Hertog Jan van Brabant

Meer informatie

Marktplein 13
5397 EV Lith


Menukaart van Hertog Jan van Brabant

Laatst bijgewerkt op 18.12.2024
Klassiek gesorteerd
TOMATENSOEP
Huisgemaakte gebonden tomatensoep, met balletjes. Geserveerd met stokbrood en kruidenboter.
4,50
GROENTESOEP
Heldere soep met vlees. Geserveerd met stokbrood en kruidenboter.
4,50
CHAMPIGNONSOEP
Gebonden, romige soep. Geserveerd met stokbrood en kruidenboter.
4,50
UIENSOEP
Heldere soep gegratineerd met kaas. Geserveerd met stokbrood en kruidenboter.
6,00
VISSOEP
Gebonden soep met diverse vissoorten. Geserveerd met stokbrood en kruidenboter.
7,00
RUNDERCARPACCIO
Dun gesneden ossenhaas, gemengde sla, gebakken spekjes, pijnboompitjes, cherry tomaat, Italiaanse kaas, truffelmayonaise.
12,50
ZALMCARPACCIO
Dun gesneden gerookte zalm, gemengde sla, gebakken spekjes, bosui, cherry tomaat, dille dressing, Italiaanse kaas. Als voorgerecht of xl variant
9,00
13,00
GARNALEN COCKTAIL
Noorse garnalen, surimi krab, prei, rode ui, paprika, whisky cocktailsaus
6,50
ZALMFILET
Gebakken op de huid, geserveerd met huisgemaakte vissaus, Rauwkost, komkommersalade, mayonaise en frites of aardappelen.
18,50
VIS MIX ‘PICASSO’
Diverse soorten vis met gebakken fruit, geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
15,50
GEROOKTE PALING
Vers van de Lithse schokker geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
18,50
GEBAKKEN PALING
Vers van de Lithse schokker,geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
19,50
SLIBTONG O.V.B.
Witvis nog op de graat geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
18,00
SNOEKBAARS EN PAPILLOTE
Snoekbaars van de lithse schokker in een pakketje met kruiden en groente gestoomd in de oven. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
20,50
Met huisgemaakt visssaus, geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
ZALM EN PAPILLOTTE
Zalm in een pakketje met kruiden en groenten gestoomd in de oven. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
20,50

vegetarisch vegetarisch

SCAMPI’S IN KNOFLOOKSAUS
9 stuks, gepeld en gegaard in een huisgemaakte, romige knoflooksaus. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
19,50
SCAMPI’S OP THAISE WIJZE
10 stuks, gepeld en afgelakt met een pittige Thaise marinade. Geserveerd met salades, mayonaise en frites of aardappelen.
19,00
CORDON BLUE
Gepaneerd varkensfilet met ham en kaas. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
16,50
GESNEDEN KIPFILET
In een kerriesaus met rijst.
16,00
SPARERIBS
Gemarineerd, uit eigen keuken. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
17,50
WIENERSCHNITZEL
Gepaneerd varkensfilet met saus naar keuze. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
15,00
SCHNITZEL ‘MERTVELDJE’
Schnitzel met prei, ui, champignon en een omelet. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
17,00
GESNEDEN VARKENSHAAS
Met saus naar keuze. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
18,00
SUPER SATÉ SPIES
Saté van de haas voor de grote eter. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
16,50
BIEFSTUK
Biefstuk met saus naar keuze. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
22,00
LITHSE SPECIAL
Gemarineerde stukjes ossenhaas afgelakt met smokey bbq marinade. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of aardappelen.
20,00
VLEESPLANKJE
Vijf verschillende stukjes vlees, met een bbq saus. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of gekruide aardappelen.
18,00
SATE VAN DE HAAS
Huigemaakte saté, met pindasaus,gebakken uitjes en kroepoek. Geserveerd met salade's, mayonaise en frites of gekruide aardappelen.
15,50
KIPSATÉ
Geserveerd met pindasaus, gebakken uitjes en koepoek. Met salade's, mayonaise,frites of gekruide aardappelen.
15,00
Alle burgers worden geserveerd met frites en rauwkost
HAMBURGER SPECIAAL
Sla, fritessaus, curry, gebakken ui.
5,50
KIPBURGER
Keuze uit normaal of pittig. Ui en kipburgersaus
4,75
BEEFBURGER
Rundvlees burger sla, ui, tomaat, cheddar, augurk, beefburgersaus.
8,00
Alle pasta’s worden geserveerd met in kruidenboter gebakken brood
VEGETARISCHE PASTA
Penne, champignon, paprika, ui, prei, courgette, tomaat, 3 kazen, tuinkruiden-roomsaus.
9,50

vegetarisch vegetarisch

KIPPASTA
Penne, gebraden kipfilet, champignon, paprika, ui, prei, pesto-roomsaus.
11,00
GARNALENPASTA
Penne, scampi's champignon, paprika, ui, prei, basilicum-roomsaus.
12,00
VISPASTA
Penne, diverse vissoorten, champignon, paprika, ui, prei, dille-roomsaus.
11,50
Alle salades kunnen besteld worden als voor of maaltijdsalade
VEGA-SALADE
Geitenkaas, gebakken paprika, thousand-island dressing.
10,50
KIP SALADE
Gebakken kip, honing-mosterd dressing.
11,50
ZALM SALADE
Gerookte zalm, Parmezaanse kaas, dille dressing.
12,50
GARNALEN SALADE
Warme scampi's, champignon, paprika, ui, prei in basilicum-roomsaus.
7,50
13,50
BEEF SALADE
Beef puntjes in teriyaki-barbecue saus met rode ui, paprika, Italiaanse kaas.
8,50
16,00
CARPACCIO SALADE XL
Dun gesneden ossenhaas, spekjes, truffelmayonaise, Italiaanse kaas en uiteraard gemengde sla.
14,50
SUNDEA
Softijs met saus. Keuze uit: aardbei, toffee karamel, mango passie, chocolade.
3,00
SUNDEA EXTRA
Softijs met saus en koekjes. Vraag naar de mogelijkheden
4,00
DAME BLANCHE
Softijs, warme chocoladesaus, slagroom.
5,50
VRUCHTEN SORBET
Softijs, vruchtjes, slagroom.
5,00
MONT BLANCHE
IJs, advocaat, chocoladesaus en slagroom.
6,00
KERSENSORBET
Softijs, kersen, slagroom.
6,50
AARDBEIEN SORBET (SEIZOEN)
Softijs, verse aardbeien, slagroom.
7,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Hertog Jan van Brabant is 18.12.2024. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.