Elke dag bakken wij ons stevige Volkoren desembrood. -volkoren tarwemeel -zeezout -water -eigen tarwedesem
Vind ik lekker!
ROGGEBUS
Compact desembroodje op basis van roggemeel 100% rogge, tarwevrij. Voor de liefhebber! Op woensdag t/m zaterdag (wo en vr v.a. 12:00 uur) -volkoren roggemeel -zeezout -water -eigen roggedesem
Vind ik lekker!
ZONNEVOLKOREN
Volkoren desembrood rijk gevuld en bedekt met geroosterde zonnebloempitten en lijnzaad. -volkoren tarwemeel -zeezout -water -lijnzaad -zonnebloempitten -eigen tarwedesem
Vind ik lekker!
SPELT & EENKOORN
Eenkoorn is een echt oergraan. Het is de eerste graansoort die vele duizenden jaren voor het begin van onze jaartelling in het gebied rondom Iran, Irak en Syrië op grotere schaal verbouwd werd en de voorvader van spelt en daarna tarwe. Dit brood -zonder tarwe dus- bakken we op woensdag en zaterdag. -eenkoornmeel -gebuilde spelt -zeezout -water -eigen eenkoorndesem
Vind ik lekker!
WALNOTEN DADEL DESEMBROOD
Een heerlijk (verwen)desembrood, rijkelijk gevuld met wilde walnoten en dadels. -gebuilde tarwe -roggemeel -zeezout -water -eigen tarwedesem -dadels -wilde walnoten
Vind ik lekker!
POOLS BLOND
Pools blond, ons witste brood wat eigenlijk meer grijs is op basis van gebuilde tarwe en een beetje roggemeel. -gebuilde tarwe -roggemeel -zeezout -water -eigen tarwedesem
Vind ik lekker!
STOKBROOD
Stevig stokbrood (met een Franse slag?) Om het stokbrood lekker luchtig te krijgen gebruiken we cylindergemalen bloem, extra wit en als enige uitzondering in dit deeg een snufje bakkersgist voor extra lucht. -tarwebloem -water -zeezout -eigen tarwedesem -snufje bakkersgist
Vind ik lekker!
HAVERBROOD DESEM
Daarnaast hebben we regelmatig terugkerende broodsoorten zoals havermoutbrood, borrelnoot bierbostelbrood, pompoenbroodjes en speciaalbroden zoals mosterd/kaasbroden (met kaas van Janmaat), rode ui/dillebroden en hazelnoot/zwarte olijfbroodjes.
Vind ik lekker!
Pompoen
Vind ik lekker!
Croissants
Vind ik lekker!
Koek
Vind ik lekker!
Brood
Vind ik lekker!
Kaasbrood
Vind ik lekker!
De bewerkingsstatus van de menukaart van Stadsbakkerij Stevig Brood is 06.02.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.