Geïnspireerd door Sergio Herman. Een prachtige curry op basis van ingekookte tomaten met kruiden zoals kurkuma en andere echte Indiase specerijen die langdurig inkoken. De kippendijen worden, nadat zij gemarineerd zijn, lang gegaard, waarbij het vlees een smeuïge, malse textuur behoudt. Geserveerd met bruine linzen en citroen zesp. Natuurlijk ontbreekt het Naan-bread niet!
Vind ik lekker!
Butter Chicken
Veruit één van de bekendste gerechten uit de Indiase keuken. Authentieke butter chicken zoals je deze alleen lokaal kunt eten. De curry is bereid met pure Indiase kruiden zoals kurkuma en andere specerijen.
Vind ik lekker!
Thaise keuken
Tom Kha Kai
Een echte Thaise kippensoep waarbij van de kip in minimaal één nacht een krachtige bouillon getrokken is. De soep kenmerkt zich tevens door toevoeging van mooie shi-take paddestoelen. Een uitgekiende balans van Thaise kruiden, kokosmelk met een klein pitje. Vanaf 4 personen.
Vind ik lekker!
Thai Green Soup
Een vegetarische vitaminen-boost! Verse broccoli, koriander en spinazie zijn de hoofdbestanddelen van de soep. Verzacht met pure kokosmelk en op smaak gebracht met green curry en natuurlijk met een Thais pitje als nabrander.
Verse roer gebakken noedels met kip of garnalen en gemalen pinda’s of cashew noten. De typische Thaise bite wordt gevormd door een gebalanceerde verhouding van sjalotjes, bruine suiker, tamarinde, knoflook, rode peper, bosui en natuurlijk vissaus.Afgemaakt met Thaise basilicum en limoen is het een feestje op je bord!
De wieg van deze heerlijke Thaise curry staat in Chiang Mai, het noorden van Thailand.
Vind ik lekker!
Thai Green Curry
Authentiek Thais kipgerecht in groene curry. De groene kleur ontstaat voornamelijk door de toevoeging van Thaise basilicum. Dit gerecht is vrij pittig, maar de vlammen vliegen niet uit je oren. Een heerlijke, uitgekiende smaak. Het gerecht wordt natuurlijk begeleid met witte Thaise rijst.
Een echt Arabisch gerecht is tabouleh. De basis bestaat uit bulgur en couscous, daarbij komen peterselie, tomaten, komkommer en feta. Deze zomerse salade is vooral populair vanwege de frisse smaken van citroen en munt.
Een heel veelzijdige dipsaus uit de Arabische keuken: hummus. Het is dan ook geen wonder dat er in onder andere in New York, Berlijn en Amsterdam al hummus restaurants zijn geopend. Op de menukaart staan verschillende varianten van dit smeersel. Het klassieke recept voor hummus bestaat uit kikkererwten, sesampasta, olijfolie, citroensap, knoflook, komijn en zout, maar de precieze smaken verschillen per regio. En dat maakt deze dip steeds weer verrassend.
Falafel behoort tot een van de populairste Arabische gerechten. De gefrituurde balletjes van bonen, kikkererwten, kruiden en specerijen staan bekend in deze eetcultuur. In de verschillende landen van herkomst drukt iedere kok natuurlijk zijn eigen stempel op de smakelijke balletjes. Voor Falafel worden uitsluitend verse ingrediënten gebruikt, waardoor het extra vitaminen bevat.
Vind ik lekker!
Indonesisch
Soto ajam
Een overheerlijke Indische kippensoep, welke als voorgerecht, maar ook als maaltijdsoep kan worden gegeten.
Heerlijke grote garnalen in een pittige saus met santen en typische Indische peteh bonen.
Vind ik lekker!
Ajam ketjap cashew
Een heerlijk Balinees recept. Zacht van smaak. Kinderen noemen het weleens snoepjesvlees omdat het een wat zoetige smaak heeft.
Vind ik lekker!
De bewerkingsstatus van de menukaart van sloof s kitchen is 04.06.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.