Herberg De Morgenstond

Meer informatie

Sint Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen


Menukaart van Herberg De Morgenstond

Laatst bijgewerkt op 08.04.2025
Klassiek gesorteerd
20 maart t/m 18 juni
Seizoenssoep
Geroosterde paprikasoep met Griekse yoghurt
7,75
Seizoenshoofdgerecht vis
Gebakken zalm, scampi's met basilicumtagliatelle en een beurre blanc.
26,70
Seizoenshoofdgerecht vlees
Gebakken varkensoester met portobello en een zachte dragonsaus.
26,70
Seizoenstoetje
Taartje van stroopwafelmousse, mokka-ijs, caramelsaus, slagroom en een stroopwafeltje.
8,40
Een lunchkaart met verrassingen
Seizoenssoep menuprijs
Per jaargetijde passen we deze soep aan. Zie ons seizoensmenu
Tomatensoep
Gebonden tomatensoep met spekjes, ui en room.
6,90
Zondagse soep
Heldere runderbouillon met soepvlees, boerensoepgroenten en vermicelli.
7,55
Alle salades kunnen glutenvrij geserveerd worden, inclusief glutenvrij brood.Salades en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter.
Kipsalade
Kruidig gebakken kipstukjes, geserveerd op een salade met bosui, croutons, knoflookdressing, gekookt ei en oude kaas.
11,95 (als lunch)
17,95 (als maaltijdsalade)
Kaas salade
Salade van geitenkaas, romige brie, walnoten, croutons, abrikozen, zongedroogde tomaatjes en een dadel-vijgenbalsamico.
12,30 (als lunch)
18,50 (als maaltijdsalade)
Visserij salade
Salade van gerookte makreel, scampi’s, zalmforel, gekookt ei, rauwkost en knoflookdressing.
13,80 (als lunch)
21,30 (als maaltijdsalade)
Vegansalade
Lauwwarme salade met gebakken paddenstoelen, pickles van komkommer, rode ui, kroepoek van gerookte paprika en basilicum-olie.
12,65 (als lunch)
18,95 (als maaltijdsalade)
(op z'n Morgenstonds)
Ingeving van de kok
Met regelmaat weer een ander gerecht, vraag bij uw bezoek ‘WAT DIT NU WEER IS’
12,75
Knapzak
Een bonte zak met hierin echte Peelwerkerskost, namelijk; gebakken spek, gebakken ei, gebakken bloedworst, gebakken appel en stroop. Geserveerd op rogge-, batavieren- en zuiderlicht-brood.
12,20
Goedzak
Een zak met hierin het goede van Peel en Maas namelijk; gebakken champignons en ui, een plak kaas met hierop tomaat, festivalsalade en een gebakken ei. Geserveerd op rogge-, batavieren- en zuiderlicht-brood.
12,20
Klootzak
Voor jaren terug stond hij ook op onze kaart een bal (kloot) gehakt. Nu serveren we twee ambachtelijk ballen (2 x 100 gr) in zijn eigen jus met heerlijk gebakken uien, salade en brood in een blauwbonte zak.
12,20
Panneke lever
Witte ge nog, zo’n lekkere pan op toffel, mi gebakken lever, juin en spek wor dè de ge mi unne boterham dur hin dit. Geserveerd op rogge-, batavieren- en zuiderlicht-brood.
14,20
Horster champignonpotje
Gebakken champignons met gerookt spek in een roomsaus. Geserveerd met stokbrood.
11,10
Unne hulle dikke boterham
Sandwich van, batavieren-brood, belegd met knapperige sla, ’n gekookt eitje, tomaat, ui, rauwkost, boeren ham, kaas en remouladesaus.
8,95
Tosti Hawaï (casino wit)
Tosti met gekookte ham, ananas en kaas.
7,40
Tosti (casino wit)
Tosti met kaas en/of gekookte ham.
6,70
Kroket
2 sneeën zuiderlicht-brood belegd met één ambachtelijke draadjesvleeskroket.
7,20
Kroketten
2 sneeën zuiderlicht-brood belegd met twee ambachtelijke draadjesvleeskroketten.
10,40
Uitsmijter (ham en/of kaas)
3 eieren met twee sneeën zuiderlichtbrood
11,65
Uitbreiding extra; spek
2,50
Uitsmijter (spek)
3 eieren met twee sneeën zuiderlichtbrood
13,30
Pannenkoek (lunchformaat)
Geserveerd met stroop en poedersuiker.
12,30 Spekstreufke
11,55 Appelstreufke
10,65 Streufke naturel
Genieten op z'n Peels
Kipsalade
Kruidig gebakken kipstukjes, geserveerd op een salade met bosui, croutons, knoflookdressing, gekookt ei en oude kaas.
10,25 (voorgerecht)
17,95 (maaltijdsalade)
Visserij salade
Salade van gerookte makreel, scampi’s, zalmforel, gekookt ei, rauwkost en een knoflookdressing.
12,10 (voorgerecht)
21,30 (maaltijdsalade)
Geitenkaassalade
Salade van geitenkaas, pastinaakchips, cranberrycompote, gedroogde tomaat en een Old Amsterdam bitterbal.
11,50 (voorgerecht)
19,60 (maaltijdsalade)
Vegan salade
Veganistische salade met gebakken spinazie, champignons, kikkererwten, gepofte tomaatjes en een Franse vinaigrette.
10,85 (voorgerecht)
18,95 (maaltijdsalade)
Carpaccio
Carpaccio met salade, oude kaas, pijnboompitjes en truffelmayonaise.
14,30
Seizoenssoep menuprijs
Per jaargetijde passen we deze soep aan. Zie ons seizoensmenu
Tomatensoep
Gebonden tomatensoep met spekjes, ui en room.
7,25
Zondagse soep
Heldere runderbouillon met soepvlees, boerensoepgroenten en vermicelli.
7,60
Seizoensschotel-vlees menuprijs
Per seizoen een wisselend hoofdgerecht.
Varkenshaas
Varkenshaas met een uien-roomsaus en spekjes.
25,60
Kalfsoester
Kalfsoester met paddenstoelensaus.
26,70
Biefstuk
(naturel)
26,70
Biefstuk
(gebakken champignons)
29,95
Biefstuk
(pepersaus of champignon-roomsaus)
29,45
Schnitzel
(naturel)
22,20
Schnitzel
(gebakken champignons)
25,95
Schnitzel
(pepersaus of champignon-roomsaus)
25,45
Seizoensschotel-vis menuprijs
Per seizoen een wisselend hoofdgerecht.
Matelot
Trio van kabeljauw, zalm en victoriabaars met een kruidensaus.
26,50
Tongschar
Gebakken tongschar met een witte wijnsaus.
27,50
Zalmforel
Gepocheerde zalmforel op ricotta-spinazie ravioli.
26,25
Ravioli
Ricotta-spinazieravioli met tomaten basilicumsaus en gegratineerd met mozzarella.
22,80

vegetarisch vegetarisch

Burger
Veganistische burger met bospaddenstoelen kroketjes, heksenkaas, gegrilde groenten en champignons.
22,80

veganistisch veganistisch

Extra salade of groenten
4,40

vegetarisch vegetarisch

Extra portie friet of gebakken aardappelen
3,65
Seizoenstoetje menuprijs
Per jaargetijde passen we ons toetje aan,
Petit four
Nutella-room petit four met maple-walnootijs, slagroom en caramelsaus.
8,50
De Contente mens
Gewoon en vertrouwd: vanille-roomijs, straciatella-ijs met warme chocoladesaus en slagroom.
7,90
Creme brulee
Creme brulee met slagroom vanilleroomijs en warme kersen.
8,95
Kaasplenkske
Kaasplankje met vier soorten kaas. Castello Blue,Brie, geitenkaas, en oude kaas, roggebrood,druifjes, noten, honing en dadel-vijgen balsamico.
11,60
Twee in één
Een combinatie van vanilleroomijs, nutella petit four, arretjescake, slagroom met een koffie of thee naar keuze.
8,75
Snoepkonten-koffie
Voor wie het toch niet kan laten: een kopje koffie,thee of cappuccino met een klein likeurtje, een tipje slagroom, een puntje huisgemaakte arretjescake en nog enkele wisselende items.
9,45

De bewerkingsstatus van de menukaart van Herberg De Morgenstond is 08.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.