BregjeKookt

Meer informatie

Haverstraat 39
3511 NB Utrecht


Menukaart van BregjeKookt

Laatst bijgewerkt op 11.07.2025
Klassiek gesorteerd
Currysoep met linzen, wortel, koriander & cashewnoten
Heerlijk kruidige maaltijdsoep op basis van Madras-currypasta met wortels, rode linzen, cashewnoten en koriander. Afgemaakt met een beetje yoghurt.
6,00
Doperwtjes-Courgette soep
Een lekker frisse (maaltijd)soep met doperwten, courgette, aardappel, basilicum en Parmezaanse kaas.
6,00
Quiche met spinazie & feta
Klassieke Griekse quiche met spinazie, feta & pijnboompitjes.
7,50
Quiche met pompoen & feta
Een lekkere herfst/winter-quiche met pompoen, feta en rode ui. Op smaak gebracht met o.a. Midden Oosterse kruiden za'atar en sumak.
7,50
Versgebakken focaccia (half brood)
Mijn versgebakken focaccia is ook los te bestellen. Neutraal (met olijfolie en zout), of naar wens met bijv. rozemarijn.
6,00
Versgebakken focaccia (heel brood)
Mijn versgebakken focaccia is ook los te bestellen. Neutraal (met olijfolie en zout), of naar wens met bijv. rozemarijn.
8,00
Versgebakken focaccia (1-persoons broodje)
Mijn versgebakken focaccia is ook los te bestellen. Neutraal (met olijfolie en zout), of naar wens met bijv. rozemarijn.
2,00
Brabantse worstenbroodjes (vegetarisch) (per stuk)
De échte Brabantse worstenbroodjes (naar recept van Robèrt van Beckhoven), maar dan vegetarisch.
1,75

vegetarisch vegetarisch

Gado Gado
Salade van lekker veel deels rouw en deels kort geblancheerde groenten (wortel, taugé, haricots verts, sugar snops, Chinese kool, tomaten). Met erbij een gekookt eitje, krokant gebakken tempeh, gebakken uitjes, koriander en uiteraard een heerlijk kruidige warme pindasaus. Allergenen: ei, soja.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Nasi Goreng compleet
Lekker gekruide nasi met gebakken tofu, groenten, champignons en omeletreepjes. Met erbij casave kroepoek, zoetzure komkommer, gebakken uitjes en seroendeng. Allergenen: ei, soja, pinda. geschikt om in te vriezen.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Indiase Saag Paneer
Romige Indiase spinazie-curry met gebakken paneer (Indiase kaas). Geserveerd met basmatirijst, een versgebakken naanbroodje en bananen-raita (yoghurt). Allergenen: gluten, lactose (yoghurt). geschikt om in te vriezen.
9,50
Italiaanse (vega) Spaghetti Bolognese
De klassieke spaghetti Bolognese, maar dan vegetarisch. Heerlijk vol en rijk van smaak. Met lekker veel groenten (ui, wortel, bleekselderij en natuurlijk tomaten), beetje knoflook, basilicum, scheutje rode wijn & vega-gehakt. Allergenen: gluten, selderij. geschikt om in te vriezen.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Champignon Stroganoff
Vegetarische stroganoff met champignons, paprika, tomaat en room en peterselie. Geserveerd met gebakken aardappeltjes en geroosterde spruitjes (of andere groente naar keuze). Allergenen: lactose (geitenkaas), selderij, pijnboompitjes.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Italiaanse risotto met groene groenten
Lekker smeuige klassieke risotto met paddenstoelen, tuinerwtjes, (dubbelgedopte) tuinboontjes, courgette en walnoten. Allergenen: selderij.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Pakistaanse masala met paneer, abrikozen en cashewnoten
Kruidige masala curry met gebakken paneer (Indiaase kaas), abrikozen en cashewnoten. Een lekkere combinatie van een spicy masala met diverse kruiden en specerijen, tomaat en zoete abrikozen. Geserveerd met basmatirijst en een versgebakken naanbroodje. Allergenen: gluten, noten, lactose (yoghurt). geschikt om in te vriezen.
9,50
Paddenstoelen-dragontaartje
Paddenstoelen-dragon taartje, met groenten van het seizoen en romige aardappel-knolselderijpuree (of stamppotje). Allergenen: ei, gluten, melk, lactose, selderij.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Koreaanse Bibimbap
Witte rijst met kort geblancheerde & Koreaanse op smaak gebrachte groenten (sesamtaugé en sesamspinazie), spicy vega-gehakt. kimchi komkommer, wortel en puntpaprika en en een gebakken eitje. Met erbij wat spicy Gochujang-dressing. Allergenen: ei, soja, sesamzaad, gluten (in gochujang dressing).
9,50

vegetarisch vegetarisch

Lasagne met spinazie, champignons en gorgonzola
Lasagne met laagjes geroerbakte spinazie, afgewisseld met laagjes versgemaakte bechamelsaus met champignons, ui en wat gorgonzola. Allergenen: gluten, ei, lactose. geschikt om in te vriezen.
9,50
Surinaamse bami met sticky tempeh, kouseband en zoetzure komkommer
Smaakvolle Surinaamse bami met sticky tempeh, kouseband, een kerrie-eitje en zoetzure komkommer. Allergenen: gluten, soja, ei, selderij. geschikt om in te vriezen.
9,50
Lasagne met courgette, geroosterde paprika, rode pesto en ricotta
Smaakvolle lasagne met courgette en een saus op basis van gegrilde rode paprika, rode pesto en ricotta. Afgemaakt met wat kaas en pijnboompitjes. Allergenen: gluten, ei, lactose (ricotta). geschikt om in te vriezen.
9,50
Indiase groentecurry
Milde Indiase curry bomvol groenten (kikkererwten, pompoen, bloemkool. sperziebonen, tomaat). Met erbij gebakken paneer, basmatirijst en een versgebakken naanbroodje. Allergenen: gluten, selderij. geschikt om in te vriezen.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Chili sin carne
Kruidig TexMex gerecht met bruine bonen, kidneybonen, tomaten, paprika en mais. Geserveerd met witte rijst. guacamole, sour cream, komkommer, tortillachips, limoen en koriander. Allergenen: gluten (tortilla chips), lactose (sour cream).
9,50
Shakshuka
Kruidig Midden-Oosters stoofgerecht met geroosterde paprika, tomaat en ui. Geserveerd met feta, pijnboompitjes, peterselie, een eitje & versgebakken focaccia. Allergenen: gluten, ei, lactose (feta), pijnboompitjes.
9,50
Foe Yong Hai
Smeuige omelet bomvol groenten (ui, prei, wortel, paprika, champignons) met een zoetzure kruidige tomatensaus. Geserveerd met een paar mini-loempiaatjes en basmatirijst. Allergenen: ei, gluten, soja.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Surinaamse roti
Kruidige kerrie-masalasaus met o.a. aardappel, kouseband, gebakken tempeh en een gekookt eitje. Geserveerd met een versgebakken roti pannenkoek, zoetzure komkommer en pittige Madam Jeanet sambal. Allergenen: ei, gluten, selderij, mosterd. geschikt om in te vriezen.
9,50
Bulgur bowl
In bouillon gegaarde bulgur met verschillende groenten met Midden-Oosterse smaken (kikkererwten, zoete aardappel, aubergine, broccoli, champignons, spinazie) een gekookt eitje en een yoghurt-muntsausje. Allergenen: ei, lactose (yoghurt), selderij.
9,50
Rijst pilav met halloumi
Midden Oosters gerecht van in bouillon gestoofde rijst met diverse groenten, rozijnen en geurige kruiden zoals kurkuma, kaneel en kardemom. Geserveerd met gebakken halloumi, pistachenootjes, granaatappelpitjes en peterselie.
9,50
(vega) Lasagne bolognese
Klassieke Italiaanse lasagne bolognese, maar dan vegetarisch. Met laagjes bolognesesaus met lekker veel groenten (ui, wortel, bleekselderij en natuurlijk tomaten) een scheutje rode wijn & vega-gehakt. Afgewisseld met laagjes bechamelsaus en wat grana padano.
9,50

vegetarisch vegetarisch

Captains Dinner
Oftewel 'een (oud) Hollands bordje vol met lekkers'. Met o.a. kapucijners, gekarameliseerde ui, bietjes, appel, een pittig eitje, gebakken aardappeltjes, zoetzure augurk, Amsterdamse ui en huisgemaakte piccalilly.
9,50
Melanzane alla Parmigiana
Italiaanse klassieker, ovenschotel van laagjes gebakken aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas. Geserveerd met wat rucola en een stuk versgebakken focaccia.
9,50
Brabantse worstenbroodjes
De echte Brabantse worstenbroodjes (naar recept van Robèrt van Beckhoven), maar dan vegetarisch.
1,75

vegetarisch vegetarisch

Focaccia (1-persoons broodje)
Versgebakken focaccia. Neutraal (met olijfolie en zout), of naar wens met kruiden zoals rozemarijn.
2,00
Focaccia (half brood)
Versgebakken focaccia. Neutraal (met olijfolie en zout), of naar wens met kruiden zoals rozemarijn.
4,00
Focaccia (heel brood)
Versgebakken focaccia. Neutraal (met olijfolie en zout), of naar wens met kruiden zoals rozemarijn.
8,00
Kruidige Carrotcake (middel)
Lekker kruidige carrotcake met een roomkaas-topping. Naar keuze met walnoten of pecannoten.
12,00
Kruidige Carrotcake (groot)
Lekker kruidige carrotcake met een roomkaas-topping. Naar keuze met walnoten of pecannoten.
18,00
Frisse Appel-Perentaart (12cm)
Frisse appel-perentaart met lichte kaneelsmaak.
8,00
Frisse Appel-Perentaart (18cm)
Frisse appel-perentaart met lichte kaneelsmaak.
14,00
Frisse Appel-Perentaart (24cm)
Frisse appel-perentaart met lichte kaneelsmaak.
20,00
Gevulde speculaaskoeken
Speculaaskoeken gevuld met amandelspijs.
1,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van BregjeKookt is 11.07.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.