Restaurant Wollegras

Meer informatie

Ambachtsweg 5
7765 BX Weiteveen


Menukaart van Restaurant Wollegras

Laatst bijgewerkt op 12.05.2025
Klassiek gesorteerd
DESEMBROOD MET PASTRAMI
Twee sneden desembrood, belegd met dun gesneden pastrami, frisse venkel, gepekelde rode ui en gepofte knoflookmayonaise.
10,95
HOLLANDS TUSSENDOORTJE
Twee sneden desembrood belegd met oude kaas, zoetzure groenten en een romige mosterdmayonaise. Hartig, fris en vol smaak - het perfecte tussendoortje.
9,50

vegetarisch vegetarisch

GEIT OP BROOD
Een sandwich uit de oven met geitenkaas, serranoham en bramenjam uit eigen tuin, geserveerd op vers focacciabrood. Vegetarisch mogelijk.
13,60

vegetarisch vegetarisch

EVEN THUISKOMEN
Een echte klassieker. Deze mosterdsoep is een knipoog naar de lokale traditie, met licht pittige mosterd en droge worst. Vegetarisch mogelijk.
8,20

vegetarisch vegetarisch

KROKETTEN
Twee rundvleeskroketten geserveerd op vers desembrood met mosterdmayoniase. Een klassieke verwennerij met een stevige bite.
13,75
DISHES TO SHARE
Keuzestress? Ontdek de diverse smaken van Wollegras met vijf unieke gerechten om samen te delen en van te genieten.
20,95
VOOR DE KIDS
Van poffertjes tot gezonde gerechten - speciaal voor de kleinsten onder ons! Vraag naar de mogelijkheden en ontdek al het lekkers dat wij te bieden hebben.
DRENTSE HEIDEPLUK-SALADE
Een salade met geitenkaas, voorjaarsgroenten zoals witlof en roodlof, met dadels en bloedsinaasappel en een dressing van daslookolie. Geserveerd met roggebrood.
12,95
ROGGEBROOD
Twee plakken roggebrood belegd met rode biet, hummus en radijs. Een speelse mix van aardse en frisse smaken. Een lunchgerecht geïnspireerd door de pure natuur.
9,50
CROQUE NORDIQUE
Een Franse croque monsieur met een scandinavische twist: desembrood gevuld met warmgerookte zalm, gesmolten gruyèrekaas en een zachte dillesaus.
12,50
EITJE
Een pannetje op tafel met ei, tomaat, gruyèrekaas en Provençaalse worstjes. Geserveerd met vers brood om te dippen!
12,50
BURGER
Een rundvleesburger, maar net even anders: op smaak gebracht met daslook en belegd met frisse augurk, bacon, tomaat en onze wollegrassaus. Geserveerd met friet.
18,95
ZIN IN EEN TOSTI
Geniet na een stevige wandeling van een huisgemaakte tosti met kaas of ham/kaas. Keuze uit wit of bruin desembrood
STREETFOOD
Streetfood op een bun met pulled pork en een salade van kool en appel. Gekruid met lavas uit eigen tuin en als finishing touch een frisse yoghurtdressing
13,50
SOEPJE
Een heerlijke seizoenssoep vol verse ingrediënten. Vraag ons wollegrasteam naar de soep van vandaag!
8,95
VERWENMOMENTJE
Twee seizoenskroketten met een verrassende vulling, geserveerd op vers desembrood met bijpassende garnituur.
14,25
FRISSE WATERMELOENTARTAAR
MET KAPPERTJES, GROENE KRUIDENSLA EN HUISGEMAAKTE RODE CURRYKROEPOEK.
10,95
HUISGEROOKTE ZALM
MET GROENE APPEL, RADIJS, IN CITRUS INGELEGDE VENKEL EN SESAMTUILES.
13,50
BUIKSPEK
MET EEN HUISGEMAAKTE CANNELLONI VAN SPITSKOOL EN PULLED PORK, MET PICKLES.
13,50
ZEEWOLF GESERVEERD
MET POMMES FONDANT, PREI EN MAÏS. MET ALS FINISHING TOUCH: DASLOOKOLIE UIT EIGEN TUIN EN EEN LUCHTIGE HOLLANDAISE ESPUMA.
24,95
RIB-EYE VAN HET KALF
MET EEN GROENTETUINTJE. DE ‘AARDE’ IS EETBAAR EN EEN VERRASSENDE SMAAKBELEVING. GEPRESENTEERD MET CALVADOS-JUS.
29,95
VEGETARISCHE BLOEMKOOLSTEAK:
KROKANT EN BEREID MET TEMPURA. GESERVEERD MET HET ‘WOLLEGRAS-GROENTETUINTJE’ EN GROENTEJUS.
21,95

vegetarisch vegetarisch

CHOCOLATE OVERDOSE
MET KARAMEL EN AARDBEIENCOULIS. GESERVEERD MET EEN BOLLETJE IJS.
11,50
VERSCHILLENDE BEREIDINGEN VAN BOSVRUCHTEN
MET ROZE CHOCOLADE EN EEN BOLLETJE IJS ON THE SIDE.
11,50
3-gangenmenu
42,95
4-gangenmenu
54,95
5-gangenmenu
61,95

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant Wollegras is 12.05.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.