveerd met vruchtenbrood en rinse appelstroop
11,00
Allemaal Koek
Torentje van chocoladebrownie, witte chocolademousse en compote van bosbessen Bitterkoekjesbavarois geserveerd met Amarettosaus Semifreddo van Goudse stroopwafels met karamelsaus
11,50
Palet van drie smaken vruchtensorbetijs
Bereid uit vers fruit
9,50
Tartaar van verse ananas
Begeleid door een crunch van gekarameliseerde pecannoten en romig vanille-ijs
9,75
Semifreddo van kaneel
Geserveerd met lauwwarme appelcompote en saus van kaneellikeur
10,50
Lasagne van kletskoppen met pure en witte chocolademousse
Begeleid door romig vanille-ijs
9,75
Vanille crème brûlée
Geserveerd met een heerlijk knapperig gebrand suikerlaagje, begeleid door romig gezouten karamelijs
11,00
Torentje van chocoladebrownie
En witte chocolademousse met compote van bosbessen, begeleid door bramensorbetijs
10,50
Wentelteefjes van Fries suikerbrood
Geserveerd met romig vanille-ijs
11,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Mallemolen is 02.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.