Restaurant Olijf

Meer informatie

Heuvel 1
5674 RR Nuenen


Menukaart van Restaurant Olijf

Laatst bijgewerkt op 03.06.2025
Klassiek gesorteerd
BARRA GALLEGA
Op steen gebakken Spaans brood, kruidenboter, aioli, tomaat, olijventapenade.
6,50
PANNE AIOLI
Warme knoflookbroodjes van de grill, kruidenboter, aioli, tomaat olijventapenade.
7,00
ACEITUNAS MIXTAS
Gemengde olijven, piment, paprika, knoflook, rozemarijn.
4,50
ACEITUNAS AJO
Groene mammoet olijven in knoflook gemarineerd.
5,50
PINCHO TERNERA ASADA
Spiesje van kalfsrosbief, groene olijven, paprika-mayonaise. (4st)
9,50
CHUPETE
Lolly van tomatenbrood, Pata Negra, peppadew. (4st)
11,50
ROLLO E FECHA
Sushi van dadel, serrano, roomkaas, notencrunch. (4st)
9,00
PINCHO ATÚN
Tonijn, sesam, wakame, wasabi-mayonaise. (4st)
11,50
ROLLO DE SALMÓN
Gerookte zalm, basilicumcrème, citroencress. (4st)
10,50
VOORGERECHT TAPASMENU
Samengesteld naar de waan van de dag. Minimaal 2 personen.
14,50
ENSALADA MIXTA
Salade, geroosterde groenten, pompoenpitten, pesto.
9,00
CARPACCIO
Mahon-kaas, rucola, pompoenpitten, truffelmayonaise.
9,50
ROLLO DE TORTILLA
Omelet, Pata Negra, Manchego, Mango Habanero-salsa. (4st)
13,50
GAZPACHO
Tomaat, komkommer, vodka, knoflookbroodjes van de grill.
6,00
CARNE AHUNADA
Runderrookvlees, crème fraîche, chimichurri, tuinkruiden. (4st)
7,50
ENVOLTURA
Wrap, gerookte kipfilet, tomatenchutney, veldsla. (4st)
8,50
JAMÓN SERRANO RESERVE
Spaanse ham met een rijping van 14 maanden.
10,50
SALCHICÓN IBÉRICO
gedroogde Spaanse worst, nootachtige smaak.
8,50
FUET
gedroogde gepeperde worst drie weken gerijpt.
6,50
CHORIZO IBERICO
Spaanse pikante worst gerijpt met pimiento.
8,50
MORBIER
in as gerijpte koemelkkaas.
7,00
MAHON
jonge koemelkkaas van het eiland Menorca.
7,50
GORGONZOLA
zachte blauwaderkaas uit Italië.
7,50
MANCHEGO
harde schapenkaas zes maanden gerijpt.
7,50
QUESO PARILLO
geitenkaas uit de oven, tijmhoning, notencrunch, gegrilde tostades.
8,50
CALAMARES
gefrituurde inktvisringen met cocktailsaus en limoen.
10,50
GAMBA’S AL AJILLO
Spaanse garnalen met pikante knoflookolie en crostini.
14,50
CROCCANTE
bitterbal van runderstoofvlees, mosterddip. (6st)
8,50
NACHO’S
Nacho’s, gegratineerd met kaas, sour cream, guacamole.
8,50
SOLOMILLO
Roergebakken ossenhaas, chorizo, sjalotten, rode wijnjus.
14,50
ALBONDIGAS
Gehaktballetjes, pikante tomaten basilicumsaus. (5st)
7,50
GAMBAS FRITAS
tempura garnaal, cocktailsaus. (4st)
8,50
RISO FRITTO
Gefrituurde risotto, zeevruchten, citroen dille-mayonaise. (4st)
9,50
CROQUETAS
Brie, notencrunch, honing mosterd-mayonaise. (4st)
9,50
HOOFDGERECHT TAPASMENU
minimaal 2 personen.
24,50
PATATAS BRAVAS
Aardappels uit de oven, knoflook, rozemarijn, bravassaus.
6,00
CHORIZO AL VINO TINTO
In rode wijn gekookte chorizo, knoflook, peterselie, tostade. (6st)
13,00
TACO DE POLLO
Kippendijen, maïs, crème fraîche, Sriracha-saus. (3st)
9,50
HAMBURGUESA
Rund, cheddar, krokante chorizo, rucola, roze sause. (2st)
10,50
VEGA A LA PLANCHA
Vegetarische proeverij geserveerd als hoofdgerecht.
24,50

vegetarisch vegetarisch

BATATAS FRITAS
Zoete aardappel frites, truffelmayonaise.
6,50
QUESO PARILLO
Geitenkaas uit de oven, tijmhoning, notencrunch, gegrilde tostades.
8,50
CROQUETAS
Brie, notencrunch, honing mosterd-mayonaise. (4st)
9,50

vegetarisch vegetarisch

SPANAKOPITA
Feta, spinazie, noten. (4st)
13,50

vegetarisch vegetarisch

TORTILLA MEXICANA
Tomatencrème, courgette, tip asperge, paprika, Mahon. (4st)
8,50
EMPANADA
Roomkaas, Jalapeño, bonensalsa.. (3st)
8,50
EMBUTIDOS A LA PLANCHA
proeverij van Mediterrane vleeswaren met tomaat olijventapenade en gegrild knoflookbrood.
22,50
QUESO A LA PLANCHA
proeverij van Mediterrane kazen met dadelbrood uit eigen keuken.
19,50
COMBINACIÓN
proeverij van Mediterrane vleeswaren en kazen met tomaat olijventapenade en gegrild knoklookbrood.
22,50
MIXED GRILL
spare rib, kippendij, pincho ossenhaas, hamburger, pincho buikspek.
31,50
FILETE DE TERNERA
roergebakken ossenhaaspuntjes, chorizo, sjalotten, rode wijnjus.
29,50
FAJITAS DE POLLO
sissende Mexicaanse kip met tortilla’s, guacamole, zure room.
22,50
PASTEL DE CHOCOLATE
chocoladetaart, crème van Baileys, hazelnoot, sinaasappel-ijs.
9,00
BAGATELA
trifle van rood fruit, lange vingers, yoghurt-ijs.
9,00
PANNA COTTA
kokos, limoen, mango ijs, sesamkletskop.
9,00
TARTA DE QUESO
karamel, cantuccini, bananenmousse, vanille-ijs.
9,00
KINDERIJSJE
keuze uit smurfen-ijs of Nutella-ijs.
4,50
QUESO A LA PLANCHA
proeverij van Mediterrane kazen met dadelbrood uit eigen keuken.
10,00
TAPAS DESSERT
proeverij van dagelijks wisselende nagerechten.
10,50
COUPE OLIJF
drie smaken ijs van het seizoen met slagroom.
8,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Olijf is 03.06.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.