Vishandel & Restaurant Landman

Meer informatie

Kenninckweg 4
9947 PB Termunten


Menukaart van Vishandel & Restaurant Landman

Laatst bijgewerkt op 13.06.2025
Klassiek gesorteerd
Broodje haring
op rustique witbrood of donker desembrood.
3,50
Broodje garnalen Dagprijs
met vers gepelde Zoutkamper garnaaltjes op rustique witbrood of donker desembrood.
Stokbroodje gezond
met ham, kaas, ei, komkommer, tomaat en sla.
7,00
Stokbroodje huisgerookte zalm
met honingmosterd dressing.
8,00
Stokbroodje paling
met gerookte Zoutkamper palingfilet.
8,00
Lekkerbekje
van verse heekfilet met ravigottesaus.
6,50
Kibbeling
van verse kabeljauwfilet met ravigottesaus.
9,50
Kibbeling voor de grote trek
van verse kabeljauwfilet met ravigottesaus.
13,75
Mosselen
Gepaneerde Zeeuwse mosselen in olie gebakken.
8,50
Uitsmijter
Drie gebakken eieren op witbrood of donker desembrood met ham, kaas en salade.
10,00
Termunter uitsmijter
Drie gebakken eieren op witbrood of donker desembrood met ham, kaas, salade, gebakken Noorse garnaaltjes en ui.
13,00
Fish and chips
Lekkerbekje van heekfilet. Geserveerd met boerenfrieten, rauwkostsalade en sauzen.
16,00
Westereems Topper van de kaart!
Kibbeling van verse kabeljauwfilet. Geserveerd met boerenfrieten, rauwkostsalade en sauzen.
16,50
Vis in het kistje
Kibbeling, mosselen, visfriet, garnalen en calamaris. Geserveerd met boerenfrieten, rauwkostsalade en sauzen.
16,50
TM 29
Twee grote schollen in olie gebakken. Geserveerd met boerenfrieten, rauwkostsalade en sauzen.
18,00
Zeelands roem
Mosselen van de bakplaat met ui, paprika en champignons. Geserveerd met boerenfrieten en stokbrood met kruidenboter.
18,00
Broodplankje
met kruidenboter, tapenade en olijven.
6,50
Broodplank de luxe
plank met diverse soorten brood, boter, kaas en vleeswaren. Voor 2-3 personen.
18,50
Groninger mosterdsoep
met reepjes rookspek, prei en brood.
6,50
Termunter vissoep naar oma Lukje's recept!
Een krachtige heldere of gebonden bouillon naar keuze gevuld met vis en groente.
8,50
Proeverij garnalen voor de liefhebber!
Diverse soorten garnalen geserveerd met brood en kruidenboter.
10,50
Gamba's in knoflookolie
naar Spaans recept van Tenerife.
11,50
Proeverij gerookte vis
Diverse soorten gerookte vis geserveerd met brood en kruidenboter.
11,50
Garnalen cocktail Dagprijs
Heerlijke Zoutkamper garnaaltjes op een bedje van gemengde sla. Geserveerd met brood en huisgemaakte cocktailsaus.
Tapasplank (2 – 3 personen)
Geïnspireerd door de reizen naar Barcelona. Met diverse schaal en schelpdieren, gerookte vis, olijven. Geserveerd met brood en boter.
25,00
De hoofdgerechten worden geserveerd met rauwkostsalade, boerenfrieten of gebakken aardappelen naar keuze.
Butchers best
Verse runder hamburger van de bakplaat, belegd met kaas, spek ei, tomaat en augurk op een heerlijk broodje.
16,50
Kip op het stokje
Sate van kippendij vlees op de plaat gebakken.
16,50
Mooie schnitzel van de slager, 250 gram.
18,00
Mooie schnitzel van de slager, 250 gram
met champignonsaus
19,50
Mooie schnitzel van de slager, 250 gram
met stroganoffsaus
19,50
Mooie schnitzel van de slager, 250 gram
met gebakken ui, paprika en champignons
19,50
Mooie schnitzel van de slager, 250 gram
met twee spiegeleieren
19,50
Vleespannetje
Een pan vol met boerenfrieten, gebakken aardappelen, sparerib, kip, rundvlees en varkensvlees.
24,50
De salades worden geserveerd met brood en boter.
Salade geitenkaas
Gemengde sla met geitenkaas, walnoten en honing.
15,50
Salade kip met walnoten
Frisse salade met paprika, appel, zongedroogde tomaatjes, komkommer, tomaat en een dressing.
15,50
Salade zalm en gamba's
Gemengde sla met huisgerookte zalm, verse gamba's, zongedroogde tomaatjes en honingmosterd dressing.
17,00
Eems Dagprijs
Drie sliptongen in boter gebakken.
Dollard
Topper van de kaart! Vier verschillende vissoorten in boter gebakken.
21,50
Dollard de luxe
Acht verschillende vissoorten in boter gebakken.
28,00
Oostereems
Verse scholfilet uit de Noordzee, gebakken op de bakplaat.
19,50
Oostereems speciaal
Verse scholfilet met gebakken ui, paprika, champignons en Noorse garnaaltjes.
21,50
Bocht van Watum
Verse kabeljauwfilet met huisgemaakte mosterdsaus.
19,50
Bocht van Watum speciaal
Verse kabeljauwfilet met gebakken ui, paprika, champignons en Noorse garnaaltjes.
21,50
Doekegat
Verse kabeljauwfilet met roomkaas en boerenspek.
21,50
Huibertgat
Zalmfilet van Noorse zalm met huisgemaakte cocktailsaus.
21,50
Huibertgat speciaal
Zalmfilet, gemarineerd met verse pesto en omwikkeld met boerenspek.
23,50
Italiaanse schotel
Tagliatelle met verse zalm, gamba's en groente in een huisgemaakte roomsaus.
18,00
Termunter wokschotel
Gamba's uit de wok, met verschillende verse groenten, rijst en ketjap of piri piri saus.
18,00
Zoutkamper schotel
Twee schollen met gebakken Zoutkamper garnaaltjes en ui. Geserveerd met gebakken aardappelen met spekjes en rauwkostsalade.
22,50
Reitdiep schotel
Heerlijke wild gevangen paling uit het Reitdiep. Geserveerd met boerenfrieten en rauwkostsalade.
28,00
TM 45
Spies met zeeduivelfilet, omwikkeld met serranoham. Geserveerd met boerenfrieten, stroganoffsaus en rauwkostsalade.
20,00
TM 20
Een heerlijk gerecht met schar, scholfilet, zalm met pesto en boerenspek, sliptong, kabeljauw met roomkaas en serranoham, mosselen, gamba's en calamaris in knoflookolie. Geserveerd met boerenfrieten en rauwkostsalade.
24,50
TM 8 Jakobina
Vanille roomijs met warme chocoladesaus en slagroom
7,75
TM 10 Stormvogel
Huisgemaakte tiramisu met espresso ijs en slagroom
7,75
TM 16 Wendeltje
Malaga en vanilleijs met rumrozijnen en slagroom
7,75
TM 17 Oostereems
Pistache en vanilleijs en peccannootjes en slagroom
7,75
TM 20 Albert J. Bosker
Wafel met warme kersen, vanilleijs en slagroom
7,75
TM 24 Dolfijn
Proeverij van onze nagerechten
7,75
TM 28 Zeearend
Huisgemaakte crème brûlée
7,75

vegetarisch vegetarisch

TM 29 Westereems
Koffieijs met Baileys en slagroom. Een aanrader!
7,75
TM 5 Drie Gebroeders
Vanille en Aardbeienijs met slagroom
5,75
TM 25 Flamingo
Vanille- en pistache ijs met slagroom Verrassend leuk gepresenteerd!
5,75
Termunter koffie
Dubbele espresso met Hooghoudt Kalmoes en slagroom.
6,75
Spaanse koffie
Dubbele espresso met Licor 43 en slagroom.
6,75
Schotse koffie
Dubbele espresso met whisky en slagroom.
6,75
Franse koffie
Dubbele espresso met Cointreau en slagroom.
6,75
Huiswijn Wit (glas)
Elements Chenin Blanc uit Westkaap, Zuid Afrika. Een frisse, levendige, sappige witte wijn.
4,50
Huiswijn Wit (fles)
Elements Chenin Blanc uit Westkaap, Zuid Afrika. Een frisse, levendige, sappige witte wijn.
16,00
Huiswijn Wit Zoet (glas)
Bereich Bernkastl Mosel, Duitsland. Toegankelijk en soepel.
4,50
Huiswijn Wit Zoet (fles)
Bereich Bernkastl Mosel, Duitsland. Toegankelijk en soepel.
16,00
Huiswijn Rood (glas)
Sangiovese druif, Abruzzo Italië Sappig, stevig van structuur en kersrood.
5,25
Huiswijn Rood (fles)
Sangiovese druif, Abruzzo Italië Sappig, stevig van structuur en kersrood.
22,00
Huiswijn Wit Chardonnay (glas)
Chardonnaydruif uit Languedoc-Roussillon, Frankrijk. Houtgerijpt met veel body, dik in het glas hangend, fris en rond.
5,75
Huiswijn Wit Chardonnay (fles)
Chardonnaydruif uit Languedoc-Roussillon, Frankrijk. Houtgerijpt met veel body, dik in het glas hangend, fris en rond.
25,00
Centum Wit (glas)
Verdeodruif uit Rueda, Spanje Verrassendfruitig met een zachte afdronk.
5,75
Centum Wit (fles)
Verdeodruif uit Rueda, Spanje Verrassendfruitig met een zachte afdronk.
23,00
Les Bertholets Reserve Vermentino Wit (glas)
Vermentino druif uit Languedoc, Frankrijk. Fris, droog mineralige en een fijne body. Een aanrader.
5,75
Les Bertholets Reserve Vermentino Wit (fles)
Vermentino druif uit Languedoc, Frankrijk. Fris, droog mineralige en een fijne body. Een aanrader.
23,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Vishandel & Restaurant Landman is 13.06.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.