Restaurant De Scherpenbergh

Meer informatie

Albaweg 43
7364 CB Lieren


Menukaart van Restaurant De Scherpenbergh

Laatst bijgewerkt op 21.05.2025
Klassiek gesorteerd
Broodplankje
Vers afgebakken brood met kruidenboter, tapenade, olijven en aioli.
7,80
Runder carpaccio VOOR| HOOFD
Dun gesneden rundvlees met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, rucola, rode ui, pittenmix, - kappertjes, croutons en zongedroogde tomaat.
16,00
24,00
Gegratineerde champignons
Champignons in boursinsaus met tuinkruiden en gegratineerd met kaas geserveerd met stokbrood.
13,75
Salade surf & turf VOOR| HOOFD
Gebakken biefstukpuntjes en gamba's met champignons, ui en knoflook op een frisse salade met sesam sojadressina en chilimavonaise.
16,50
24,50
Vitello & truffel
Dun gesneden rose gebraden kalfsmuis met mosterdmayonaise,kappertjes, rode ui, cherry tomaat, rucola en een truffel kroketje.
16,50
Gamba's uit de oven "pil pil style" VOOR| HOOFD
Een eigenzinnige Spaanse uitvoering met knoflook, Spaanse peper, ui tomaat, kruidenboter en rucola.
16,00
Twee keer zalm
Gerookte zalm en zalmtartaar met guacemole, kruidensla, zongedroogde tomaat, rode ui, kappertjes, crème fraiche en citrus dressing.
16,50
Proeverij Scherpenbergh VOOR| HOOFD
Een presentatie van 5 verschillende voorgerechten.
17,50
26,50
24,75
Tomatensoep
Italiaanse tomatensoep met brunoise van tomaat en een scheutje room.
9,00
Tom Yam Kung
Thaise garnalensoep met shiitake, bosui, taugé, paprika en verse koriander.
10,50
Courgettesoep
Met pittenmix, groene kruidenolie, croutons en crème fraiche.
9,00
Soep van de week
v.a.
9,00
Geserveerd met verse frites
Hollandse haasbiefstuk 150/200gram
Allerbeste keuze ossenhaas van onze kwaliteitsslager, gemarineerd en in roomboter gebakken, geserveerd met verse groenten en aardappelgratin. Ondanks de naam van het ras, Belgische Blauwe, gaat het om een zuiver Nederlandse koe, met als eigenschap dat het vlees zeer mals is, met een iets minder rode kleur.
34,95
37,95
Eendenborst
Gebakken eendenborst met bijpassende garnituren en saus naar keuze.
25,50
Trilogie van de Grill
Drie soorten vlees van de grill met bijpassende garnituren en saus naar keuze.
26,50
Saté Scherpenbergh
Een door traditie ontwikkelde evergreen van varkenshaas saté met atjar, kroepoek, friet en salade.
22,50
Golfburger plate
Gegrilde runder hamburger van 200 gram geserveerd met gebakken uien, champignons, pancetta, salade en verse friet. Met een broodje + €1.50
20,50
U kunt kiezen uit de volgende sauzen:
Romige groene pepersaus.
Roomsaus met bospaddenstoelen.
Knoflook kruidenboter.
Jus van rode port.
Vis duo
Twee soorten verse vis van het seizoen met bijpassende garnituren.
26,50
Zeetong Dagprijs
Al jaren een specialiteit van het huis. In roomboter gebakken, verrassend geserveerd met pasta, verse groenten en ravigottesaus.
Classica
Mozzarella, tomatensaus en oregano.
10,95
Tradizionale Mozzarella
Mozzarella, tomatensaus, cherry tomaat, pesto en rucola.
13,95
Prosciutto
Mozzarella, tomatensaus, ham, champignons, paprika en rode ui.
16,25
Parma
Mozzarella, tomatensaus, Parmaham en rucola
17,25
Picante
Mozzarella, tomatensaus, salami, chorizo, ui en Spaanse peper.
16,25
Hole 19
Mozzarella, tomatensaus, ananas, boerenham en groene paprika.
16,25
Salmone & gamba
Mozzarella, tomatensaus, verse zalm, gamba's, ui, kappertjes, knoflook, rucola besprenkeld met een dressing van citroen, mosterd en dille.
20,25
Bastogne parfait
Bastogne parfait met karamelsaus, gestagen room « en een bolletje vanille ijs.
9,95
Kersen monchou
Kersen monchou in een glas met een bolletje vanille ijs en geslagen room.
9,95
Coupe Scherpenbergh
Een coupe met vers fruit, drie soorten roomijs en geslagen room.
9,95
Coupe malaga
Drie bollen malaga ijs met karamelsaus een scheutje bruine rum en geslagen room.
9,95

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant De Scherpenbergh is 21.05.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.