Le Fernand

Meer informatie

Stenenbrug 6
6211 HP Maastricht


Menukaart van Le Fernand

Laatst bijgewerkt op 03.07.2025
Klassiek gesorteerd
Menu Carte Blanche du Chef
Surprise-lunchmenu van de chef vanaf 2 personen. Twee aperitiefhapjes & twee hoofdgerechten. Geserveerd met heerlijk vers brood. Supplement frites + 5.5
27,50
Menu Carte Blanche du Chef
Surprise-menu van de chef vanaf 2 personen. Drie voorgerechtjes, twee hoofdgerechten & bijgerechten. Kaasplateau i.p.v. zoet dessert + 6.5
49,50
Fines de Normandie
Citroen, sjalottenazijn & zwarte peper
20,00
Fines de Normandie
Citroen, sjalottenazijn & zwarte peper
39,00
Creuse Zélandaise
Oester uit Zeeland met citroen & sjalottenazijn
3,60
Creuse Zélandaise
Oester uit Zeeland met citroen & sjalottenazijn
21,00
Creuse Zélandaise
Oester uit Zeeland met citroen & sjalottenazijn
42,00
Blinis au Caviar Impérial Gold
Perfect te combineren met fruits de mer
30,00
Crevettes
Pelgarnalen met citroenmayonaise
13,50
Crabe des Neiges
Verse sneeuwkrabbenpoten met citroenmayonaise
23,00
Sélection de Fruits de Mer
Selectie van schaal- en schelpdieren: crevettes, Hollandse garnaaltjes, krabbenpoten en schelpjes uit 't seizoen
52,50
Olives Provencal
Olijven uit de Provence
7,00
Trempette aux Herbes
Krokant platbrood uit de Elzas met romige kruidencrème
9,50
Oeuf Mayonaise
3 typisch Franse eitjes met mayonaise, ansjovis & verse truffel "Zo lekker (en mooil) was een eitje nog nooit"
13,50
Oeuf Mayonaise
6 typisch Franse eitjes met mayonaise, ansjovis & verse truffel "Zo lekker (en mooil) was een eitje nog nooit"
24,50
Paté Maison
Huisgemaakte paté met Dijonmosterd & cornichons "Lievelings van de chef"
13,50
Camembert au Four
Camembert uit de oven met nootjes & gedroogde vijgen
12,50
Croquettes Maison
Iedere keer een andere huisgemaakte kroket
Thon Grillé
Gegrilde yellowfin-tonijnsteak, lauwwarm geserveerd met klassieke antiboise
22,50
Filet de Boeuf au Poivre Saignant
Gegrilde runderfilet met peperjus & gekarameliseerde Chantenay-wortels
24,50
Confit de Canard
Gekonfijte eendenbout met zuurkool & eigen jus
22,50
Le Chicon Roquefort
Gekarameliseerde witlof met Roquefort, walnoten & saus van Bretonse appelcider
17,50
Jambonnette de Poulet
Rouleau van hoeve-kip met tuinbonen & knoflook-tijmsaus
21,50
Gamba Royale
3 gevlinderde gamba's, schuimige bisque, gegrilde artisjok & antiboise "We vissen niet naar complimentjes, maar dit gerecht is héérlijk :-)
24,50
Frites aux Herbes de Provence
Franse frietjes met provençaalse kruiden & huisgemaakte remoulade-mayonaise "De lekkerste frites van de stad"
5,50
Salade Le Fernand
Groene salade met friszure sjalotjes & Tomme Chèvre Gris (oude geitenkaas)
6,50
Haricots Verts au Beurre Café de Paris
Groene boontjes in Parijse boter
7,00
Mousseline de Pommes de Terre
Fluweelzachte aardappelpuree met boter & verse kruiden
8,50
Caviar Impérial Gold
Blikje bijzonder fijne kaviaar "Lekker bij elk gerecht!"
25,00
Apéritif
Het beste van onderstaande plateaus gecombineerd
19,50
Saucisse au Piment
Pittige worst met tafelzuurtjes "Perfect om te delen!"
14,50
Jambon de Bayonne
Luchtgedroogde ham uit de Franse havenstad Bayonne
17,50
Fromage Apéritif
Wisselende kaas met brood-ui-crumble & vijgenbrood
15,50
Saumon Fumé à Chaud
Warmgerookte zalmbuik met citroenmayonaise "Fris en sappig visje"
17,50
Rillettes de Canard
Huisgemaakte eendenrillette met toast & tafelzuurtjes
12,50
Jambon Blanc de Paris
Gepocheerde ham, finesse mét wit vetrandje & Dijonmosterd
15,50
Coquille St. Jacques avec Entrecôte
Gebrande coquille met dry-aged entrecôte & schaaldierenvinaigrette
17,50
Foie Brûlée
Gekarameliseerde brioche met rijke eendenlevermousse, rode-uiencompote & krokante spekjes
17,50
Céleri Rémoulade
Frisse knolselderijremoulade met radijs, 7-minuten eitje & Tomme Chèvre Gris
14,50
Cuisses de Grenouilles
3 kikkerbilletjes met knoflook, ansjovis & kappertjesboter
13,50
Cuisses de Grenouilles
6 kikkerbilletjes met knoflook, ansjovis & kappertjesboter
24,50
Escargots à la Bourguignonne
6 wijngaardslakjes in escargot-kruidenboter
12,50
Escargots à la Bourguignonne
12 wijngaardslakjes in escargot-kruidenboter
23,50
Steak Tartare Préparé
Rauwe runderhaas met aardappelkrokant & brioche
18,00
Macarons
Luchtige en ronde koekjes met zachte vulling
8,50
Petite Tarte Citron
Fris taartje met lemon curd & meringue
9,50
Pain Perdu avec Glace à la Vanille
Warm wentelteefje van brioche met vanille-ijs
9,50
Crème Brûlée
Dé Franse klassieker onder de desserts
7,50
Plateau de Fromages
Franse digestiefkazen met confituur & vijgentoast
16,50
Pineau de Charentes
7,50
Sauternes
7,50
Pommeau de Normandie
7,50
Lillet Rouge ou Blanc
7,50
Ratafia Champenois
"Een echte allemansvriend"
8,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Le Fernand is 03.07.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.