Grand Café Post Plaza

Meer informatie

Tweebaksmarkt 4-6
8911 KW Leeuwarden


Menukaart van Grand Café Post Plaza

Laatst bijgewerkt op 31.07.2025
Klassiek gesorteerd
DESEM BOL
met aubergine bbq crème, daslookboter en Picual olijfolie
9,00
OESTERS
met sjalot, cabernet sauvignon azijn en citroen We hebben vaak de Poget of de Geay in huis. We vragen Veltman Vis de beste kwaliteit te leveren, we verzekeren je van de beste oesters uit de stad! Samen met een glas Cava een heerlijke combinatie.
50,00 PER 1
16,00 PER 3
32,00 PER 1/2 DOZIJN
AKKRUMER PLAATHAM
Deze ham heeft een karakteristieke platte vorm doordat de bovenbil is verwijderd. Dankzij deze vorm wordt hij ook wel 'plaatham' genoemd. De naam verwijst direct naar het platte uiterlijk van de ham. Hij wordt ambachtelijk bereid door Henk Spijkerman uit Akkrum.
8,00
PROSCIUTTO SAN DANIELE
Deze ham krijgt zijn bijzondere smaak door het zachte klimaat tussen de Alpen en de Adriatische Zee. Dankzij dit unieke microklimaat worden in het dorp San Daniele del Friuli (Italie) al eeuwenlang ambachtelijke hammen gedroogd. Deze ham is langer gerijpt, magerder en bevat minder zout dan de Prosciutto di Parma.
10,00
PALETA IBERICO CIBEGO RECEBO
Met 'paleta' wordt de voorvoet van het Iberisch varken bedoeld. Het is een stuk kleiner dan de gangbare ham delen, maar zacht en geweldig van smaak omdat het varken voornamelijk gevoed is met granen, eikels en peulvruchten.
12,00
GEROOKT SPEK
met prei en oude schapenkaas
16,00
GEGRILDE AUBERGINE
met geitenkaas van de Molkerij, harissa, rauwe venkel en dille
16,00
GEROOKTE ZALM
met mierikswortel, appel, rode ui en veldsla
18,00
KALF EN MAKREEL
met makreelcrème, kappers, olijven en rucola
17,00
GEROOSTERDE PAPRIKA
met kappertjes, pijnboompitten, Alde Fryske en veldsla
16,00
UTGEBREIDE BORRELPLANK
Kebab van rund • Kibbeling van pietermanfilet met remoulade saus • Toast met gerookte sprot • Holtkamp draadjesvlees bitterballen met mosterd • Bladerdeeg stengels • Venkel salami van Spijkerman • Gemarineerde koolrabi • Zuurdesembrood met daslookboter. Liever geen vlees of vis? Dat kan natuurlijk, we maken met plezier een groentevariant!
13,00
LINZENSOEP
met geitenkaas van de Molkerei, harissa olie, peterselie en brood
8,00
TOAST GEROOKTE ZALM
met rode ui, kiemen en peterseliemayonaise. Ambachtelijk gerookt door Veltman Vis
15,00
VITELLO VAN HET NOORDEN
kalfsmuis met gemarineerde koolrabi en makreelcrème
14,00
GEGRILDE AUBERGINE
met halloumi van de Vreugdehoeve, sesam-yoghurt dressing, geroosterde tomaat en baba ganoush
15,00
CAESARSALADE
met uitgebakken spek, knoflookcroutons, Parmegiano Reggiano, gepocheerd ei, Hollandaise en Caesar dressing
15,00 KLEIN
19,00 GROOT
SALADE GEGRILDE BIEFSTUK
met jonge bladsla, krokante pecan noten, radijsjes en vadouvanmayonaise
19,00 KLEIN
28,00 GROOT
TOMAAT & BURRATA
met jonge bladsla, zonnebloempitten en een kruidendressing
19,00
ZILTE VISSALADE
met gerookte zalm, gegrilde pieterman, grijze Noordzee garnalen, lamsoren, rauwe venkel, zeekraal, mosterdzaad, citroenvinaigrette en peterseliecrème. Heerlijk genieten van de zon en onze salade met een lekker glas Cueva del Chaman Verdejo
19,00
VEGETARISCHE POSTBODE
Linzensoep, een huisgemaakte Wâldbeantsjes burger en de gegrilde aubergine met halloumi en geroosterde tomaat
26,00

vegetarisch vegetarisch

VERDWAALDE POSTBODE
Tomaten-paprikasoep, een dry aged burger en een Caesar salade met uitgebakken spek, Parmezaanse kaas en een gepocheerd ei
26,00
DRY AGED HAMBURGERS
met uiencompôte, Tynjetaler, uitgebakken spek, rucola en gerookte chipotlesaus
21,00
DE KROMHOEKSTER KIP
gemarineerd in droge sherry met zomerse groene groenten, naakte haver en sherry saus. Naakte haver is een oervorm van haver waarbij het kaf vanzelf loslaat bij het oogsten, waardoor de voedzame korrel behouden blijft, boordevol met vezels, eiwitten en gezonde vetten. Wij gebruiken naakte haver van een bijzonder landbouwproject van 'de Haver coöperatie' nabij Holwerd, welke wij trots ondersteunen.
24,00

vegetarisch vegetarisch

LEKKERBEK VAN PIETERMAN
met friet, zilte salade met gepocheerd ei, Hollandaise en remouladesaus
24,00
ZOMERSE GROENTE TAART MET LAZULI
een bladerdeeg bodem met bospeencrème, waterkers, gegrilde courgette, waterkers en sherrydressing. Oudwijker Lazuli is een romige blauwaderkaas uit Utrecht, geïnspireerd op klassieke Italiaanse blauwaderkazen. Hij wordt ambachtelijk gemaakt en langzaam gerijpt, wat zorgt voor een milde, volle smaak met een verfijnde pittigheid.
26,00
BIEFSTUK FRIES HOLSTEIN
met zoete bataat, dille, mosterd, rogge, hangop en bietensalsa. Dankzij onze samenwerking met slachthuis Kamminga in Surhuisterveen en vleesleverancier Krikke uit Grou, kunnen we nu de meest fantastische biefstuk serveren! Door lokaal in te kopen, ondersteunen we niet alleen de boeren en slagers uit de buurt, maar kiezen we ook bewust voor kwaliteit en duurzaamheid.
29,00
Frisse salade van het seizoen
4,50
Frites uit Zuyd met mayonaise
5,50
Groentes die ons bezighouden
4,50
SORBET YOGHURT BASILICUM
met blauwe bessen, vlierbloesem siroop en pistache wafel
11,00
COUPE GEMARINEERDE AARDBEIEN
in jonge jenever van Boomsma met vanille roomijs amandel en citroen melisse
12,00
KOFFIE COMPLEET
vier kleine zoete verrassingen geserveerd met een espresso, lungo of een kop thee
9,00
ESPRESSO MARTINI
espresso met Kahlua en Vodka
11,00
WENTELTEEFJE FRIES SUIKERBROOD
Specialiteit van het huis, daarom hebben we er niet 1 op de kaart maar wel 5. Zie het kleine kaartje voor de enorme keuze.
11,00
LJOUWERTER KOFJE
Lungo met Boomsma Beerenburg en verse room
9,50
IRISH COFFEE
Lungo met Whiskey en verse room
9,50
SPANISH COFFEE
Lungo met Licor 43/Tia Maria en verse room
9,50
ITALIAN COFFEE
Lungo met Disaronno en verse room
9,50
FRENCH COFFEE
Lungo met Cointreau en verse room
9,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Grand Café Post Plaza is 31.07.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.