Restaurant Hooihuis

Meer informatie

De Stok 13
4703 SZ Roosendaal


Menukaart van Restaurant Hooihuis

Laatst bijgewerkt op 29.04.2025
Klassiek gesorteerd
KEUZEMENU
48,50
1. Gang TATAKI VAN ZALM Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi pinda crunch, limoenmayonaise
2. Gang of CEVICHE VAN RADIJSJES Ceviche van radijssoorten, koolrabi, gele chiogga biet en komkommer, crème van avocado, mierikswortelhangop, daikon cress en krokante boekweit - vegan
3. Gang ASPERGESOEP Aspergesoep met stukjes asperge, geslagen room en peterselie-olie
4. Gang of HOOIHUIS VISSOEP Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
5. Gang LAMSFILET Lamsfilet met crumble van honing en tijm, artisjokhartencrème, tuinbonen, peultjes, doperwten en een lamsjus met Provençaalse kruiden
6. Gang of RAVIOLO MET VERSE MORILLES Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles
7. Gang AARDBEIEN ACHTER GLAS Vanillecrème, aardbeienvlierbloesemsaus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, romanoffroom, ruby crumble en meringuestaafjes
8. Gang of KAASATELIER 3 kaasjes
Met de bijzondere selectie kleine koude en warme gerechtjes stel je zelf jouw lunch of diner samen.
OESTERS
3 stuks, Regal Super Cancale no. 3
13,50
CLASSIC STEAK TARTARE
Fijn gesneden Angus-lende aangemaakt met uitjes, ketchup, kappertjes, augurk en mosterd
13,00
TATAKI VAN ZALM
Kort geroosterde verse zalmrugfilet, furikake, kumquat, bosui, koriander, ponzu, wasabi-pinda-crunch, limoen-mayonaise
13,00
TONIJN PIZZA
Dun gesneden tonijnfilet, krokante filo, citroengel, kappertjes, bieslook, wasabi-mayonaise, sesamzaad
13,00
BUIKSPEK
Langzaam gegaarde buikspek gelakt met appelstroop. Met Granny Smith en kerriemayonaise
12,00
WOUWSE ASPERGE HAM
2 Asperges van boer Vos, gekookte beenham, Hollandaise, eitje en peterselie
13,50
WOUWSE ASPERGE ZALM
2 Asperges van boer Vos, gerookte zalm, Hollandaise, eitje en peterselie
13,50
HOOIHUIS-VISSOEP
Huisgemaakte bisque met vis, schaal-en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovismayonaise, ansjovis en kappertjes
9,50
GARNALENKROKETJE
Ambachtelijke kroket op een brioche met Hollandse garnalen, gefrituurde peterselie en dragonmayonaise
8,50
TOURNEDOS ROSSINI
Mini tournedos (80 gr) van Black Angus met madeira jus, ondersteboven gebakken taartje van balsamico-sjalotjes
16,50 +Optie + gebakken eendenlever
7,50
COQUILLE TARTE TATIN
Taartje van pastinaak met Franse coquilles, schuim van paddenstoel en hazelnoot-crumble
16,50 +Optie + eendenleverkrullen
5,00
WILDE GAMBA'S
Wilde Argentijnse gamba’s gegaard in yuzuboter met piment op venkelrisotto en een beurre blanc van langoustine
15,00
COEUR DE BOEUF TOMAAT
Coeur de boeuf tomaat met Stracciatella di Bufala, fleur de sel en verse basilicum
8,50

vegetarisch vegetarisch

CEVICHE VAN RADIJSJES
Ceviche van radijssoorten, koolrabi, gele chiogga biet en komkommer, crème van avocado, mierikswortelhangop, daikon cress en krokante boekweit - vegan
9,50

vegetarisch vegetarisch

BBQ WITLOF
Gegrilde witlof met crème van geitenkaas en woudhoning met camoy van abrikozen (abrikoos, chipotle, sumak) en crunch van pistache
9,50

vegetarisch vegetarisch

FLEUR DE COURGETTE
In maisbeslag gefrituurde fleur de courgette met huisgemaakt piccalilly en salade van knapperige courgettelinten - vegan
11,00

vegetarisch vegetarisch

RAVIOLO MET MORILLES
Raviolo gevuld met bospadden- stoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles
12,50

vegetarisch vegetarisch

WOUWSE ASPERGE LAMSOOR
2 Asperges van boer Vos, roergebakken lamsoren, Hollandaise, eitje en peterselie
13,50

vegetarisch vegetarisch

ASPERGESOEP
Aspergesoep met stukjes asperge, geslagen room en peterselie-olie
7,50

vegetarisch vegetarisch

HELE ZEEBAARS UIT DE OVEN
Zeebaars met tomaat, venkel, citroen, fleur de sel en verse basilicum (niet gefileerd)
32,00
LAMSFILET
Lamsfilet met crumble van honing en tijm, artisjokhartencrème, tuinbonen, peultjes, doperwten en een lamsjus met Provençaalse kruiden
29,50
RAVIOLO MET VERSE MORILLES
Raviolo gevuld met bospaddenstoelen en truffel, met asperges, verse morilles en schuim van morilles
22,00
FJORD COD
Fjord cod filet op mousseline van aardappel met jonge prei, beurre blanc van Nouilly prat, crème fraiche, bieslook en zalmkaviaar
28,00
WOUWSE ASPERGE HAM
Asperges van boer Vos, gekookte beenham, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie
29,50
WOUWSE ASPERGE ZALM
Asperges van boer Vos, gerookte zalm, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie
29,50
WOUWSE ASPERGE LAMSOOR
Asperges van boer Vos, roergebakken lamsoren, Hollandaise, aardappeltjes in de schil, eitje en peterselie
29,50
BAVETTE STEAK
150 gram Grainfed Angus biefstuk geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval- aardappeltjes
26,00
GRAINFED ANGUS RIB-EYE
400 gram grainfed rib-eye geserveerd met romige kalfsjus met pepers en gepofte knoflook, seizoensgroenten en Roseval- aardappeltjes (ook lekker om te delen)
49,50
HOOIKIP
Franse vrije uitloop coquelette, kruidenhooi, citroen en hooizout. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
24,00
KIP PIKANT
Franse vrije uitloop coquelette met gember, hoisinsaus, rode peper, sesamolie, knoflook, honing en sojasaus. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
24,00
KIP BBQ
Franse vrije uitloop coquelette met BBQ-rub van paprika, komijn en chilli’s. Geserveerd met een garnituur van seizoensgroenten en roseval-aardappeltjes
24,00
FRITES
Onze zelfgemaakte Hooihuisfrieten met mayo
5,00
PETERSELIE AARDAPPELTJES
In de schil gegaarde krielaardappel met roomboter en peterselie
5,00
CAESAR SALADE
Romeinse sla met knoflook- dressing, croutons, gekookt ei en Parmezaanse kaas
6,50
LAMSOREN
Zeeuwse lamsoren gebakken in roomboter met zwarte peper
9,50
GROENE GROENTEN
Peultjes, erwtjes, tuinboon op een smeuïge crème van aardappel en bonenkruid
7,00

vegetarisch vegetarisch

CITROENTAART
Citroentaart van sloffendeeg met citroencrèmeux en gebrande meringue. Geserveerd met een bolletje lemon pie-ijs
8,50 +Optie + een klein glaasje limoncello
3,50
CHOCOLADE BROWNIE
Brownie met hibiscusganache, pralinécrème, verse framboos en frambozengel
8,50 +Optie + bol frambozen- sorbetijs
2,50
STROOPWAFEL
Cake met stukjes stroopwafel, karamel, witte chocolade- crème en een krokante feuilletine-bodem
9,50
BOSBES-BLOEMBOL
Bosbessenmousse in de vorm van een bloembol gevuld met een cremeux van basilicum en citroen. Vanillecrème, meringues, pistache en frambozen
9,50
AARDBEIEN ACHTER GLAS
Vanillecrème, aardbeienvlierbloesem- saus, verse aardbeien, yoghurtroomijs, romanoff- room, ruby crumble en meringuestaafjes
7,50 Klein
9,50 groot
BERTA KOFFIE
Koffie naar keuze met een friandise + 3 glaasjes van de befaamde kwaliteitslikeuren van Berta distillery uit Piëmonte. Amaretto DiMombaruzzo – Sambuca DiAnise - Crema Caffè DiNero
14,00
LOSBOL
Van IJsboerderij de Gerdahoeve. Smaken: Yoghurtroomijs Vanilleroomijs Stroopwafelroomijs Lemon pie Frambozensorbet (vegan)
2,50
Kazen van Joost uit Gastel
Plateau met 3 kazen
12,50
Plateau met 5 kazen
17,50
Plateau met 7 kazen
22,50
HOOIHUIS SMAKENPALET
5 desserts in het klein op het smakenpalet Citroentaart, aardbeien achter glas, chocolade brownie, stroopwafel en tropische mango-kokos
19,50
TWAALFUURTJE VIS
Brood met gerookte zalm en krabsalade, tataki van zalm, brood met garnalenkroket en onze befaamde bisque
19,75
TWAALFUURTJE VLEES
Steak tartare, brood met Jamon Gran Reserva, mozzarrella, gemarineerde tomaat en pesto, brood met bourgondische rundvleeskroket en kopje ‘pappa al pomodoro’
18,50
TWAALFUURTJE VEGA
Brood met avocado, tomaat en mozzarella, brioche met crème van geitenkaas, chamoy van abrikoos en pistache, brood met groentekroketje en kopje aspergesoep
18,50
CLUBSANDWICH CLASSIC
Zuurdesemtoast, kipfilet, Zeeuws spek, Reypenaer v.s.o.p., trostomaat, kropsla, mayonaise en een gekookt eitje
16,50
CLUBSANDWICH TARTAAR DELUXE
Getoaste brioche met rundertartaar, parmezaansekaaskrullen, Pata Negra ham, gekarameliseerde ui en rucola
17,50 +Optie + eendenleverkrullen
5,00
HOOIHUIS VISSOEP
Huisgemaakte bisque met vis, schaal- en schelpdieren, zuurdesemtoast met ansjovis- mayonaise, ansjovis en kappertjes
12,50
SALADE MELOEN EN FETA
Salade met Cavaillon meloen, komkommer, bosui, radijs, munt, tomaat, basilicum, waterkers en van dikhoeve Nederlandse fetakaas met Parmezaansekaascrackers
19,00
SALADE SCAMPI
Salade gebakken reuzenscampi, mini-garnalenkroketjes en Hollandse garnaaltjes, avocado, tomaat, kropsla en basilicumdressing
19,00
PIKANTE KIP
Salade met krokante kippendijen, witte kool, bospeen, radijs, peultjes, kropsla, eitje, rode ui, sesam- sojavinaigrette
19,00
BRIOCHE HAM EN ASPERGE
Getoaste brioche met Zeeuwse beenham, eitje, witte asperges en Hollandaise
17,00
BROODSNEDE ZALM
Getoaste zuurdesem, kropsla, zacht gegaarde Noorse zalmflakes, ingelegde koolrabi, Granny Smith, zoetzuur uitje, mierikswortelcrème, waterkers en olie van bosui
16,00
ANGUS BURGER
Getoast brioche brood, grainfed Angus burger, crispy bacon, Hollandse kaas, tomaat, sla, tartare saus en verse frietjes
19,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Hooihuis is 29.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.