Johannes

Meer informatie

Strandboulevard Oost 8
3841 AB Harderwijk


Menukaart van Johannes

Laatst bijgewerkt op 25.04.2025
Klassiek gesorteerd
Vis
Ambachtelijke palingfilet, gerookte zalm en tataki van tonijn
22,00
Kip avocado
Malse scharrelkip gebakken in tempurabeslag, met avocadosalsa, yoghurtcrème en ingelegde groenten
18,00

vegetarisch vegetarisch

Riche
Gegrilde steak van verse tonijn, gerookte zalmfilet en in knoflookolie gemarineerde seatiger garnalen
24,00
Geitenkaas
Bietensalade met walnoot, lauwwarme geitenkaas en quinoa
16,00
Carpaccio
Dungesneden runderhaas, zontomaten, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas *pestodressing of truffelmayonaise
19,00
voor 2 personen
JOHANNES’ VIS KLASSIEK p.p.
Kibbeling van kabeljauw, gefrituurde mosselen, calamari, gerookte zalmfilet en ambachtelijke palingfilet van Johannes. Met breekbrood en bijpassende sausjes.
15,00
Voor 2 personen uit te breiden met:
10,00 Creuses Oesterij nr. 4, 3 stuks
15,00 Oesters, drie stuks met bereiding naar keuze
9,00 Tonijn in sesam
6,00 Extra breekbrood met roomboter
4,00 Frites mayonaise
per drie stuks. Oesterbereidingen zijn ook per soort te bestellen, per 3 stuks (15)
Creuses Oesterij Special nr. 4
Drie oesters uit de Oosterschelde
10,00
Irish Mor nr. 3
Drie van de lekkerste oesters buiten de Nederlandse grenzen
12,00
Oesterproeverij
Drie creuses met ieder een eigen bereiding - Oosters: pikant met sesam en soja - Vinaigrette: Frans klassiek en kruidig - Dille en citroengranité
15,00
Kibbeling
Kibbeling van verse kabeljauw met romige ravigottesaus
14,00
12 uurtje vis
Ambachtelijke palingfilet van Johannes, een kopje vissoep en een romige zalmsalade
16,00
Leckerbeck
Krokant gebakken lekkerbek met romige ravigottesaus
12,00
Uitsmijter
Drie eieren van de Hierdense Kakelhoeve. Keuze uit kaas, ham, spek. Per bijkomend item 1,-
10,00
Kroketten
Runderkroketten van de Bourgondiër met Franse mosterd
11,00
Johannes Burger
Brioche bol, sappig medium gegaarde Black Angus burger, huisgemaakte burgersaus, spek, kropsla, zoetzure rode ui, augurk en frites
19,00
Vegan Burger
Vegan bol, plantaardige burger, avocado salsa, ingelegde groenten, aceto balsamico en frites
19,00

vegetarisch vegetarisch

Paling
Ambachtelijk gerookte palingfilet: Toonaangevend voor de jarenlange ervaring én passie van Johannes
16,00
Zalm
Traditioneel gerookte zalmfilet, komkommer en kruidige bieslook-roomkaas
16,00
Vistrio
Tongstrelende combinatie van traditionele zalmfilet, tataki van tonijn en ambachtelijke palingfilet van Johannes
18,00
Tonijn
Brioche bol, verse tonijn ingerold in sesam, mangochutney, ingelegde groenten en ponzusaus
19,00

vegetarisch vegetarisch

Carpaccio
Dungesneden runderhaas, zontomaten, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas *pestodressing of truffelmayonaise
16,00
Geitenkaas
Bietensalade met walnoot, lauwwarme geitenkaas en quinoa
14,00
Breekbrood
Ambachtelijk breekbrood met huisgemaakte kruidenboter. 1-2 personen
6,00
Borrelbrood
Ambachtelijk breekbrood met aioli, roomboter, pesto en kruidenboter. 3-5 personen
13,00
Tonijn met sesam
Verse tonijn ingerold in sesam en kort gebakken in sesamolie, mangochutney en ponzusaus
16,00
Paling op toast
Licht geroosterd brood belegd met ambachtelijk gerookte palingfilet
17,00
Oesters
Creuses Oesterij Special nr. 4 per drie stuks te bestellen
10,00
Carpaccio
Dungesneden runderhaas, zontomaten, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas *pestodressing of truffelmayonaise
14,00
Vispalet
Trio van gerookte zalm, ambachtelijke palingfilet en tataki van tonijn
17,00
Beef tataki
Licht dichtgeschroeid, yoghurt crème, krokante ui en ponzusaus
16,00
Scampi tempura
Gefrituurd in tempurabeslag met Japanse mayonaise, okonomisaus en gedroogde bonitovlokken
15,00
Oesterproeverij
Combinatie van onze oesterbereidingen per drie stuks te bestellen
15,00
Geitenkaas
Bietensalade met walnoot, lauwwarme geitenkaas en quinoa
14,00
Scampi
Gepeld en gamarineerd in knoflookroom, warm in het pannetje geserveerd
14,00
Tomatencrème
Volgens traditioneel recept, met room en verse kruiden
8,00
Johannes’ bouillabaisse
Klassieker van Johannes: Royale vissoep met gerookte zalm
9,00
Seizoenssoep
Verse soep, passend in het seizoen
8,00
Proeverij
Trio van klassiekers: paling in het groen, gebakken paling en ambachtelijk gerookte paling van Johannes
32,00
In ’t groen
Wild gevangen paling, in mootjes, gestoofd volgens authentiek recept in een groene kruidensaus
24,00
Gebakken
Wild gevangen paling in een krokant jasje, in mootjes en gebakken in roomboter
24,00
Gerookt
Twee traditioneel gerookte mooie paling uit de Ierse wateren, dé aanrader van Johannes
27,00
AL DEZE GERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET GROENTE GARNITUUR EN FRITES LIEVER GEBAKKEN AARDAPPELEN? GEEF HET GERUST AAN!
Zalmmoot
Rosé gebakken zalm, op de huid geserveerd met Hollandaisesaus
25,00
Sliptong
Drie grote (tong 1) in roomboter gebakken sliptongen
27,00
Zeetong
In roomboter gebakken van 500 tot 700 gram De kraakverse aanrader van Johannes!
42,00
Surf & Turf
Klassieke combinatie van de flat iron steak en de seatiger. ook te bestellen met tournedos, meerprijs 6.
29,00
Zeebaars
Hollandse hele zeebaars, in zijn geheel bereid op de grill, met kruidenzeezout
21,00
Kabeljauw
Rugstuk van de kabeljauw, het sappigste gedeelte van de kabeljauw, geserveerd met wittewijnsaus
26,00
Tonijn
Steak van kakelverse tonijn, kort om en om gebakken, met ponzusaus
29,00
Gamba royaal
Verse pasta met royaal gebakken gamba’s in knoflookroomsaus
23,00
EEN VERRASSING BIJ JOHANNES
Kibbeling
De alom geprezen ‘goudkrokantjes’ van kabeljauw met romige ravigottesaus
17,00
Leckerbekmenu
Met frites, sla en romige ravigottesaus
17,00
DAGVANGST - Dagprijs
Johannes komt dagelijks op de visafslag om de pareltjes uit de zee voor u mee te nemen naar Harderwijk! Gedurende het hele jaar wisselen we vaak van dagverse vis. Vraag er gerust naar of bekijk de borden.
ZEEBANKET - voor 2 personen Klassiek
De combinatie van in roomboter gebakken sliptongen, krokante kibbeling van verse kabeljauw en rosé gebakken zalmmootjes
25,00
Rib-eye
Malse Black Angus rib-eye á 400 gram, getrancheerd en van de grill *te bestellen met kruidenboter, pepersaus, port sjalotsaus of Hollandaisesaus
36,00
Tournedos
Gebraden malse biefstuk van de ossenhaas *te bestellen met kruidenboter, pepersaus, port sjalotsaus of Hollandaisesaus
31,00
Kippendijen Bali
Kippendijenspies op Oosterse wijze gemarineerd, met satésaus en kroepoek
21,00
Schnitzel
Traditioneel gepaneerde schnitzel van varkensvlees á 300 gram *te bestellen met kruidenboter, pepersaus of port sjalotsaus
19,00
Flat iron steak
Van de grill, medium-rare gegaard en getrancheerd *te bestellen met kruidenboter, pepersaus, port sjalotsaus of Hollandaisesaus
25,00
Johannes Burger
Brioche bol, sappig medium gegaarde Black Angus burger, huisgemaakte burgersaus, spek, kropsla, zoetzure rode ui en augurk
19,00
Surf & Turf
Klassieke combinatie van de flat iron steak en de seatiger. *ook te bestellen met tournedos, meerprijs 6
29,00
Truffelpasta
Verse pasta rijkelijk gevuld met seizoenspaddenstoelen en verse groente, in romige truffelsaus
19,00

vegetarisch vegetarisch

Vegan burger
Vegan bol, plantaardige burger, avocado salsa, ingelegde groenten en aceto balsamico
19,00

vegetarisch vegetarisch

Kip avocado
Malse scharrelkip gebakken in tempura beslag, met avocadosalsa, yoghurtcremé en ingelegde groenten
18,00

vegetarisch vegetarisch

Geitenkaas
Bietensalade met walnoot, lauwwarme geitenkaas en quinoa
16,00
Carpaccio
Dungesneden runderhaas, zontomaten, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas *pestodressing of truffelmayonaise
19,00
Vis
Ambachtelijke palingfilet, gerookte zalm en tataki van tonijn
22,00
Riche
Gegrilde steak van verse tonijn, gerookte zalmfilet en in knoflookolie gemarineerde seatiger garnaal
24,00
Frites
4,00

veganistisch veganistisch

Rauwkost salade
4,00
Mayo, curry, ketchup
1,00
Ravigottesaus, knoflooksaus
1,00

vegetarisch vegetarisch

Cocktailsaus
1,00

vegetarisch vegetarisch

Port sjalotsaus, pepersaus
3,00

vegetarisch vegetarisch

Satésaus
3,00
Wittewijnsaus, Hollandaisesaus
3,00

vegetarisch vegetarisch

Lava cake
Warm geserveerd chocoladecakeje met vanille-roomijs en échte slagroom
9,00
Panna cotta
Klassiek Italiaans gerecht op basis van room en limoenblad met seizoensfruit en sorbetijs
10,00
Sorbet
Traditionele coupe met fruit van het seizoen, vanilleroomijs, sorbetijs, aardbeiensaus en échte slagroom
9,00
Nougat
Nougat-roomijs op een bodem van hazelnoot-meringue met karamelsaus en échte slagroom
9,00
Chocolade quenelle
Zachte melkchocolademousse met een krokant jasje, pistacheroomijs en hangop met vanille
10,00
Seizoensdessert
Wisselend dessert van het seizoen, vraag één van onze medewerkers!
8,00
Oesterbereidingen zijn ook per soort te bestellen, per 3 stuks (15 )
Creuses Oesterij Special nr. 4
Drie oesters uit de Oosterschelde
10,00
Irish Mor nr. 3
Drie van de lekkerste oesters buiten de Nederlandse grenzen
12,00
Oesterproeverij
Drie creuses met ieder een eigen bereiding - Oosters: pikant met sesam en soja,, - Vinaigrette: Frans klassiek en kruidig, - Dille en citroengranité
15,00
JOHANNES’ - LUXE BORRELPLANK -
Tonijn met sesam, torpedo garnalen, kibbeling van kabeljauw, ambachtelijke palingfilet van Johannes, breekbrood en bijbehorende sausjes. ca. 2-3 personen
21,00
KIBBELING - VAN KABELJAUW -
Met romige ravigottesaus
8,00 Mandje
16,00 ½ meter ca. 2-3 personen
28,00 1 meter ca. 4-6 personen
Bitterballen Rundvlees
8 st / 16 st
9,00
16,00
Kaasloempia’s
Van oude kaas met chilisaus 10 st
9,00
Bittergarnituur
Gemengd 10 st
9,00
Tempura kip
Gefrituurde kip in tempurabeslag
9,00
Uienringen
Huisgemaakt met chilisaus
8,00
Torpedo garnalen
Met huisgemaakte aioli
8,00
Calamari
Gefrituurde ringen van pijlinktvis met huisgemaakte aioli
9,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Johannes is 25.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.