Vishandel & Restaurant Gerard van Es

Meer informatie

Industriestraat 59
1976 CT IJmuiden


Menukaart van Vishandel & Restaurant Gerard van Es

Laatst bijgewerkt op 13.06.2025
Klassiek gesorteerd
Oesters (per stuk)
Deze Bells Isle Donegal Bay-oesters worden door ons zelf het meest gewaardeerd vanwege hun frisse en zilte smaak, met een delicate zoetheid. Ze hebben vaak een stevige textuur en een vol vlees met een romige afdronk.
5,00
Oesters (per 6 stuks)
Deze Bells Isle Donegal Bay-oesters worden door ons zelf het meest gewaardeerd vanwege hun frisse en zilte smaak, met een delicate zoetheid. Ze hebben vaak een stevige textuur en een vol vlees met een romige afdronk.
30,00
Oesters (per 12 stuks)
Deze Bells Isle Donegal Bay-oesters worden door ons zelf het meest gewaardeerd vanwege hun frisse en zilte smaak, met een delicate zoetheid. Ze hebben vaak een stevige textuur en een vol vlees met een romige afdronk.
55,00
Oesters (per stuk)
De Gillardeau-oester heeft een volle en vlezige structuur, tegelijkertijd mals en krokant. De smaak is kruidig, zoet en zout tegelijk, met een lichte toets van komkommer en een heerlijk hazelnootaroma.
6,50
Oesters (per 6 stuks)
De Gillardeau-oester heeft een volle en vlezige structuur, tegelijkertijd mals en krokant. De smaak is kruidig, zoet en zout tegelijk, met een lichte toets van komkommer en een heerlijk hazelnootaroma.
35,00
Oesters (per 12 stuks)
De Gillardeau-oester heeft een volle en vlezige structuur, tegelijkertijd mals en krokant. De smaak is kruidig, zoet en zout tegelijk, met een lichte toets van komkommer en een heerlijk hazelnootaroma.
65,00
Oesters (per stuk)
Oesters (per 6 stuks)
Oesters (per 12 stuks)
dozijn
12 stuks
55,00
dubbel dozijn
24 stuks
90,00
Haring
2 stuks met toast
9,00
Hollandse garnalencocktail
24,00
Spaarndammer paling
met toast
24,00
Schotse zalm
met toast
24,00
Trio van vis
Hollandse garnalen, paling en zalm
28,00
16,00
16,00
Duo zalm & tonijn
26,00
Tonijn tataki
Kort gegrild en gemarineerd
16,00
Coquilles grill
18,00
Gamba's grill
18,00
Gamba pil-pil
19,00
Vissoep Gerard
16,00
Garnalenkroketten
2 stuks met toast
16,00
Bouillabaisse
Keizerlijk gevuld met vis, schaal en schelpdieren
32,00
Rundercarpaccio
Met truffelmayonaise, pijnboompitten en parmazaanse kaas
18,00
Sliptong (2 stuks)
Boter of olie
26,00
Sliptong (3 stuks)
Boter of olie
32,00
Middel tong (2 stuks)
Uit de roomboter
42,00
Zeebaarsfilet
Gegrild met seizoensgroente
26,00
Kabeljauw Royaal
Met mosterdsaus en garnalen
38,00
Zalm Royaal
Met witte wijnsaus en garnalen
36,00
Tonijnsteak
Met wakame, Teriyaki en wasabi
38,00
Scholfilet (250 gram)
Boter of olie
28,00
Scholfilet (350 gram)
Boter of olie
34,00
Pasta gamba
Met een licht pittige roomsaus
28,00
Surf & Turf
Ossenhaas met gamba's en gegrilde seizoensgroente
42,00
Gegrilde hele zeebaars
Gegrild met seizoensgroente
36,00
Gegrilde hele zeebaars (In zoutkorst bereid)
Gegrild met seizoensgroente
41,00
Gekookte Zeeuwse mosselen
Klassiek of Oosters
28,00
Gebakken mosselen
Gevuld met ui, tomaat en gamba's
23,00
GROENE SALADE
5,00

veganistisch veganistisch

FRITES
5,00
KRIEL
5,00
BOTER
5,00

vegetarisch vegetarisch

Visschotel Basis
een basisschotel met 3 soorten vis en gamba's
38,00
Visschotel Deluxe
een uitgebreide schotel met vis, schaal en schelpdieren
46,00
Visschotel Superieur
een persoonlijke selectie van de chef
58,00
4- gangen
48,00
5- gangen
Inclusief dessertwijn
62,00
6- gangen
Inclusief dessertwijn
75,00
WARM PLATEAU MET
KREEFT, MOSSELEN, VONGOLE, GAMBA'S, INKTVIS, COQUILLES, GAMBA'S, OESTERS
65,00
Lekkerbek
GEBAKKEN VIS MET FRITES EN SAUZEN
21,00
Kibbeling
GEBAKKEN VIS MET FRITES EN SAUZEN
21,00
Inktvisringen
GEBAKKEN VIS MET FRITES EN SAUZEN
21,00
Crispy shrimps
GEBAKKEN VIS MET FRITES EN SAUZEN
21,00
GROENE SALADE
GROENE SALADE
5,00
Dame blanche
Met chocolade of advocaat-saus
11,00
Creme brûlée
Romige custard met daarop gekaramelliseerde suiker + bol stroopwafelijs en slagroom (+4)
9,00
Cerises flambées
Warme kersen met vanille ijs en slagroom
14,00
Citroen mousse lemoncurd
Op een bodem van bastogne + bol citroenijs en slagroom (+4)
11,00
Trio van chocolade
Chocolademousse, brownie en chocolade ijs
11,00
Sorbet
Sorbetijs van citroen, mango en framboos
11,00
Irish Coffee
Jameson whiskey
11,00
Spanish Coffee
Liqor 43 of Kahlua
11,00
Italian Coffee
Tia Maria of Frangelico
11,00
Kiss of Fire
Cointreau & Tia Maria
11,00
French Coffee
Grand Marnier of Cointreau
11,00
Dessert van de chef
Proeverij vanaf 2 personen p.p.
16,00
Koffie
Koffie
3,00
Thee
Thee
3,00
Verse munt thee
Verse munt thee
4,00
Cappuccino
Cappuccino
4,00
Verse gember thee
Verse gember thee
4,00
Espresso
Espresso
3,00
Latte Macchiato
Latte Macchiato
4,50
Warme chocomel
Warme chocomel
4,00
Slagroom
Slagroom
1,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Vishandel & Restaurant Gerard van Es is 13.06.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.