Hotel Restaurant De Stadsherberg

Meer informatie

Oud Kaatsveld 8
8801 AB Franeker


Menukaart van Hotel Restaurant De Stadsherberg

Laatst bijgewerkt op 08.04.2025
Klassiek gesorteerd
Friese ribeye carpaccio
Gerookte en gemarineerde ribeye van Fries weiderund met geraspte bleu de Wolvega, met in Beerenburg ingelegde uien, cranberrydressing en zuurdesemtoast
13,95
Zalm tataki
Licht gegrilde zalmfilet met shichimi togarashi kruiden, wakame, rijstpapierkroepoek en sojamayonaise
12,95
Wortel-kerrietartaar
Met bosui, peterselie, kerrie, macadamianoten en splash van doperwtencrème
10,95
Shortrib
Langzaam gegaarde runder shortrib met whisky-honinglak, mosterdkaviaar en Amsterdamse uienchutney
12,95
Rivierkreeft-garnalentartaar
Geserveerd met wasabikaviaar, salad pea, srirachamayonaise en papadum
11,95
Voorgerecht van de dag
Te zien op de borden of vraag het een van onze medewerkers
9,95
Tomatensoep
Met knoflookcroutons van naan
6,95
Gegrilde courgette-spinaziesoep
Met kletskop van Pecorino
6,95
Knolselderij-kerriesoep
Met gamba’s
6,95
Ierse uiensoep
Met Guinness en stok âlde kaas crouton
6,95
Flat iron steak
Geserveerd met gegrilde zoete aardappel en chimichurri
27,50
Ribroast
Krokant gebakken varkens ribroast met honingtijmglaze, gegrilde groene asperges en gepofte roseval met zure room
24,95
T-bone steak (450gram)
Met geroosterde pompoenparten en boter van paddenstoelen, truffel, hazelnoten en Parmezaanse kaas
36,95
Kalfssukade
Geserveerd met stamppot spruitjes en jus de veaux
24,50
Coq au Grand Pierre
Kippendijen gestoofd in Grutte Pier Tripel met spek, tomaat, prei, gember en rozemarijn geserveerd met oude kaas-aardappelpuree
23,50
Gevulde zoete aardappel
Met geroosterde kikkererwten, zongedroogde tomaten, courgette, paprika en citrus-bieslookyoghurt
19,50

vegetarisch vegetarisch

Pompoen pappardelle
Pappardelle pasta met geroosterde pompoen, tijm, feta, rucola en pecannoten
19,50

vegetarisch vegetarisch

Bloemkool masala
Stoofschotel van bloemkool met wortel, paprika, spinazie, garam masala en kokosmelk geserveerd met bhajis en gele basmatirijst
19,50

vegetarisch vegetarisch

Snoekbaarsfilet
Gebakken snoekbaarsfilet met bimi en een kokos-kerriesaus
23,95
Zalmfilet
Gebakken zalmfilet met geglaceerde pastinaak en venkel-dillesaus
24,95
Skreifilet
Op de huid gebakken winterkabeljauw geserveerd met aardappel-kappertjesmousseline, geroosterde peen en schaaldierensaus
25,95
Hoofdgerecht van de dag
Te zien op de borden of vraag het een van onze medewerkers
22,00
Frisse salade
4,00
Friet met mayonaise
4,00
3,75
tomatensoep
3,75
krokante kipstukjes
9,50
biefspiesje
9,00
spareribs
9,00
garnalen nuggets
9,50
frikandel / kroket
8,50
(met een verrassingl)
sorbet
4,50
dame blanche
4,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van Hotel Restaurant De Stadsherberg is 08.04.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.