Post-Plaza Hotel & Grand Café

Meer informatie

Tweebaksmarkt 27
8911 KW Leeuwarden


Menukaart van Post-Plaza Hotel & Grand Café

Laatst bijgewerkt op 07.07.2025
Klassiek gesorteerd
DESEM BOL
met aubergine bbq crème, daslookboter en Picual olijfolie
9,00
OESTERS (PER 1)
met sjalot, cabernet sauvignon azijn en citroen
5,50
OESTERS (PER 3)
met sjalot, cabernet sauvignon azijn en citroen
16,00
OESTERS (PER 1/2 DOZIJN)
met sjalot, cabernet sauvignon azijn en citroen
32,00
AKKRUMER PLAATHAM
Deze ham heeft een karakteristieke platte vorm doordat de bovenbil is verwijderd. Dankzij deze vorm wordt hij ook wel 'plaatham' genoemd. De naam verwijst direct naar het platte uiterlijk van de ham. Hij wordt ambachtelijk bereid door Henk Spijkerman uit Akkrum.
8,00
PROSCIUTTO SAN DANIELE
Deze ham krijgt zijn bijzondere smaak door het zachte klimaat tussen de Alpen en de Adriatische Zee. Dankzij dit unieke microklimaat worden in het dorp San Daniele del Friuli (Italie) al eeuwenlang ambachtelijke hammen gedroogd. Deze ham is langer gerijpt, magerder en bevat minder zout dan de Prosciutto di Parma.
10,00
PALETA IBERICO CIBEGO RECEBO
Met 'paleta' wordt de voorvoet van het Iberisch varken bedoeld. Het is een stuk kleiner dan de gangbare ham delen, maar zacht en geweldig van smaak omdat het varken voornamelijk gevoed is met granen, eikels en peulvruchten.
12,00
GEROOKT SPEK
met prei en oude schapenkaas
16,00
GEGRILDE AUBERGINE
met geitenkaas van de Molkerij, harissa, rauwe venkel en dille
16,00
GEROOKTE ZALM
met mierikswortel, appel, rode ui en veldsla
18,00
KALF EN MAKREEL
met makreelcrème, kappers, olijven en rucola
17,00
GEROOSTERDE PAPRIKA
met kappertjes, pijnboompitten, Alde Fryske en veldsla
16,00
UTGEBREIDE BORRELPLANK (P.P)
Kebab van rund • Kibbeling van pietermanfilet met remoulade saus • Toast met gerookte sprot • Holtkamp draadjesvlees bitterballen met mosterd • Bladerdeeg stengels • Venkel salami van Spijkerman • Gemarineerde koolrabi • Zuurdesembrood met daslookboter
13,00
LINZENSOEP
met geitenkaas van de Molkerei, harissa olie, peterselie en brood
8,00
TOAST GEROOKTE ZALM
met rode ui, kiemen en peterseliemayonaise Ambachtelijk gerookt door Veltman Vis
15,00
VITELLO VAN HET NOORDEN
kalfsmuis met gemarineerde koolrabi en makreelcrème
14,00
GEGRILDE AUBERGINE
met halloumi van de Vreugdehoeve, sesam-yoghurt dressing, geroosterde tomaat en baba ganoush
15,00
CAESARSALADE (KLEIN)
met uitgebakken spek, knoflookcroutons, Parmegiano Reggiano, gepocheerd ei, Hollandaise en Caesar dressing
15,00
CAESARSALADE (GROOT)
met uitgebakken spek, knoflookcroutons, Parmegiano Reggiano, gepocheerd ei, Hollandaise en Caesar dressing
19,00
SALADE GEGRILDE BIEFSTUK (KLEIN)
met jonge bladsla, krokante pecan noten, radijsjes en vadouvanmayonaise
19,00
SALADE GEGRILDE BIEFSTUK (GROOT)
met jonge bladsla, krokante pecan noten, radijsjes en vadouvanmayonaise
28,00
TOMAAT & BURRATA
met jonge bladsla, zonnebloempitten en een kruidendressing
19,00
ZILTE VISSALADE
met gerookte zalm, gegrilde pieterman, grijze Noordzee garnalen, lamsoren, rauwe venkel, zeekraal, mosterdzaad, citroenvinaigrette en peterseliecrème
19,00
VEGETARISCHE POSTBODE
Linzensoep, een huisgemaakte Wâldbeantsjes burger en de gegrilde aubergine met halloumi en geroosterde tomaat
26,00

vegetarisch vegetarisch

VERDWAALDE POSTBODE
Tomaten-paprikasoep, een dry aged burger en een Caesar salade met uitgebakken spek, Parmezaanse kaas en een gepocheerd ei
26,00
DRY AGED HAMBURGERS
met uiencompôte, Tynjetaler, uitgebakken spek, rucola en gerookte chipotlesaus
21,00
DE KROMHOEKSTER KIP
gemarineerd in droge sherry met zomerse groene groenten, naakte haver en sherry saus.
24,00

vegetarisch vegetarisch

LEKKERBEK VAN PIETERMAN
met friet, zilte salade met gepocheerd ei, Hollandaise en remouladesaus
24,00
ZOMERSE GROENTE TAART MET LAZULI
een bladerdeeg bodem met bospeencrème, waterkers, gegrilde courgette, waterkers en sherrydressing
26,00
BIEFSTUK FRIES HOLSTEIN
met zoete bataat, dille, mosterd, rogge, hangop en bietensalsa
29,00
Frisse salade van het seizoen
Frisse salade van het seizoen
4,50
Frites uit Zuyd met mayonaise
Frites uit Zuyd met mayonaise
5,50
Groentes die ons bezighouden
Groentes die ons bezighouden
4,50
SORBET YOGHURT BASILICUM
met blauwe bessen, vlierbloesem siroop en pistache wafel
11,00
COUPE GEMARINEERDE AARDBEIEN
in jonge jenever van Boomsma met vanille roomijs amandel en citroen melisse
12,00
KOFFIE COMPLEET
vier kleine zoete verrassingen geserveerd met een espresso, lungo of een kop thee
9,00
ESPRESSO MARTINI
espresso met Kahlua en Vodka
11,00
WENTELTEEFJE FRIES SUIKERBROOD
Specialiteit van het huis, daarom hebben we er niet 1 op de kaart maar wel 5. Zie het kleine kaartje voor de enorme keuze.
11,00
LJOUWERTER KOFJE
Lungo met Boomsma Beerenburg en verse room
9,50
IRISH COFFEE
Lungo met Whiskey en verse room
9,50
SPANISH COFFEE
Lungo met Licor 43/Tia Maria en verse room
9,50
ITALIAN COFFEE
Lungo met Disaronno en verse room
9,50
FRENCH COFFEE
Lungo met Cointreau en verse room
9,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Post-Plaza Hotel & Grand Café is 07.07.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.