Bistro 't Schippersrijk

Meer informatie

Lagendijk 3
1911 MT Uitgeest


Menukaart van Bistro 't Schippersrijk

Laatst bijgewerkt op 14.05.2025
Klassiek gesorteerd
Puttertjes
Unieke handgemaakte desembolletjes van bakkerij Putter met huisgemaakte aïoli en tomatensalsa
7,00
Bistro Borrel Plateau
Warme grillworst van de grill, 4 bitterballen met mosterdmayo, 4 kaasstengels met sweet-chili gember saus, manchego kaas en honing
16,50
Charcuterie Plateau
2 soorten Catalaanse fuet, dungesneden Serranoham, Nocellara olijven, twee broodjes en tomatensalsa
19,50
Plateau du mer
2 verse gebakken sardines, gefrituurde inktvis met cocktailsaus en 2 krokante gamba’s
16,50
Ossenhaas carpaccio ANNO 1993
Carpaccio van Hollandse ossenhaas met Parmezaanse kaas, rucola, mosterdmayonaise, Pergamena en pittenmix
19,50
Truffel carpaccio
Carpaccio van Hollandse ossenhaas met truffel-manchego, rucola, truffelmayonaise, Pergamena en nootjes
21,50
Plateau ‘Jan des la Kommer’
Gerookte paling en zalm van onze Jan en Jans met toast, kruidendipje, boter en een kleine frisse salade met garnaaltjes
23,50
Pomodorisoep
met crème fraîche en basilicumolie
7,50
Kokos-kerrie soep
met garnering van paprika, prei en wortel
6,50
Rijke Bisque
met garnaaltjes
9,50
Soep van de dag
Uw gastheer of gastvrouw vertelt onze dagelijkse specialiteiten aan tafel
7,50
Kleine voorgerechten & verfijnde smaken
Salade Niçoise bistro style
Tonijn met haricots verts en crème van eidooier met zwarte olijven poeder en little gem
14,50
Bistro tompouce
Gerookte ossenworst en Argentijnse gamba met kerriemayonaise, zoetzure sjalot, gelei van mango en brioche croutons
13,50
Een bietje zalm
Verse zalm, ingelegd in rode biet, in combinatie met pannacotta van rode biet, bieten crème met drop, gemarineerde choggiabiet, hangop en vinaigrette van bleekselderij
12,50
Watermeloen tartaar
Geïnspireerd op een gerecht van de Librije; steak tartaar gemaakt van watermeloen met piccalilly mousse, crème van gepofte paprika, ingelegde bloemkool en wortel
10,50
Beef tataki
Tataki van rundvlees met gemarineerde beukenzwam, Oosterse soja marinade en wasabi nootjes
11,50
Picobello
Gevulde portobello met geitenkaas, noten crumble en gebrande perzik
11,50
Sjaak steak (250 gram)
Malse biefstuk met groene pepersaus
25,50
Tournedos de Paris (200 gram)
Met onze ‘Café de Paris’ hollandaise saus, gemaakt met authentieke Franse kruiden
34,50
Le petit Paris (150 gram)
Ossenhaasbiefstuk maar dan in 't klein, natuurlijk ook met die heerlijke 'Café de Paris' saus
25,50
Chateau Briand (400) - om te delen, of alleen te bestellen!
Het zachtste vlees dat er is… met Madeira jus
69,00
Colosal (500 gram) - om te delen, of alleen te bestellen!
Dubbele Sjaak steak, voor de liefhebber! Met groene pepersaus
51,00
Hollandse Ribeye (350 gram)
Met zwarte knoflookschuim
38,00
Yakatori
Onze bekende rundvleesspies op Japanse wijze gekruid met sweet-chili gembersaus
23,00
Bistro saté
Van varkenshaas met satésaus, atjar tjampoer, kroepoek, crispy uitjes en pinda’s
23,00
De Schippersburger
Handgemaakte 100% runderburger uit eigen slagerij met little gem, mosterdmayonaise, Old Heemskerk en krokante pancetta
23,00
Kalf & Kreeft
Zachte kalfsoester in combinatie met dagverse halve kreeft en huisgemaakte bearnaisesaus
42,50
Zeebaars
Op de huid gebakken zeebaars met gegrilde citroen en antiboise
28,00
Catch of the day
Samen met onze visleverancier Jan op zoek naar de mooiste
1. Gang agverse vis dagprijs
PLATEAU DU 'UITGEESTER'MER
Catch of the day met 2 gebakken sardines, 2 crispy gamba’s en calamares met diverse bijpassende sauzen
29,50
Oesters p.s.
4,50
halve kreeft
15,00
Gorgonzola gnocchi
Zachte gnocchi met schuim van gorgonzola, doperwtjes en gebakken kingboleet
23,50
Salade tagliata
Getrancheerde rundersteak met rucola, gebrande notenmix, Parmezaanse kaas en balsamico uitjes
20,50
Salade gekarameliseerde geitenkaas
Rijk gevulde salade met groene asperge, gekarameliseerde geitenkaas en nectarines
19,50
Salade gamba
Geïnspireerd op de Aziatische keuken; salade met geroosterde gamba’s, wakamé, edamame boontjes en soja dressing
19,50
(Extra) frietjes met mayonaise
4,50
(Extra) huisgemaakte roodfruit compote
2,50
(Extra) zomerse salade
5,50
(Extra) saus naar keuze
2,00
(Extra) Eendenleverkrullen
4,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Bistro 't Schippersrijk is 14.05.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.