De Moriaan Eten en Drinken Roosendaal

Meer informatie

Tongerloplein 9
4701 HV Roosendaal


Menukaart van De Moriaan Eten en Drinken Roosendaal

Laatst bijgewerkt op 23.01.2025
Klassiek gesorteerd
CHAMPIGNONS
Gevuld met rundergehakt, overgoten met warme kruidenboter.
14,00
GEITENKAASJES
In spek gebakken. Met honing, salade en maanzaad (ook vegetarisch te bestellen).
14,50

vegetarisch vegetarisch

CARPACCIO
Zoals (wij vinden dat) het hoort: Rucola, pecorino, pijnboompiten en trufelmayonaise.
15,50 voor wie wil: ook met ganzenleverkrullen
20,50
BLACK ANGUS
Steak (250gram) met saus naar keuze
26,50
CÖTE DE BOEUF
Honger? 400 gram met saus naar keuze
35,50
VARKENSHAAS
Gebakken varkenshaasmedaillons met saus naar keuze
24,00
SPARERIBS
Goed gemarineerd en mals. Geserveerd met huisgemaakte aioli.
25,50
PASTA CARPACCIO
Pappardelle met carpaccio, rucola, pecorino, pijnboompitten en pesto.
24,50
KIP, BRIE EN NOTEN
Malse kipfiletmedaillons met gebakken brie, honing en notenmelange.
24,00
KIPSATE
Allemansvriend: 2 stokken gebakken kippendij-sate met pindasaus, bawang goreng, verse kroepoek en atjar.
21,50
TARBOT
Jonge tarbot (hele vis) geserveerd met Citroen en dille-hollandaise.
28,50
SCHOL
Graatloos. Met gebakken prei, Hollandse garnaaltjes en Chablis-schuim
24,50
ZALM
Moot gebakken zalm met een saus op basis van blauwaderkaas.
24,50
PASTA MET VIS
Pappardelle met schol- en zalmfilet en kreeftensaus.
24,50
SLIBTONG
Niet 1, niet 2 maar 3 tongetjes gebakken, met verse remoulade.
26,00 +2 mag ook
23,00
GEROOKTE ZALM
Moriaanklassieker: torentje van salade met gerookte zalm en een frisse dillemayonaise.
14,50
VISSOEP
Veel voller kan hij niet: gamba, mosselen, zalm, garnaaltjes, opgeklopte room en croutons.
15,00
MOSSELEN
Eerst met prei gebakken, daarna nog even met kaas onder de grill…
14,50
GARNAALKROKETJES
Gemaakt met Hollandse garnaaltjes. Geserveerd met gefrituurde peterselie.
15,00
GROTE GARNALEN
6 stuks, goed gemarineerd. Gebakken en ruim in beurre cafe de Paris.
26,50
KREEFT NATUREL
Verse Canadese kreeft (500-550gr) met citroenmayonaise. Belle-vue geserveerd!
39,00
KREEFT BEURRE CAFE DE PARIS
Dezelfde kreeft maar dan warm met beurre cafe de Paris.
40,00
KREEFT GRATIN
En nu gegratineerd met prei en kaas.
41,50
FRUITS DE MER
Warm! Halve kreeft gratin, oesters gratin, krabscharen, mosselen, steurgarnalen en dippers.
46,50
GROTE GARNALEN
3 stuks, goed gemarineerd. Gebakken en ruim in beurre café de Paris om brood te dippen.
16,00
OESTERS NATUREL
Op ijs, met citroen en verse peper. 6 heerlijke oesters cat.3 (helemaal los).
19,50
OESTERS GRATIN
Ook 6 stuks cat.3, maar dan van onder de grill. Met prei, kaas en kreefensaus.
22,50
FRUITS DE MER
Koud geserveerd op ijs. Krabschaar, mosselen, oesters naturel, steurgarnalen, citroen en dippers.
24,00
1/2 KREEFT NATUREL
Verse halve Canadese kreef met citroen en mayonaise. Belle-vue geserveerd!
20,00
1/2 KREEFT BEURRE CAFÉ DE PARIS
Dezelfde halve kreef, maar dan warm met beurre café de Paris.
21,00
1/2 KREEFT GRATIN
En nu gegratneerd met prei, kaas en kreefensaus
21,50
PASTA MET GEITENKAAS
Pappardelle met gebakken geitenkaas, tomatensaus, courgette en rucola.
21,50

vegetarisch vegetarisch

COUSCOUS
Schotel van gekruide (ras el hanout) couscous, warme seizoensgroenten en mozzarella.
21,50

vegetarisch vegetarisch

TOMATENSOEP
Klassiek: gebonden, met opgeklopte room, prei en croutons.
9,50

vegetarisch vegetarisch

NOTENKROKETJES
2 kroketjes van notenmix met salade en guacamole.
14,50

vegetarisch vegetarisch

EXTRA BROOD
(Rustique wit en bruin, met aioli en kruidenboter)
5,50

vegetarisch vegetarisch

WARME GROENTEN
5,00

vegetarisch vegetarisch

GEMENGDE GROENE SALADE
5,00

vegetarisch vegetarisch

EXTRA FRIETJES
3,00

vegetarisch vegetarisch

EXTRA MAYONAISE
1,00

vegetarisch vegetarisch

CARPACCIO
Truffeldressing - pijnboompitten - carpaccio - pecorino
21,00
ZALM
Gerookte zalm - Hollandse garnaaltjes - dillemayonaise
21,00
GEITENKAAS
Honingmosterd - in spek gebakken geitenkaas -druiven - notenmix - maanzaad (ook vegetarisch te bestellen)
21,00

vegetarisch vegetarisch

CHOCOLADE MOULLEUX
Warm chocolade lavacakeje met vanille-ijs en slagroom.
11,00
CITROENSORBET
3 bollen citroensorbetijs overgoten met limoncello.
12,00
VERS FRUIT & SORBETIJS
Cassis- en mangosorbet met gemengd vers fruit.
12,50
MARS & MARS
Gebrande marshmallows met caramelsaus, Mars-ijs en slagroom.
12,50
DAME BLANCHE
Klassiek: 3 bollen vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom.
12,00
CHOCOMOUSSE
Duo van witte en bruine chocolademousse (Callebaut).
12,00
SPEKKOEK
Indisch dessert. “Laagjescake” met vanille-ijs en slagroom.
12,50
CREME BRÜLEE
Met knapperig gecarameliseerd laagje.
11,50
KAAS
Proeverij met 5 kazen (dag-assortiment).
15,00
GRAND DESSERT
Van alles wat!
16,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Moriaan Eten en Drinken Roosendaal is 23.01.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.