Portugees Restaurant Costas

Meer informatie

Oosterhaven 19
1671 AA Medemblik


Menukaart van Portugees Restaurant Costas

Laatst bijgewerkt op 10.02.2025
Salada de atum fresco.
Salade van vers gebakken tonijn.
13,75
Tapas Costas.
Voor de allesluster, een wisselende proeverij van gerechtjes.
15,75
Sopa do dia.
Soep van de dag ( en misschien ook die van morgen! ).
7,50
Créme de Marisco.
Vissoep op Portugese wijze. Als u van Vissoep houdt mag u deze niet missen!
10,25
Chouriço assado.
Een lekker Portugees gerecht, op eigenwijze verhitte worst. De worst wordt geflambeerd op Brandewijn en dat geeft de aparte smaak.
12,50
Camarões salteados com molho de moqueca
Roergebakken gamba’s met een kokospaprikasaus.
14,25
Queijo de cabra quente
Gebakken geitenkaas op een frisse salade.
11,50
Saco de pão
Broodenzo met diverse smeersels.
6,50
Cataplana de Peixe.
Koperen visstoofpan gevuld met diverse soorten vis, tomaat, ui en knoflook een typisch gerecht uit de Algarve.
26,75
Prato à Pescador.
Verschillende soorten gegrilde en gebakken vis.
27,50
Bacalhau à Bras
Roergebakken stokvissnippers met ui, knoflook, aardappel en ei.
27,75
Bacalhau a moda da Mafra.
Stokvis is gedroogde en gezouten kabeljauw. Wij laten het 24 uur wellen en weken in koud stromend water. Dan kun je de vis bereiden. Deze keer bakken wij de Stokvis en serveren daar gemarineerde uien en chips bij.
27,75
Filetes de Robalo grelhado à Lagareiro.
Gegrilde Zeebaarsfilet met warme olijfolie, ui, knoflook en peterselie. Precies zoals ze dat in een olijfolieraffinaderij eten.
26,50
Estufado de carne da vaca.
Zachte Portugese runderstoofpot.
26,50
Febras na grelha.
Gemarineerde, gegrilde Varkenshaasmedaillons. Een gerecht dat je in heel Portugal tegenkomt.
22,75
Lombo na grelha com molho de pimenta verde
Gegrilde biefstuk van de haas met een groene pepersaus.
29,75
Frango Piri piri
Op de houtskool gegrilde Kipkarbonaden, lekker gekruid met onder andere Portugese pepers en knoflook, alleen op vrijdag en misschien zaterdag
21,75
Bitoque
Gemarineerde kogelbiefstuk met een spiegelei
26,75
Espetada de frango na grelha.
Een spies van de grill met gemarineerd Kipfilet zoals ze alleen in Portugal kunnen en bij ons dan…….
21,75
Leite créme.
Creme bruleé op zijn Portugees, met een bolletje Boerenroom-ijs en slagroom.
9,50
Bolo de Bolacha.
Portugese koekjestaart, een dessert uit de regio O’Porto, geen ijs maar wél super lekker.
8,75
Gelado de canela com maça
Romig kaneelijs met gebakken appeltjes en slagroom.
10,75
Copo Medemblik.
Overheerlijk Boerenroomijs met Advocaat, chocoladesaus en slagroom.
8,75
Gelado da casa
Huisgemaakt, stilstaand gevroren ijs, nu in de smaak Speculaas
12,50
Queijo com vinho do Porto.
Diverse soorten oude kaas met een glas Rode port van 10 jaar oud.
13,75
Copo de Moscatel de Setubal.
Met of zonder nagerecht kunnen wij u een heerlijk glas dessertwijn serveren. Een Moscatel uit het gebied ten zuiden van Lissabon.
5,00
Copo de Jeropiga
Jeropiga is een versterkte wijn uit centraal Portugal. Goede partner bij Bolo de Bolacha.
5,00
Menu van de maand
39,75
1. Gang Pastrami de carne c/ molho de cidra de maça
2. Gang Fijn gesneden runderpastrami met een zachte appelciderdressing.
3. Gang Peixe do dia. / Vis van de dag; wie weet gegrild of gebakken?! OF Lombo de vitela na grelha c/ molho de caril com abacaxi. Gegrilde kalfsentrecote met een zachte kerrie en gegrilde ananas.
4. Gang Farofías / Het dessert uit Alentejo; in de melk gegaarde eiwitheuvels met gele room overgoten en bestoven met kaneel.

De bewerkingsstatus van de menukaart van Portugees Restaurant Costas is 10.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.