De Guldenberg

Meer informatie

Guldenberg 12
5268 KR Helvoirt


Menukaart van De Guldenberg

Laatst bijgewerkt op 07.05.2025
Klassiek gesorteerd
Italiaanse tomatensoep
Huisgemaakte soep van vers gegrilde tomaten, ui, basilicum en oregano.
7,50
Italiaanse groentesoep
De alom bekende minestrone! Rijkelijk gevuld met verse groenten.
8,50
Salade van couscous
Gekookte parel couscous met rozijnen, dadels en een mooie appeldressing.
12,50
Carpaccio van peer (vegan; zonder gorgonzola)
Flinterdun gesneden peer met geroosterde macadamia noten, rucola, gorgonzola en vijgen.
14,50
Duo van vis
Schitterende tonijn gecombineerd met zalmhaas. afgewisseld met cherrytomaatjes, komkommer en kruidenolie.
14,50
Rundercarpaccio
Dungesneden ossenhaas met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en rucola.
14,50
Pittige garnalen
Gebakken garnalen met knoflook, rode peper en olijfolie. Geserveerd met stokbroodjes.
13,50
Burrata
Burrata met rucola, cherrytomaatjes, zonnebloempitten, walnoten, pesto en olijfolie.
14,50
Zalmtartaar
Mooie tartaar van zalm op een bedje van tomaatjes, basilicum en afgemaakt met een kerrie mayonaise.
15,50
VEGAN ENTREE
Een smaakvol gerecht op basis van shiitake, kalamata olijven, kappertjes, sjalotjes en tomaten met een dressing van kurkuma en vadouvan kruiden.
14,50
SALTIMBOCCA VAN KALKOEN
Een lekkere kalkoenfilet omwikkeld met salie en prosciutto. Het geheel wordt afgeblust met pinot grigio. Wordt geserveerd met seizoensgroenten.
23,50
Pasta Gamberi
Verse pasta met huisgemaakte pesto en garnalen.
19,50
Pasta alla Norma
Verse pasta volgens Siciliaans recept. Bereid met huisgemaakte tomatensaus, aubergineblokjes, basilicum en Parmezaanse kaas.
19,50
Lasagne
Huisgemaakte lasagne met tomatensaus, gehakt, courgette, spinazie, mozzarella en pijnboompitten.
19,50
Gnocchi
Gnocchi met een flinke portie spinazie en een licht pittige saus van geroosterde pompoen.
19,50
Steak van bloemkool met groentetuintje
In de oven gegaarde bloemkool steak met tomaat, mozzarella en verschillende groenten.
21,50
Smash burger wagyu (dubbele burger + € 5,00)
Huisgemaakte burger van wagyu gehakt met een uienjam, kaas, bacon en huisgemaakte burgersaus. Geserveerd op briochebroodje.
21,50
Schnitzel van varkenshaas
Varkenshaas gepaneerd met kruiden, gegrilde seizoensgroenten en basilicumsaus.
23,50
Mixed grill
Trio van kleine diamanthaas, varkenshaas en kipspies, chimichurri en gegrilde seizoengroenten.
29,50
Tournedos
Mooi in boter gebakken tournedos met een huisgemaakte saus op basis tijm en sjalot. Wordt geserveerd met seizoensgroenten.
37,50
Kip marsala
Biologische kipfilet (Beter leven 3 sterren) met een saus van room, marsala wijn en dille. Geserveerd met basilicummousse en groenten.
27,50

vegetarisch vegetarisch

Eendenborstfilet
In het eigen vet rosé gebakken eendenborstfilet met een signature sauce van onze chef. Wordt geserveerd met seizoengroenten.
30,00
Zeebaars
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met gegrilde seizoensgroenten en huisgemaakte basilicumsaus.
23,50
Zalmfilet
Op de huid gebakken zalmfilet met een frisse witte wijnsaus en gegrilde seizoensgroenten.
24,50
Pizza margherita
Tomatensaus, buffelmozzarella, basilicum en oregano.
11,50
Pizza prosciutto
Tomatensaus, mozzarellakaas, paprika, prosciutto, rucola en Parmezaan.
14,00
Pizza tonno
Tomatensaus, rode ui, champignons, tonijn en oregano.
14,00
Affogato
Vanille ijs overgoten met warme espresso. Afgemaakt met slagroom en cacao.
8,00
Dame blanche
Vanille ijs met huisgemaakte chocoladesaus en slagroom.
8,50
Tiramisu originale
Huisgemaakte tiramisu naar authentiek Italiaans familierecept.
9,00
Crème brûlée
Gekarameliseerde crème brûlée van limoen met een vleugje rozemarijn en een tipje cointreau.
8,50
Sorbetijs
Een compilatie van een aantal smaken sorbetijs met vegan slagroom.
8,50
Panna cotta vegan
Vanille panna cotta met een coulis van mango.
9,00
CIOCCOLATO DEL NOSTRO CHEF
Chocolademousse gevuld met bosvruchtencoulis en crunchy witte chocolade.
9,50

De bewerkingsstatus van de menukaart van De Guldenberg is 07.05.2025. Alle afbeeldingen zijn serveersuggesties. De meest up-to-date menukaart is te vinden in het restaurant.