Restaurant De Dikke Bries

Meer informatie

Wierhooft 1
1771 MP Wieringerwerf


Menukaart van Restaurant De Dikke Bries

Laatst bijgewerkt op 15.03.2025
Klassiek gesorteerd
SCHEEPSBESCHUIT MET SMEEROLIE
zes vers afgebakken ambachtelijke breekbroodjes met gezouten boter, extra vierge olijfolie en tapenade
9,75
OPA, KIJK IK VOND OP ZOLDER…
cocktail van gerookte paling en zalm, fijn gesneden ijsbergsla, venkel, appel en radijs met een dressing van sherrymayonaise
15,75
VITTORE CARPACCIO (ZOALS IN HARRY'S BAR)
dun gesneden biefstuk van de haas, met rucola, pestomayo, pijnboompitten, tomaatjes en geschaafde kaas
15,90
DICKIE`S CESAR SALADE
een keizerlijke knapperige salade met gegrilde kip, spekjes, hardgekookt ei, rode ui, Parmezaansekaas en knoflookcroutons
14,75
BAAS BOVEN BAAS (STEAK TARTAAR)
Vers gehakt rundvlees met fijn gesneden kappertjes, augurkjes, uitjes en peterselie aangemaakt met mosterd, ketchup, mayonaise, eitje, etc etc. kortom, zoals het heurt!
16,80
TOASTJE VAN OOSJE
lauwwarme filet van de lekkerste gerookte IJsselmeerpaling op knapperige toast, een echte klassieker, om te smullen!
16,80
CAPRESE A`LA ROCCO GRANATA (VEGA)
tomaatjes uit de oven met burrata, basilicum, pijnboompitten, rucola en extra vierge olijfolie
13,75
SWEET POTATO (VEGA)
salade van zoete aardappel, honing, cashewnoten, gepofte rijst, bosuitjes, tomaatjes en mozzarella
11,75
ZUIDWESTERTJES
een garnalencocktail van 100 gram Hollandsegarnalen zó uit de branding, met whiskysaus type ’niet lullen maar pellen’
15,50
WIERINGER KWARTET
kwartet van gerookte paling op toast, zalm met roomkaas, Hollandse garnalen met whiskysaus en een tartaar van krab en kreeftgarnalen met limoenmayonaise.
16,75
VAN EEN LEIEN DAKJE
bonbon van gerookte zalm met een vulling en krab op een krokantje van filodeeg, met dillemayonaise
14,85
COCKTAIL TRIO O.L.V. AD V.D GEIN
Hollandse garnalen met cocktailsaus, een pittig huisgemaakt loempiaatje van Noorse garnalen en tartaar van kreeftgarnalen met limoenmayonaise
16,85
ZALMTREK
carpaccio van tegen de stroom in gezwommen zalm met een rilette van gerookte zalm, rucola, kappertjes, ei, rode ui, croutons en honingmosterddressing
14,85
BESLUITELOOS! (MINIMAAL 2 PERS.)
‘Een privé preuvenement aan tafel’ #VAWVAJHGKKM (vanalleswatvooralsjehelemaalgeenkeuzekuntmaken) een etagère met een variatie van diverse bovenstaande gerechten
17,50
Soep is de nieuwsgierigheid naar het hoofdgerecht
WIE WEET WAAR ABRAHAM… ?
romige mosterdsoep met spekjes en fijn gesneden bosuitjes
9,50
OP DE WOELIGE BAREN
kreeftensoep met gamba, garnalen, rouille-mayonaise en een scheutje cognac.Wordt geserveerd met toast en boter
11,75
VIRTUOZE MATROZENSOEP
rijk gevulde vissoep met verse vis uit het zilte nat
9,85
DAAR WAS LAATST EEN...
gerookt paling crème soep. Verrassend en lekker
9,75
Warme voor- of tussengerechten
ALLE HENS AAN DEK
geroosterd en afgelakt buikspek en gegrilde gepelde gamba`s, tezamen op knapperige romanasla met radijs, rode ui en een aioli dressing bestrooid met geroosterde sesamzaadjes
15,75
EEN GEZOND HUWELIJK
twee garnalenkroketjes uit de keuken van Iris gehuwd met een garnalen- krabtartaar uit onze keuken, samen in een ledikantje van wakamé met dillemayonaise
16,50
BOHEMIAN RHAPSODY
WE ARE THE CHAMPIGNONS champignons in room met groene kruiden, sjalotjes en knoflook, gegratineerd met old Amsterdam kaas
12,75
GROTE GRIJZE GEITENBREIER
geitenkaaskroketjes op komkommer-carpaccio met appel, radijs, avocado, stroop, rucola, walnoot en croutons
16,75
FISHERMAN`S FRIEND (STERK SPUL HÉ)
gepelde gamba`s in hete pittige olie van rode pepers met knoflook, uitjes en verse tuinkruiden
15,60
De kindermenuutjes zijn vakkundig op smaak en presentatie goedgekeurd door onze junior chefs Dickie, Baas en Oos
KIDS BATAVIA
2 stokjes kipsaté met frietjes,appelmoes en mayo
11,75
KRUIMELTJE
gebakken biefstukje met frietjes,appelmoes en mayo
14,75
KETELBINKIE
kroket of frikadel met frietjes,appelmoes en mayo
9,90
BEREND BOTJE
kibbeling met frietjes,appelmoes en mayo
14,75
De hoofdgerechten worden geserveerd met groenten, aardappel, friet, salade en compote
SARA MAGDALENA
in pancetta gewikkelde kabeljauw in de oven gegaard en geserveerd op pasta met botersaus
27,75
DE JONGENS VAN JAN DE WIT
een pannetje met gambastaarten nog strak in het pak, in de wok gebakken met knoflook, pepertjes, en peterselie
29,75
CATCH OF YESTERDAY
in roomboter op de huid gebakken kabeljauwfilet met selderijpuree, gefrituurde peterselie en beurre noisette
28,75
SPIJKER OP LAAG WATER
spies van zeewolf, zalm en gamba's, op een zeebodem van paprika, ui en spekjes laverend door een branding van wijnsaus
29,75
VIERMAAL IS ZEKER... SCHEEPSRECHT
drie soorten gebakken vis met als vierde man een gambaspies, uiteraard met een ravigotesausje
28,75
HET NEUSJE VAN...
in de oven gegaarde zalmmoot op boterzachte sjalotjes en venkel geserveerd met dillemayonaise
28,50
VERANTWOORDE SLIPPERTJES
drie stuks in roomboter gebakken sliptongetjes
29,75
ZEETONG À LA MEUNIÈRE
zeetong van 500 gram in roomboter gebakken en afgeblust met citroensap en peterselie
42,50
ZONDER GRAATJES
gepocheerde, met zalm gevulde tongrolletjes, geserveerd onder een botersaus en Hollandse garnaaltjes
29,85
TTTJE (TONGTRIOOTJE)
gepocheerde, met zalm gevulde tongrol, gegrilde tongfilet, en een in roomboter, schoon gesneden gebakken sliptong
31,75
ZEETONG À LA PICASSO
in roomboter gebakken zeetong van 500 gram met in Parfait Amour geflambeerde vruchten
ZEETONG ROBBENOORD
in roomboter gebakken zeetong van 500 gram met in kruidenboter gebakken champignons en garnaaltjes
46,50
De hoofdgerechten worden geserveerd met groenten, aardappel, friet, salade en compote
SATÉ BATAVIA
spies van 250 gram oosters gemarineerde kippendijen met pindasatésaus, atjar en kroepoek.
24,75
OUWE KNORREPOT
gegrilde procureur geserveerd met mangochutney en honingmosterdsaus
19,75
JOHANNA CATHARINA
gebraden varkenshaas met bospaddenstoelen, spekjes en ui
25,75
HET KNORT EN HEEFT LANGE OREN
gebraden varkenshaas met rode wijnsaus
24,75
MARCO POLO STEAK (1295)
200 gram biefstuk met een romige pepersaus
26,50
BEEF STROGANOFF
biefstuk van 200 gram met basmati rijst en stroganoffsaus
26,75
ZWARTE MAGICA
200 gram Black Angus entrecôte op de grill gegaard, geserveerd onder een wolkendek van gesmolten brie
26,85
ENTRECÔTE DOWN UNDER
ruim 250 gram Australisch rundvlees, met kruidenboter
28,75
JE BENT MOOI HET HAASJE
varkenshaas met gesmolten brie en honingtijmsaus
26,75
ZE IS ER ALS DE KIPPEN BIJ
in pancetta gewikkelde met roomkaas gevulde kipfilet
23,75
BEEFSPIES TRIPLE B BOEREN BURGERS BOTENLUI
spies met 250 gram gegrilde beefstukpunten met noedels en een saus van champignons en bosuitjes
29,50
KO DE BOSWACHTER STEAK
200 gram biefstuk met gebakken ui, paddenstoeltjes en spek
27,85
STEAK VAN DE VROUW VAN KO
lediesteek gegrilde biefstuk van 180 gram met pepersaus
23,75
ENTRECÔTE WIE DURFT ?
lendebiefstuk van 350 gram Australisch rundvlees, op de gril gegaard en geserveerd met kruidenboter. (voor de echte carnivoor)
38,50
BEACH BOYS (OF GIRLS)
biefstuk van 200 gram en een spies met gemarineerde scampi`s, beiden op de grill gegaard, geserveerd met knoflooksaus
31,85
ALLE GEKHEID OP ’N STOKJE
spies van ruim 300 gram gegrild rund-, varkens-, kalf- en kippenvlees geserveerd met knoflook en chilisaus
29,85
ZE IS NOG STEEDS EEN LEKKER DING!
gegrilde kalfsrib Eye van 300 gram met kruidenboter
34,50
SCHNITZEL VAN JOHAN STRAUSS
varkens schnitzel van 250gram met paddenstoelen, spek en ui
23,75
COURGETTE À LA CAPRESE (VEGA)
gegrilde halve courgette gevuld met mozzarella en tomaat, gegratineerd met old Amsterdam en geserveerd op pasta en rucola
23,75
THE ITALIAN JOB (VEGA)
gnocchi met tomaat, kaas, notensla en basilicum. Een klassieke Italiaanse schotel (naar verluid was het Al`s favoriet!)
19,75
ARIBA ARIBA . . . (VEGA)
tortilla gevuld met champignons, ui, paprika, mais, mozzarella en kidneybonen met daarnaast zure room, geraspte kaas en tomatensalsa
23,75
INDISCH BOMBAY AYAM
gemarineerd kippenvlees in gele curry met kokosmelk, boontjes en ananas en met witte rijst
24,75
JAPANS WOKKIE MET EEN STOKKIE
gemalineelde kippenvlees, in oostelse olie op hoog vuul gebakken, met een galnituul van knappelige loelbakgloenten met eiernoodels en teliyaki. O ja, en we eten met stokkies
24,75
AFRIKAANS JOHANNESBURG SOSATIES
Satay van sirloin gemarineer op 'n stok saam met gedroogde appelkoos gekook op die rooster en bedien met geel rys
23,75
Op ieder potje past een dekseltje
OMA’S
pannetje met varkenshaaspuntjes in goedgevulde champignonsaus geserveerd met gebakken aardappeltjes, frietjes, groenten, salade en compote
24,75

vegetarisch vegetarisch

OVERGROOTMOEDER
draadjesvlees met natuurlijk een lekker vetrandje en daarbij rode kool en gekookte aardappeltjes
25,75
OPA’S
pannetje gesmoorde kippendij met spekjes, ui, courgette, champignons, tomaat en rode wijn geserveerd met gebakken aardappeltjes, frietjes, groenten, salade en compote
24,75

vegetarisch vegetarisch

OVERGROOTVADER
pannetje met gestoofde Noordzeevis geserveerd met mosterdbotersaus, gekookte aardappeltjes en rodekool
27,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Restaurant De Dikke Bries is 15.03.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.