Restaurant Akropolis

Meer informatie

Hoofdstraat 36
7901 JR Hoogeveen


Menukaart van Restaurant Akropolis

Laatst bijgewerkt op 28.05.2025
Klassiek gesorteerd
Proto piato - Anti pasti. Alle voorgerechten worden geserveerd met steenovenbrood
Skordo Voutiro
(huisgemaakte kruidenboter met knoflook & kruiden)
7,75
Tzatziki
(opgeklopte Griekse volle yoghurt met verse knoflook, komkommer & dille)
8,75
Elies & Piperakia
(verschillende soorten olijven & pepers)
8,50
Piato Alifes
(broodplankje met diverse spreads)
13,00
Melitzana
(gegrilde aubergine mousse met verse tuinkruiden,knoflook & olijfolie)
8,75
Feta
(100% feta kaas uit Midden-Griekenland met olijfolie en verse oregano uit de bergen van Thracië)
9,75
Plateau de Mezé (vanaf 2 personen)
(royale proeverij van Mediterraanse hapjes zowel koud als warm)
15,50
Carpaccio el Classico
(Dun gesneden runderhaas met rucola, vlokken van Parmezaanse kaas,
14,75
Choriatiki Salata
(salade van het platteland met een mix van sla, tomaat, komkommer,
13,50
Aris Gyros Salata
(geroosterd gyrosvlees met een mix van sla, tomaat, komkommer & ui,
15,50
Rocca Salata
(rucola met verse tomaat, parmezana vlokken, gebroken walnoten,
10,75
Old greek grill cuisine. Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken friet.
Gyros
(geroosterd & gesneden varkensprocureur met ui, tzatziki & manestra)
23,00
Païdakia
(lamskoteletten met tzatziki & manestra)
29,00
Filetto di Manzo
(runder ossenhaas met een mix van verse gebakken groenten & geserveerd met rijst a la fourno)
35,00

vegetarisch vegetarisch

Kotopoulo Filetto
(kipfilet met tzatziki & manestra)
22,50
Spala Pontiki
(2 royale runder diamanthaas tournedos met een mix van versegebakken groenten & geserveerd met rijst a la fourno)
31,00

vegetarisch vegetarisch

Moschari Brizola
(T-bone Steak (+/- 500 gram) met tzatziki & rijst a la fourno)
39,00
Mykonos Mixed Grill
(gyros, souvlaki & kipfilet geserveerd met tzatziki & manestra)
25,25
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken friet.
Solomos en papillotte
(zalm uit de oven in perkamentpapier met schijfjes tomaat, dille & olijfoliegeserveerd met rijst a la fourno)
27,25
Scampies
(8 grote gebakken garnalen met kop & staart, afgeblust met een knoflook-,
29,00
Kalamarakia
(gebakken inktvisringen geserveerd met tzatziki & rijst a la fourno)
26,00
Bakaliaros
(3 kabeljauwfilets gebakken in een krokant jasje geserveerd met knoflooksaus & rijst a la fourno)
26,00
Extra Gyros
(geroosterd & gesneden gyrosvlees met ui)
13,50
Manestra
(Griekse noodlepasta)
5,50
Rizi a la Fourno
(witte rijst uit de oven)
5,50
Patates Tiganites
(verse boerenfriet)
5,50
Griekse pita brood - steenovenbrood
2,75
Kruidenboter
(huisgemaakte kruidenboter met steenovenbrood)
6,75
Gigantes Fasolia
(grote witte bonen in tomatensaus)
6,75
Proto piato - Anti pasti. Alle voorgerechten worden geserveerd met steenovenbrood
Keftedakia in salsa
(100% rundergehakt rolletjes in een tomaat-basilicumsaus)
9,75
Dolmadakia
(gevulde wijnbladeren met rijst, diverse tuinkruiden & geserveerd met tzatziki)
8,75
Feta saganaki
(gebakken 100% fetakaas in een krokant jasje met sesam & honing)
12,00
Skoumbri Filetto
(licht gerookt en gegrilde makreelfilet met verse oregano, fijngesneden lente-ui & knoflookdressing)
10,75
Spanakopita
(filodeeg gevuld met een mix van verse bladspinazie & 100% fetakaas uit de oven)
12,00
Kalamari Tiganito
(Gebakken inktvis, gesneden in ringen geserveerd met tzatziki-saus)
13,50
Kotoboutaki
(6 gebakken kipkluifjes met piri piri saus)
9,75
Florines
(geroosterde zoete puntpaprika gevuld met een mix van 100% fetakaas, rucola en lente-ui)
11,50
Bougiourdi
(100% fetakaas met verse tomaatschijfjes, geraspte kaas & chilivlokken uit de oven)
12,00
Garides Souvlaki
(aan een spies geregen gegrilde gamba’s overgoten met een knoflookdressing)
16,50
Manitaria Aglia e Olio
(gebakken champignons met verse knoflook, olijfolie, balsamico-crème & peterselie)
10,75
Soep van de dag
(voor meer informatie kunt u terecht bij ons personeel)
8,50
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken friet.Specialiteiten uit de pan of oven
Vega Chortofagi
(een royale proeverij van verschillende Mediterraanse gerechten)
29,00
Vega Gyros
(in stukjes gebakken vegetarische kip geserveerd met een mix van verse groente, tzatziki & manestra)
25,00

vegetarisch vegetarisch

Manestra a la Fourno
(Griekse noodlepasta met tomaat-basilicumsaus, lente-ui
19,00
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken friet.
Tigania Kotopoulo
(in stukjes gebakken kipfilet met een mix van verse paprika’s & champignons geserveerd in een Metaxa roomsaus met rijst a la fourno)
27,00
Artemis
(in stukjes gebakken runderdiamanthaas met een mix van verse paprika’s & champignons geserveerd in een roomsaus met rijst a la fourno)
29,50
Mousaka Classic
(Ovengerecht van gebakken aardappels, aubergine & rundergehakt,
26,50
Giouvetsi Gyros
(ovengerecht van gyrosvlees, tomaat, buffalo mozzarella, lente ui, kaas & room geserveerd met rijst a la fourno)
27,00
Arnaki Kokkinisto
(stukjes lamsvlees in tomaat-basilicumsaus, geserveerd op een bedje van tagiatella – linguine met 100% fetakaas)
30,00
Gyros
(geroosterd gyrosvlees geserveerd met friet, mayonaise & ketchup)
12,00
Kotoboukies
(6 kipnuggets geserveerd met friet, mayonaise & ketchup)
12,00
Loukaniko
(frikandel geserveerd met friet, mayonaise & ketchup)
12,00
Champignon roomsaus
3,50
Peperroomsaus
3,50

vegetarisch vegetarisch

Piri piri saus
2,75
Knoflooksaus
1,50

vegetarisch vegetarisch

Mayonaise
1,00

vegetarisch vegetarisch

Ketchup
1,00
Baklava & ijs
(huisgemaakte baklava van filodeeg gevuld met walnoten
11,50
Dame blanche
(vanille-ijs met warme chocoladesaus)
9,50
The classic Greek
(Griekse yoghurt met honing & walnoten)
11,00
To share but not to share
(een combinatie van verschillende taartjes, ijs & vers fruit voor 2 personen)
21,00
Tiramisu
(klassiek Italiaans dessert gemaakt van koffie & disaronno)
9,50
Karidopita
(huisgemaakte walnotentaart met ijs & slagroom)
9,50
Nano
(kinderijs)
7,50
Extra Gyros
(geroosterd & gesneden gyrosvlees met ui)
13,50
Manestra
(Griekse noodlepasta)
5,50
Rizi a la Fourno
(witte rijst uit de oven)
5,50
Patates Tiganites
(verse boerenfriet)
5,50
Griekse pita brood - steenovenbrood
2,75
Kruidenboter
(huisgemaakte kruidenboter met steenovenbrood)
6,75
Gigantes Fasolia
(grote witte bonen in tomatensaus)
6,75

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Akropolis is 28.05.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.