Farèn

Meer informatie

Frankenstraat 200
6224 GV Maastricht


Menukaart van Farèn

Laatst bijgewerkt op 25.07.2025
Klassiek gesorteerd
Yoghurt soep
geserveerd met brood
8,50
Pistache soep
geserveerd met brood
10,50
Perzisch omelet
royaal gevuld met dadels, feta, walnoten, sla, verse kruiden, granaatappelpitten en naan
16,50
(broodvariatie met een Perzische twist)
Noon-o-Panir (tosti)
Geroosterd broodje kaas met verrassende garnering
9,25
Naan Falafel (vegan)
tomaat, augurk, humus, sla, huisgemaakte dressing etc.
14,50
Naan Kuku
Perzische specialiteit met ei, groene kruidenmix, tomaat, walnoten, feta, sla, granaatappelpitten en komkommer
15,50
Naan Bademdjoen (vegan)
aubergine, champignons, humus, ui, sla, tomaat (vers en gedroogd) en granaatappelpitten
15,50
Naan Murgh (met kip of vegan)
Gegrilde kip (of vleesvervanger), champignons, kaas, tomaat (vers en gedroogd), peterselie, ui en granaatappelpitten
19,95
Gehakt surprise
kalfsgehakt met champignons, kaas, tomaat (vers en gedroogd), peterselie, ui, sla, granaatappelpitten en yoghurt/tahin/sumak-saus
19,95
Maaltijd Spinazie-salade
Royale salade met spinazie, feta, walnoten, druiven, tomaat, rozijnen en avocado, huisgemaakte dressing en naan
19,25
Perzisch Plateau (vanaf 2 personen)
met vlees of vegetarisch – rijkelijk gevuld met 3 borreldipjes (met naan), spinazie-salade en 4 luxe hapjes: falafel, kuku, kip (of vleesvervanger) en broodje groenten
31,25

vegetarisch vegetarisch

Auberginedip (Baba Ganoush)
geserveerd met naan
6,50
Yoghurtdip
geserveerd met naan
5,95
Rode bietendip
geserveerd met naan
5,95
Kikkererwtendip (vegan)
geserveerd met naan
5,95
Noen Roghani
Perzische nacho's met granaatappelpitten en salsa-dip
10,50
8 Falafel (vegan)
met garnering
10,50
10 Kuku
met garnering
10,50
Pecan/carameltaart
6,95
Fereni Khorma (vegan, glutenvrij en lactosevrij)
Huisgemaakte dadeltaart
6,95
Chocolade/pistache-taart
8,95
Perzische Tarte tatin
Iraanse variatie op de Franse klassieker
9,95
Perzische Tarte tatin (met ijs)
Iraanse variatie op de Franse klassieker, met ijs
11,95
Faloodeh (glutenvrij en vegan)
Rozenwatersorbet met bevroren vermicelli-rijstnoedels in limoensap en granaatappelpitten
9,50
Bastani Tehran
Dessert met o.a. saffraan/vanille-ijs en slagroom
10,50
Onze specialiteit: Menu ‘Shéhérazade’ (vanaf 2 personen) €38,50pp
Twee dipjes met naan, een salade en drie heerlijke stoofgerechtjes, met notenrijst (en saffraan).
Stel hieronder jouw eigen trio samen:
• ‘Bademdjoen’
gevulde, gegratineerde aubergine (vegetarisch of vegan)

vegetarisch vegetarisch

• ‘Ghormeh sabzi’
stoofschotel van verse kruiden (met kalfsvlees of vleesvervanger)
• ‘Khoresh Bamieh’
stoofschotel van okra (met kalfsvlees of vleesvervanger)
• ‘Fesendjoen’
stoofschotel van kip met walnoot en granaatappel
Perzische soep òf Royale salade
Hoofdgerecht: keuze uit 6 traditionele Perzische gerechten:
• ‘Bademdjoen’
gevulde, gegratineerde aubergine (vegetarisch of vegan)
31,95

vegetarisch vegetarisch

• ‘Ghormeh sabzi’
stoofschotel van verse kruiden met saffraan/notenrijst (kalfsvlees of vegetarisch)
34,00

vegetarisch vegetarisch

• ‘Khoresh Bamieh’
stoofschotel van okra met saffraan/notenrijst (kalfsvlees of vegetarisch)
34,00

vegetarisch vegetarisch

• ‘Fesendjoen’
stoofschotel van kip met walnoot, granaatappel en saffraan/notenrijst
34,00
• 'Mahie' kabeljauwhaas
ovenschotel met groenten, kokossaus en dille-rijst
35,50

vegetarisch vegetarisch

• 'Mahie' van de dag
vis van de dag uit de grill, met groente-garnering en dille-rijst
35,50
• ‘Grillschotel ‘SHIRAZ’
Soepje. Kip, gemarineerd in saffraansaus. Op een bodem van sla en verse lente-ui. Met yoghurt-dip, saffraan-notenrijst en spinaziesalade.
37,50
• ‘Grillschotel ‘ISFAHAN’
Soepje. Kalfsgehakt met saffraan. Op een bodem van sla en verse lente-ui. Met yoghurt-dip, saffraan-notenrijst en spinaziesalade.
35,50
• ‘Grillschotel ‘TEHRAN’
Soepje. Ossehaas, gemarineerd in saffraansaus. Op een bodem van sla en verse lente-ui. Met yoghurt-dip, saffraan-notenrijst en spinaziesalade.
42,50
• ‘Grillschotel ‘SHOMAL’
Soepje. Gemarineerde sei-tan en bloemkoolsteak met saffraan en... Op een bodem van sla en verse lente-ui. Met kikkererwten-dip, saffraan-notenrijst en spinaziesalade.
34,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Farèn is 25.07.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.