Lagerhuis Wolvega

Meer informatie

Heerenveenseweg 5
8471 BA Wolvega


Menukaart van Lagerhuis Wolvega

Laatst bijgewerkt op 14.06.2025
Klassiek gesorteerd
BREAD & DIP
Vers brood met huisgemaakte dipjes en tapenades.
8,50
CHARCUTERIE
Royaal belegde borrelplank met nationale en internationale kazen, vleeswaren, olijven, tapenades en dipjes.
16,00
PREMIUM CARPACCIO
Ontstaan in Venetië bij Harry's Bar en nu overgewaaid naar Wolvega naar Ben's Bar. Carpaccio met een twist, dun gesneden lende van de Angus rund, gemarineerd met extra vergine olijfolie. Geserveerd met rucola, citroenkappertjes, kapper appeltjes, geroosterde pitten en Grana Pandano flakes. Afgemaakt met een citroen basilicum mayonaise. Wijn tip: frisse droge rosé Bieradvies: donkere Weizen, Texels Skuumkoppe
13,50
STEAK TARTARE chef special (120gr)
Het geheim van een goede steak tartaar is goed vlees. Onze partners leveren ons runderen zonder kunstmatige toevoegingen. Het wilde rundvlees is heerlijk van smaak. Voor de steak tartaar gebruikt onze chef de biefstuk delen die fijn door hem worden gehakt. Hierna wordt het subtiel gemarineerd en geserveerd met huisgemaakte truffel mayonaise, wakame, Parmaham en afgemaakt met een eigen jus. Wijn tip: Lichte rode wijn, pinot noir Bieradvies: Amber bier met een zoetje en bittertje, IPA
15,00
BEEF con BAROLO
Heerlijk gerecht uit Piëmonte. Basis van dit bijzondere gerecht is naast het mals gebakken rund de saus gemaakt van Barolo wijn. Barolo is de koning onder de wijnen uit Piëmonte. De wijn van de Nebbiolodruif behoort tot 's wereld beste wijnen. De saus met Barolo geeft een extra "bite" aan het gerecht. Mals gebakken rund met sjalotjes, tijm en knoflook. Wijn tip: Licht peperige wijn, pinot noir Bieradvies: Vol dubbel bier
14,00
EENDENBOUT chef special
Gekonfijte eendenbout, zachtjes gegaarde eend in zijn eigen vet. Afgemaakt met een sinaasappel saus. Geserveerd met aardappelpuree en groente. Wijn tip: Subtiel bittere rode wijn, merlot. Bier advies: Een frisse IPA.
28,50
CATCH OF THE DAY
Vis van de dag, onze collega vertelt u er graag over.
SALMON chef special
In roomboter gebakken zalm, afgemaakt in de oven met een kruiden korst. Geserveerd met een teriyaki risotto van parel couscous. Wijn tip: Een fruitige rode wijn, primitivo of een witte wijn met een zoetje, riesling. Bier advies: Een mooi dubbel bier.
28,00
OSSENHAAS in PEPERSAUS
Malse stukjes ossenhaas in een huisgemaakte romige pepersaus. Wordt geserveerd in een pannetje met naanbrood. Wijn tip: Stevige rode wijn met een zoetje, malbec. Bier advies: Een mooi dubbel bier.
29,50
VARKENSHAAS
Op twee wijze bereidde varkenshaas gevuld met porchetta (Italiaanse beenham), op smaak gebracht met huisgemaakte kruidenboter. Geserveerd met polenta en een licht kruidige jus. Wijn tip: Een volle peperige rode wijn, merlot. Bier advies: Een licht bittere IPA.
27,50
ANGUS STEAK (250gr)
Malse steak van de Angus rund(250gr). Onze chef bereid deze standaard medium rosé in roomboter met tijm, knoflook en rozemarijn. Geserveerd met huisgemaakte jus en chimichurri. Wijn tip: Een volle krachtige rode wijn, Rioja. Bier advies: Een licht donker bier.
29,50
PENNE ALL' ARRABBIATA
Een echte Italiaanse klassieker, puurder dan dit wordt het niet. Wat ons betreft het lekkerste vegetarische pasta gerecht uit Italië. Vegetarische pasta met knoflook, sjalotjes, Parmezaanse kaas, chili peper, basilicum, cherry tomaat, huisgemaakte passata en mozzarella. Geserveerd met een frisse Sardijnse salade. Wijn tip: Een romige Chardonnay. Bier advies: Een romige tripel, Karmeliet tripel.
21,00

vegetarisch vegetarisch

Vier-gangen
MENU inclusief wijnarrangement
44,50
Vier-gangen
MENU inclusief wijnarrangement
67,50
Vijf-gangen
MENU inclusief wijnarrangement
54,50
Vijf-gangen
MENU inclusief wijnarrangement
79,50
Zes- gangen
MENU inclusief wijnarrangement
64,50
Zes- gangen
MENU inclusief wijnarrangement
94,50
Ontdekkingstocht
Onze ontdekkingstocht bestaat uit verschillende gerechtjes (vlees, vis en vegetarisch) voor maar 39.50 per persoon. Wat mag u verwachten? (11 gangen), om uw smaakpapillen aan te wakkeren, vangen we aan met een amuse, hierna verrassen we u met drie verschillende koude bites, tapas en mezzes. Als tussengerecht om uw smaakpapillen te rusten serveren we een spoom (met of zonder alcohol). Vervolgens vier warme gerechtjes, voor het dessert serveren we een kaasplankje met nationale en internationale kazen en als afsluiter een heerlijk dessert.
39,50

vegetarisch vegetarisch

MINI HAMBURGER MENU
Hamburger, frietjes en sausjes
12,00
MINI SCHNITZEL MENU
Schnitzel, frietjes en sausjes
12,00
ESPRESSO MARTINI
Wodka - Koffie likeur - Espresso
9,00
BLACK RUSSIAN
Wodka - Kahlua – IJsblokjes
9,00
CINNAMON JACK
Jack Daniels - kaneelsiroop - ginger ale
8,00

De bewerkingsstatus van de menukaart van Lagerhuis Wolvega is 14.06.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.