De Eend

Meer informatie

Horndijk 23
1231 NX Loosdrecht


Menukaart van De Eend

Laatst bijgewerkt op 20.02.2025
Klassiek gesorteerd
GIJP
Huisgemaakte gevogelte paté van gekonfijte eend en pistache met vijgenjam geserveerd
11,50
CARPACCIO | CARPACCIO XL
Dungesneden, gemarineerde ossenhaas geserveerd met Grana Padano, rucola, geroosterde tuinboontjes en balsamicodressing voor de liefhebber met eendenlever + € 8,50
14,75
19,75
VISTRIO
Ambachtelijk gerookte paling, gemarineerde gamba's en Noorse gerookte zalm met rode ui, kappertjes en mierikswortelmayonaise, geserveerd met toast en boter
21,50
BLOEM COOL (vegan)
Op Japanse wijze krokant gebakken bloemkool in een pankojasje geserveerd met zoetzure rode kool, een dip van wasabi/broccoli en een stroopje van Ponzu
12,50
BRIE-SOUFFLEE (vega)
Roombrie in een krokant jasje met walnoten, rucola en granaatappel
13,50
STRIPPERS 3 st. | 6 st.
Grote garnalen gebakken met knoflook in onze eigen olijfolie en geserveerd met aïoli Op de kop en de staart na zijn deze jongens al ontdaan van hun jasje
12,50
24,75
HOMELESS
Dakloze wijngaardslakken die in kruidige knoflooksaus kruipen (9 stuks)
12,50
UIT D’OUWE DOOS (vega)
Klassieke ragout van o.a. bospaddenstoelen, champignons en zilveruitjes op eendige wijze geserveerd
14,50
MAITRE PIERRE (vega, kan ook vegan)
Echter Franse uiensoep op basis van rode wijn, knoflook en natuurlijk...UIEN, geserveerd met kaascrouton
7,50
ABRAHAM (kan vega)
Licht gebonden Franse mosterdsoep met bosui en gerookte paling
8,50
BOEJON
Dubbelgetrokken wildbouillon met wildstoofvlees en dragon
7,50
ook als hoofdgerecht te bestellen: 5,50 extra (extra groot met frites)
EVERGREEN (vega)
Salade met gebakken geitenkaas, geroosterde amandelen, rucola en een dressing van honing en crème fraîche
14,50
SALADE DE EEND
Aangeklede salade van o.a. gerookte eendenborst, appel, uitgebakken spekjes, geroosterde tuinboontjes en frambozendressing voor de liefhebber met eendenlever + € 8,50
15,75
BOSSALADE
Gemengde salade met hertenham, gegrilde koningsboleet, stoofpeer, walnoot en balsamicostroopje
17,50
KAASKLETS
Fantastische klassieke kaasfondue geserveerd met stokbrood en rauwkost om te dippen
24,50

vegetarisch vegetarisch

THAISE CURRY
Thaise milde curry met jackfruit, kikkererwten, taugé, pompoen, knolselderij en pastinaak, geserveerd met basmatirijst
23,50

vegetarisch vegetarisch

RISOTTO AL FUGHI e TARTUFO (Vega, kan vegan indien gewenst)
Overheerlijke Italiaanse risotto van bospaddenstoelen en truffel met een kletskop van Grana Padanokaas
23,50

vegetarisch vegetarisch

STRIPPERS
Grote garnalen gebakken met knoflook in onze eigen olijfolie en geserveerd met aïoli Op de kop en de staart na zijn deze jongens al ontdaan van hun jasje
23,80
STOOFAAL
Gestoofde paling op grootmoeders wijze bereid met o.a. citroen, mosterd, dille en met gekookte aardappeltjes geserveerd
28,75
ZALLEMACHTIG
Warm gerookte zalmmoot met overheerlijke mosterd-dillesaus
24,50
SLIPPERTJE
In roomboter gebakken sliptongetjes (2 stuks) met remouladesaus
24,50
DUCKY
Rosé gebakken tamme eendenborstfilet met sinaasappelsaus
23,50
OUT OF THE BOX
In bockbier gegaarde sukade van het Black Angusrund geserveerd met pastinaak-stamppot en zijn eigen jus
24,50
CONFIT DE CANARD
Gekonfijte Veluwse eendenbout met rode port-jus en zuurkoolstamppot
24,50
TOURNEDOS ~ 150 gram
Gegrilde biefstuk van de ossenhaas geserveerd met saus van zwarte knoflook Ook Rossini te bestellen dus met gebakken eendenlever + € 12,50
26,50
SPARERIBS
Onovertroffen en geserveerd met koude sausjes
23,50
TEMPO DOELOE
Supersaté van gemarineerde Hollandse kipfilet geserveerd met kroepoek, vers zoetzuur van komkommer, seroendeng, gegrilde ananas en huisgemaakte satésaus
22,50
PEKINGEEND
Zeer knapperige, op Oosterse wijze bereide eend geserveerd met roergebakken taugé en hoisinsaus. Specialiteit van de Eend! (bereidingstijd 20 minuten)
26,50
CRÈME BRULÉE
Gekaramelisserde crème gemaakt van verse vanille en een vleugje sinaasappel
7,50
DAME BLANCHE
Vanille-ijs met slagroom en warme chocoladesaus Voor de liefhebber met advocaat + € 2,00
8,50
KRUIMELTJE
Crumble van gebakken appel, boerenjongens en amandel, geserveerd met romig kaneelijs en slagroom
8,75
CHOCOLAVA
Warm puur chocoladetaartje met een vloeibare kern, geserveerd met pecan-karamelijs
9,75
PANNACOTTA
Italiaanse slagroompudding van witte chocola en huisgemaakt yoghurt-amarenakersenijs
9,50
AFFOGATO
Bolletje vanille-ijs overgoten met hete espresso
6,00
SCROPPINO
Shake van citroenijs, vanille roomijs, limoncello en prosecco
8,50
KAASPLANK
Diverse binnen- en buitenlandse kazen met kletsenbrood en appelstroop
14,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Eend is 20.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.