Het Witte Paard

Meer informatie

Torenhoogte 5
9163 HC Nes


Menukaart van Het Witte Paard

Laatst bijgewerkt op 04.06.2025
Klassiek gesorteerd
Het Menu du Chef is een verrassingsmenu dat onze keukenbrigade voor je samenstelt. Altijd anders, maar altijd barstensvol streek- en seizoensproducten. Bestel het menu per tafel om er écht Amelands van te genieten. Heb je een allergie, eet je vegetarisch of heb je andere wensen? Dan houden we daar natuurlijk rekening mee.
3 GANGEN
Bijpassend wijnarrangement 24.50
52,50
4 GANGEN
Bijpassend wijnarrangement 30.50
62,50
5 GANGEN
Bijpassend wijnarrangement 36.50
73,50
HET WADDEN MENU
Laat u verrassen door wat de zee ons brengt- Bijpassend wijnarrangement 36.50- Uit te breiden met kaasselectie 14.50
73,50
Makreel - Watermeloen
Gebrande makreel, gemarineerde meloen, sambai, zoetzure rettich, bospeen puree en doperwtkruim
16,50
Kalf - Umeboshi
Tartaar van kalfslende, crème van umeboshi, gefermenteerd mosterdzaad, tonijn mayonaise, edamame en dragon
16,50
Paprika - Tomaat
Gegrilde paprika, compote van tomaat, cous-cous met harissa mousse van pecorino
16,50
Paling - Buikspek
Gerookte paling, gelakte buikspek, eendenlever, kastanjeboleet, 5 spices mayonaise en parels van groene appel
19,50
Tonijn - Vitello
Licht gebrande tonijn, furikake, kapper appeltjes, kalfsmayonaise, tempura, sesam wasabi en gepekelde citroen
17,50
Waddenoester
4,80
Tussendoortje
Prosecco, cranberry en ijs van bosvrucht
9,50
Venkel - Dragon
Romige bouillon van venkel, sinaasappel, witte ui, roomkaas en olie van dragon
9,50
Bisque
Bouillon van Hollandse garnaal, gepelde Noorse garnaal, crème van mierikswortel
9,50
Eendenlever - Biet
Voor de liefhebber, rode appel, crème van rode biet en een jus van balsamico
25,50
Coquilles - Zeekraal
Brugse Ganda ham, puree van kabeljauw, komkommer, beurre blanc met zeekraal
19,50
Amelander lam - Knol
Rumpstuk van eilander lam, knolselderij, crouton van Amelander pof en saus van hooi (ook als hoofdgerecht te bestellen 29.5 )
19,50
Gamba - Langoustine
Grote reuzengarnaal, crème van zoete aardappel crème fraîche en saus van langoustine
21,50
Rode mul - Citroengras
Filet in een Thaise bouillon, artisjokhart, rijstnoedels sinaasappel en sereh
26,50
Snoek - Paling
Filet van zoetwatervis, venkel, bospeen, kappertjes, zwarte knoflook en saus van gerookte paling
27,50
Scampi - Coquille - Gamba
Onze klassieker, in knoflook, gemberrisotto, kokkels en vanilleolie
32,50
Pieterman - Kruutmoes
Filet van Noordzee vis, Alkmaarse gort, appel, dragon, karnemelk, komkommer, saus van beurre blanc en daslook
26,50
Boerderij eend - Granaatappel
borstfilet, groene kool, walnoot, cacao en een saus van granaatappel
27,50
Extra eendenlever
9,50
Kalf - Hooi
Entrecote van kalf, koolrabi, gefermenteerd mosterdzaad een saus van kruidig hooi
28,50
Tournedos - Port
Haasbiefstuk van regionaal vlees met een Kopke port saus
37,50
Extra eendenlever
9,50
Varken - Buikspek
Lende en gemarineerd buikspek van het Gaasterland varken, pruim en gember met een Japanse unagi saus en groene thee
28,50
Friet - Mayonaise
5,50
Warme groente
4,00
Geitenkaas - Biet
Gebakken geitenkaas op risotto van rode biet, gemarineerde gele biet en groene pesto
24,50

vegetarisch vegetarisch

Knolselderij - Zwarte bonen
Steak van knolselderij, groene kool, edamame, saus van zwarte bonen en dashi-soja
24,50

vegetarisch vegetarisch

Gnocchi - Oesterzwam
Gnocchi van pompoen, oesterzwam, noten, prei en zwarte olijven
24,50

vegetarisch vegetarisch

Friet - Mayonaise
5,50

vegetarisch vegetarisch

Warme groente
3,50

vegetarisch vegetarisch

Aardbei - Rabarber
Meringue van aardbei, yuzu en venkel, sorbetijs van aardbei, rabarber bouillon en pistache
12,50
Hagedoan - Sûkerbrood
Krokant van suikerbrood, Eilander dúmkesijs, crumble van dúmkes en een glaasje eigen gemaakt duindoornlikeur
12,50
Bosbes - Kers
Sorbetijs van bosbes, mousse van amarene kers, rood fruit, kletskop van framboos en kadayif uit de Oosterse keuken
12,50
Portugese proeverij
Kopke fine white met abrikoos, Kopke 10 years old met gerookte amandel en een Quinta de la Rosa 20 years met vijg
19,50
Kaas
Selectie Amelander kaas, regiokaas, buitenlandse kaas, vijgenbrood en appelstroop
18,50 5 kaas soorten
21,50 7 kaas soorten
Oude Port 10 jaar
8,00
Koffie & Macaron
3,90
Amelander bonbons
6,90
Pannenkoek
Met stroop en poedersuiker
8,50
Kroket of Frikandel
Met patat en appelmoes
9,50
Schnitzel
Met patat, mayonaise en appelmoes
16,50
Kipnuggets
Met patat, mayonaise en appelmoes
10,50
Scholfilet
Met patat, mayonaise en appelmoes
17,00
Broodje hamburger
Met patat, mayonaise en appelmoes
14,00
Pasta bolognaise
11,00
Kinderijs met verrassing
Vanille-ijs met rode saus en slagroom
7,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Het Witte Paard is 04.06.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.