De Rietschans

Meer informatie

Meerweg 221
9752 XC Haren


Menukaart van De Rietschans

Laatst bijgewerkt op 06.01.2025
Klassiek gesorteerd
LUNCH
12 uur compleet voor
15,50
BORREL
Borrelplank ‘De Rietschans’
15,50
DINER
3 gangen a la carte
43,50
LAMSTAJINE
vanaf 2 personen stoofschotel van lam, met gewelde zuidvruchten, kaneel, couscous en salade
46,50
GEMARINEERDEGAMBA'S
met tikka masala saus, taugé, paksoi, frites en salade
22,50
WATERFRONTBURGER
met cheddar, gekarameliseerde ui, augurk, huisgemaakte burgersaus en frites
19,50
SCHWARZWALDER
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
KIRSCHTORTE
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
PRONKJEWAIL
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
CITROEN MERENGUE
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
CARROTCAKE
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
CHEESECAKE
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
BAVAROIS
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
RED VELVET
4,75
Eén fijnproever vindt dit gerecht lekker
PETIT FOUR “NAPOLEON”
3,25
PINSA ARDENNER HAM
met gekarameliseerde ui, asperges en ricotta
13,75
LANDBROOD CARPACCIO
met Parmezaanse kaas, truffel, kropsla en komkommer
13,50
STEAK SANDWICH
met cheddar, gekarameliseerde ui en sriracha mayonaise
14,75
BOERENLANDBROODROSBIEF
met tartaarsaus, komkommer en ei
13,50
BATARDFILETAMÉRICAIN
van ossenworst, met geroosterde ui, piccalilly, komkommer en een eitje
13,25
UITSMIJTER
met ham | kaas | spek, wit of bruin brood
12,75
BRIOCHE GEROOKTE ZALM
met kruidenroomkaas, kropsla ingelegde komkommer en een spiegeleitje
13,25
TOAST NOORSE GARNALEN
met cocktailsaus, kropsla en ingelegde komkommer
14,50
PITATRAAG-GEGAARDEKIP
met rodekool en salsa pico de Gallo (kan ook met vegan kip)
12,75
BOERENBROOD GEITENKAAS
met gekarameliseerde appel, pecannoot en rucola
12,75
BATARDVEGAN ROOMKAAS
met avocado, cherrytomaat en soya wasabi crunch
12,75
TORTILLAVEGAN GEHAKT
met mesclune, beukenzwam, paprika en harissa
13,25
DAGSOEP
wisselende soep
7,50
GRONINGER MOSTERDSOEP
met bosui en uitgebakken spekjes
7,75
BRETONSE VISSOEP
met gamba en krab
10,50
CAESARSALADE
little gem, croutons, Parmezaanse kaas, spekjes, ansjovis, ei en klassieke caesardressing
14,50 KLEIN:
16,50 met kip
18,50 MAALTIJD:
20,00 met kip
SALADE BURRATA
met pikante tomatensalsa, mesclune, groene olijven, pesto en pistache-crumble
15,50 KLEIN:
19,50 MAALTIJD:
SALADE NEPTUNUS
met gerookte zalm, garnalen,avocado, appel, ingelegde komkommer en honing
18,50 KLEIN:
22,50 MAALTIJD:
LUNCH COMPLEET
kopje soep, kroketjes en een belegde sandwich (keuze uit vlees/vis/vegetarisch)
15,50

vegetarisch vegetarisch

PORTIE OLIJVEN
5,25
PORTIE KAAS
5,50
NOOTJES of ZOUTJES
3,50
BITTERBALLEN
met mosterd
8,50
VEGAN BITTERBALLEN
met mosterd
8,50
FRITES ZOETE AARDAPPEL
met truffelmayonaise
8,00
VLAMMETJES
met chilisaus
8,50
KAASLOEMPIA’S
met chilisaus
8,50
TORPEDO GARNALEN
met chilisaus
11,00
EMPANADA KIP
met chilisaus
10,50
VEGAN EMPANADA
met chilisaus
10,50
NACHO’S
met tomatensalsa, kaas, crème fraiche lente ui en chilisaus
10,75
KLEINTJE BORREL
oude kaas, olijven, amandelen en fuet
12,50
BREAD AND DIPS
met aïoli, pesto en tomatentapenade
8,50
VEGETARISCHE SNACKPLANK
Een gevarieerde borrelplank met Old Amsterdam, olijven, gerookte amandel, gevulde peper, artisjok oude kaasloempia’s, vegan bitterballen, vegetarische kipnuggets, empanada’s, bread en dips
15,50

vegetarisch vegetarisch

FINES DE CLAIRES
met mignonette van rode ui
3 stuks
ook in combinatie met het 3-gangen menu
11,00
6 stuks
20,00
12 stuks
36,50
BROOD MET KRUIDENBOTER
5,50
DAGSOEP
wisselende soep
7,50
GRONINGER MOSTERDSOEP
met bosui en uitgebakken spekjes
7,75
BRETONSE VISSOEP
met gamba en krab
10,50
CARPACCIO
van regiorund, met truffel mayonaise, gebrande macadamianoten en Parmiggiano reggiano
14,25
GEBRAND BUIKSPEK
van het livarvarken, met pompoen, gebrande hazelnoot en oestersaus
13,25
TONIJN TATAKI
in sesamkorst, met ponzu saus, ingelegde komkommer en spirelli van wortel
13,75
WARM GEROOKTE ZALM
met labneh, zeekraal, venkelsalade en crispy quinoa
13,25
GEPOFTEVIJG GEITENKAAS
met ahornsiroop en gesuikerde walnoot
12,75
BRICK PULLED MUSHROOMS
met vegan feta, dragon mayonnaise en toast
13,25
KINDER MENU
17,50
1. Gang Voor / SOEP VAN DE DAG
2. Gang Hoofd / BURGER met frites en salade
3. Gang GEBAKKEN VISJE met frites en salade
4. Gang VEGETARISCHE PASTA met basilicumroomsaus
5. Gang Na KINDERIJSJE Snackplate met kipnuggets, mini frikandel of bitterballetjes en frietjes, mayonaise en ketchup 12,50
RIBEYE VAN RUND
met een crème van pastinaak, jus de veau en eekhoorntjesbrood
29,75
EENDENBORSTFILET
met vossenbessen, balsamicobietjes en kriekbier jus
29,25
SALTIMBOCCA VAN LAM
met prosciutto, salie en balsamico
31,50
ZALMFILET
in groene kruidenkorst, met gamba en beurre blanc,
28,25
SKREIFILET
met sauce vadouvan, chorizo kaantjes en salty fingers
29,75
PADDENSTOELENRISOTTO
met truffel en Parmezaanse kaas
28,25
GEPOFTEKNOLSELDERIJ
met duxelle van bospaddenstoelen en zwarte knoflook mayonaise
27,75
SHARED MENU
VANAF 2 PERSONEN ENKEL PER GEHELE TAFEL TE BESTELLEN
39,50
1. Gang VOORGERECHT een proeverij van kleine vlees-, visen vegetarische gerechten.
2. Gang HOOFDGERECHT Een vleesgerecht, een visschotel en een vegetarische gerecht om te delen Geserveerd met frites en salade
3. Gang DESSERT Grand dessert uit eigen patisserie-keuken
POPCORN PANNA COTTA
met gezouten karamel en vanille bourbon ijs
10,25
OREO FANTASIE
met Griekse yoghurtijs, lemoncurd en roodfruit crumble
10,25
TIRAMISU
met Baileys, espresso, pure chocolade en hazelnootijs
11,25
CRÈME BRULEE
van tonkabonen met stracciatella-ijs
10,25
FRANGIPANETARTELLETTE MET PEER
met pecankaramel en peren sorbet
11,25
PROEVERIJ
uit eigen patisserie vanaf 2 personen
13,25
PORT MET STILTON
met kletzenbrood
12,75
CAFÉ COMPLET
diverse zoetigheden met koffie of thee naar keuze
10,75

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Rietschans is 06.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.